Pratite nas

Hrvatska

HNS ide u koaliciju s HDZ-om!

Objavljeno

na

Središnji odbor HNS-a velikom većinom glasova u srijedu navečer odbacio je prijedlog Predsjedništva stranke, te je izglasao potporu koaliciji s HDZ-om.

Od 107 prisutnih članova HNS-ovog Središnjeg odbora za koaliciju s HDZ-om glasovalo je 78, dok je 20 članova bilo protiv, a devet je bilo suzdržano.

Među prvima sjednicu su napustili protivnici koaliranja s HDZ-om, HNS-ovi saborski zastupnici Vesna Pusić i Goran Beus Richembergh. – Ja sam bila protiv toga, ostala sam u manjini. To je njihovo pravo.

Vjerojatno statutarno ću biti isključena budući da neću biti za tu Vladu – rekla je Vesna Pusić koja je razočarana odlukom.

Goran Beus Richembergh napuštajući sjednicu u izjavi novinarima rekao je kako je odluku HNS-ovog Središnjeg odbora o koaliranju s HDZ-om doživio “vrlo teško, vrlo emotivno”.

Predrag Štromar je novinarima kazao da su tražili ministarstvo znanosti i obrazovanja, pravosuđa, graditeljstva i potpredsjednika Vlade. Mi smo predložili 3 ministra i očekujemo da će ih prihvatit  HDZ. Ministarstvo obrazovanja, prof. Blaženka Divjak bi bila ministrica, i ako se to prihvati, to znači da ministar Barišić više neće biti ministar. Ranko Marijan bi bio ministar pravosuđa, a ja ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade, rekao je.

Neslužbeno: Središnji odbor HNS-a odlučio, ipak idu u koaliciju s HDZ-om!?

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem o poticanju razvoja istočne Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Vlada RH

U Slavonskom Brodu završila je 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na koju su osim premijera Andreja Plenkovića, stigli i potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Predrag Štromar te mnogi ministri.

Na sjednici su razmatrane mogućnosti poboljšanja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija i stavljanja u funkciju neaktivne državne imovine. Razgovaralo se i o izmjenama zakona o regionalnom razvoju.

“Od posljednjeg sastanka koji je bio prije četiri i pol mjeseca ubrzali smo dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova i to za 1,54 milijarde kuna, što znači da je povećano i ubrzano apsorbiranje sredstava EU.

Drugo je da ćemo u dogovoru sa Svjetskom bankom nastojati za iduću financijsku perspektivu imati poseban regionalni operativni program koji bi se odnosio isključivo na ovih pet slavonskih županija čime ćemo dati naglasak da se ovaj dio zemlje koji je po nizu parametara u ovome trenutku najmanje razvijen, podigne i dosegne ne samo druge županije u Hrvatskoj, nego da se podigne i na listi regionalnog razvoja među drugim članicama Europske unije”, kazao je nakon sjednice premijer Plenković.

“Iznos od 350 milijuna kuna koliko je bespovratnih sredstava usmjereno u županije Slavonije i Baranje predstavlja nekih 20-ak posto ukupnih nepovratnih sredstava. Ono što je važno reći da to pokazuje da slavonski gospodarstvenici pokazuju interes i da su najbrži u njihovom korištenju”, kazala je potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Premijer Plenković i Vladino izaslanstvo, uoči sjednice Savjeta u Slavonskom Brodu, položili su cvijeće ispred spomen-obilježja “Prekinuto djetinjstvo” za djecu poginulu u Domovinskome ratu.

Nakon sjednice premijer će se sastati s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a zatim položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomenika poginulim braniteljima. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari