Connect with us

Vijesti

Preskupi europski dernek u Zagrebu koji je zanijekao Hrvatsku

Objavljeno

-

Dokazali su da mogu kad hoće, nažalost neće im se često. Dakako, govorimo o portalu Index, jedini hvalevrijedan komentar europskog derneka na središnjem zagrebačkom trgu došao je upravo s tog portala, pomalo iznenađujuće, ali iznenađenje je ugodno, iako to ne može opravdati činjenicu da su spektakularan Thompsonov koncert u Splitu, na Poljudu, oslikali kao ustaški dernek, iako je sve prošlo u savršenom redu, nevjerojatnom skladu publike i pjevača te vrhunskom glazbenom događaju. Možda se radilo o privremenoj, europskoj, nesvjestici?

[dropcap]N[/dropcap]aime, mnogi komentari na sinoćnju predstavu na Tru bana Jelačića uglavnom su u skladu s predstavom, kao da je Milanović, ili još bolje Zinka Bardić, pisao scenarij za jedan i za drugi tulum, kako medijski tako i onaj režimski. Naravno, režimski mediji okarakterizirali su show u Zagrebu kao otvaranje Olimpijskih igara ili barem kao proslavu kineske Nove godine u Pekingu, iako se zapravo radilo o igrokazu koji je zanijekao samu Hrvatsku. Ulazak u Europsku uniju nikada ne bi bio moguć bez hrvatskih branitelja, niti bi Hrvatske bez njih bilo, međutim, oni zapravo nisu bili ni spomenuti u govorima Josipovića i Milanovića. Možda je ipak razlog u činjenici da se radi o dva političara koja su za vrijeme Domovinskog rata mislili na sve, osim na obranu zemlje, frustracije na osobnoj razini nerijetko su pogubne za samu zemlju.

Najveći problem Hrvatske nije, naravno, ulazak u Europsku uniju, ne vidimo koja je zapravo alternativa, najveći problem svih hrvatskih građana su Josipović i Milanović. Nakon svega ispalo je kako su za ulazak Hrvatske u Europsku uniju najzaslužniju Račan i Jadranka Kosor, i to odmah poslije Milanovića i Josipovića i, naravno, već spomenute Zinke Bardić, a ni Nikolićeve zasluge nisu male. Ne, ne radi se tu o kompleksu malih naroda, svatko je velik onoliko koliko želi biti velik, nije ni Einstein bio najjači čovjek na svijetu pa je opet bio najveći um 20. stoljeća, riječ o nečem puno ozbiljnijem, o namjeri i ulizivanju, neki će reći, nismo ni ušli u Europsku uniju a već su ih kupili za šaku eura.

Foto: Neja Markičević/Cropix/Tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas