Connect with us

Događaji

Presedan na prvom sastanku predsjednice i premijera!

Objavljeno

on

U Hrvatskom saboru odražava se Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), na kojoj će se prvi put sastati predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Zoran Milanović, a na dnevnom redu je usvajanje smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija u ovoj godini te rasprava o Strategiji nacionalne sigurnosti za razdoblje 2015.-2024. godine.

[su_heading size=”18″]Prvi sastanak predsjednice i premijera proći će bez kamera i fotoaparata. Naime, po prvi put novinarima nije bio dopušteno snimanje početka sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Novinarima je bilo ograničeno kretanje po Saboru.[/su_heading]

Datum održavanja sjednice VNS-a i svojevrsni “neutralni teren” na kojem će biti održana, dogovoren je između Pantovčaka i Banskih dvora prije tjedan dana, nakon odbijanja premijera da se s predsjednicom države sastane u njenom uredu na Pantovčaku, te međusobne komunikacije pismima u kojoj je Grabar Kitarović predložila Milanoviću da podnese ostavku.

Pismom predsjednici Republike datum i mjesto održavanja sjednice VNS-a predložio je premijer Milanović koji je prihvatio njen prijedlog da se, uz smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za ovu godinu, raspravlja i o Strategiji nacionalne sigurnosti za iduće desetogodišnje razdoblje. Predsjednica Grabar-Kitarović taj je svoj prijedlog obrazložila činjenicom da je sadašnja strategija nastala u bitno drukčijim vremenima i okolnostima jer je Hrvatska u međuvremenu postala članicom Europske unije i NATO-a.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari