Pratite nas

Reagiranja

Presedan: Nacional tuži Peternela zbog ‘kleveta’

Objavljeno

na

“Zamislite si novine koje tuže pojedinca za napisanu riječ na fejsu!! Podržavam i veselim se tužbi !!!

Nadam se da će N1 izvještavati i o mojoj kreativnoj obrani”, komentirao je Igor Peternel, član Hrvatskog helsinškog odbora, vijest o kaznenoj prijavi tjednika Nacional protiv njega.

Od Berislava Jelinića, glavnog urednika lista, N1 doznaje da izdavač Nacionala smatra klevetničkim i krajnje uvredljivim, te utoliko neistinitim i neprimjerenim njegove tvrdnje u kojima, među ostalim, kaže da Nacional reketari, laže, obmanjuje i uništava ljude.

Igor Peternel potpredsjednik je Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO). Riječ je o nevladinoj, neprofitnoj, izvanstranačkoj i neovisnoj udruzi hrvatskih građana za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

U izjavi za naš narod.hr, Igor Peternel ponovio je da će na sudu vrlo rado – i argumentirano – ponoviti što je napisao. “Nisam još čuo u demokratskom svijetu da novina tuži pojedinca, člana civilnog društva, za komentar na Facebooku”, dodao je.

“Mislim da si ovim tužakanjem samo rade PR. Čudno mi je da netko misli da bi takav spor mogao dobiti.”

facebook komentari

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari