Pratite nas

Komentar

Prestajem plaćati pretplatu HRT-u, komunističkom mastodontu opasnih namjera

Objavljeno

na

Prestajem plaćati pretplatu degutantnoj Hrvatskoj radio – televiziji!

Osjećam se nelagodno što ju uopće nazivam hrvatskom. Ona to po ničemu nije. Ako je i bilo otpora prema takvom razmišljanju, danas je svaki otpor postao bijedan, piše Tomislav Stipić za HrSvijet.

Oči cijele Hrvatske bile su uperene u svečanost inauguracije nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. A HRT se svojski potrudio kako bi tu svečanost sveo na nebitno. Činilo mi se da je ekipi s javne televizije danas bio tužan dan.

Ponajprije se to ogleda o načinu praćenja nove hrvatske predsjednice, kako iz studija, tako i s terena. Notorna Elizabeta Gojan bila je primjer otrovnog novinara koji ne preže ni od čega kako bi objekt izvještavanja gledateljima ocrnio preko svake mjere. Može Elizabeti Gojan Kolinda Grabar Kitarović predstavljati samo objekt u njezinim privatnim sprdnjama i nekulturi, ali kada pred cjelokupnim auditorijem izabranu predsjednicu predstavljate poput kofera s neskrivenom ironijom, to već nije zločestoća, već plansko medijsko cipelarenje.

Kad već spomenuh cipelarenje, svaki gledatelj koji je danas pratio HRT mogao je čuti predsjedničinu molbu da se ugase kamere i ton isključi kako bi mogla obrisati cipele. No, režiserima i kamermanima kao da je osobno sam Radman došapnuo na uho: ne slušajte ju, samo snimajte!; očekujući valjda jeftin skandal s cipelama.

Ton i sliku HRT-ovi skandalaši revno su uklonili dok je predsjednicu trebalo pratiti ulicama Zagreba. Razlog je bio, baš u tom trenutku urbi et orbi obraćanje, a koga drugoga, već srbijanskog premijera Vučića. Dok je Vučić govorio, haerteovci su se vjerojatno cerekali sa strane s mišlju: al` smo joj ga uvalili! Poput kakvog podlaca, HRT je sve učinio ne bi li inauguracija prošla u totalnom nesrazmjeru s očekivanjem i raspoloženjem naroda.

Još kad se tome pridoda i Gojankino podsmjehivanje i spominjanje balkanskog kiča, nakon čega ju je i Milada Privora pogledala kao da se čudi zašto ta ženetina nije već u nekakvoj mentalnoj ustanovi, bijeda i užas javne televizije došla je do punog izražaja. Kao zadnji čavao u lijes crkotine zvane HRT došla je izjava Gojanke kao je opera „Ero s onoga svijeta“ najizvođenija južnoslavenska opera. Ne znam otkud Gojanki taj podatak, možda je u prošlom životu bila operna diva, ali gotovo sam siguran da je radije htjela reći „jugoslavenska“ umjesto južnoslavenske.

Već neko vrijeme HRT je na dnu dna. Gotovo u svakoj emisiji puca im veza s terencima, griješke su im smiješne, u prime time terminima gostuju isključivo proleteri, a svi novinari koji su nešto vrijedili otišli su konkurenciju ili počeli samostalne karijere. HRT je postao komunistička salonska ubožnica koju vlast, preko beskičmenih nazovi novinara, koristi za mentalno silovanje naroda. Plaćati takve spodobe znači samo produžavati medijsku agoniju krojenu u novoj crvenoj katedrali. Dok istodobno HRT ovrhama opterećuje ionako ekonomski opustošene gledatelje, isti ti gledatelji trebali bi bezrezervno donijeti kolektivnu odluku o neplaćanju televizijske pretplate.

Ako po zakonu već trebamo plaćati takvu pretplatu, platimo je radije Mislavu Bagi i Ivani Petrović, dvojcu političkih novinara koji već duže vrijeme znanjem i kompetencijom tuku besramne neradnike s javne televizije. Crvena katedrala tada će odašiljati loš sadržaj samo onima koji su ionako izgubljeni u vremenu i prostoru. A još kad se središnji Dnevnik (koji već dulje vrijeme neodoljivo podsjeća na dnevnike iz sredine sedamdesetih) prijeđe na termin u 19 sati, s radošću ću na daljinskom stisnuti broj 4. I programirati na svom televizijskom prijamniku da mi nikad više ne odašilje ni ton ni sliku Prvog, Drugog, Trećeg i Četvrtog programa. Alternativu, Bogu hvala, imam.

[ad id=”40551″]

Tomislav Stipić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica: Razočarana sam radom Povjerenstva za Agrokor

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je razočarana radom Povjerenstva za Agrokor te da vjeruje kako će ono prestati s radom, sukladno Zakonu, sad kad je optužnica protiv Ivice Todorića i ostalih u aferi Agrokor i pravomoćna.

“Činjenica jest da podizanjem ove pravomoćne optužnice, po Zakonu prestaje rad Povjerenstva. Upozoravala sam na to da se zakon može i promijeniti i na samom je Saboru da donese odluke u tom smislu”, poručila je Predsjednica.

Grabar Kitarović, međutim, naglašava kako je uvijek podržavala rad svih državnih institucija, javlja dnevnik.hr

“Ono što želim istaknuti i što sam isticala od samog početka jest da podržavam rad svih državnih institucija da se rasvijetli stanje u Agrokoru – kako i zašto smo se našli u situaciji u kojoj se danas nalazimo, da se utvrdi odgovornost, krivnja”, dodala je.

Predsjednica smatra kako bi se iz sveg toga morala izvući i lekcija, s ciljem da se takve stvari više ne ponavljaju.

“Prije svega tu je riječ o pravosudnom procesu, dakle očekujemo da pravosuđe odigra primarnu ulogu, međutim Sabor i sam može postaviti određene parametre. Ovo je možda bila i dobra naučena lekcija, da se ubuduće izbjegnu ovakve situacije. Međutim, za to treba davati i zakonska rješenja i zakonske prijedloge. Upravo se to očekuje od zakonodavnog tijela kao što je Hrvatski sabor”, smatra Predsjednica Grabar-Kitarović.

Na kraju je istaknula kako je očekivala više odgovora od Povjerenstva.

“Isto tako bi htjela reći da me dosadašnji rad Povjerenstva razočarao, jer sam očekivala da će dati više odgovora. Očekivala sam da će biti ozbiljniji, da će biti manje politiziranja i držim da rad jednog takvog povjerenstva, ako će se nastaviti, mora biti usmjeren prije svega na usmjeravanje istine o Agrokoru, a ne na politiziranje, na prebacivanje krivnje i slično. Dakle svi želimo znati što se događalo i svi želimo da u konačnici, oni koji su odgovorni za to i odgovaraju”, zaključila je na kraju Predsjednica.

Grabar-Kitarović je komentirala i velik posao i nabavu novog borbenog zrakoplova.

“Priželjkujem onoga tko će dati najbolji paket za Hrvatsku. Naravno, prvo je pitanje cijena, jer Hrvatska si ne može priuštiti nekakve basnoslovne iznose, ali u pitanju su i strateški odosi i sve ono drugo što nude potenacijalni prodavatelji i kao ulagači, dakle, ulaganje u Hrvatsku.

Ministarstvo obrane nam je prezentiralo sve ponude koje smo dobili, međutim, o njima će se očitovati stručno Povjerenstvo koje je imenovalo Ministarstvo, a onda će odluka proći razne procedure na razini države kako bi se izbjegli bilo kakvi dojmovi da se pogodovalo bilo kome. Uvjerena sam da će se donijeti najbolja moguća odluka u interesu hrvatske javnosti”, istaknula je.

Kolinda Grabar-Kitarović očekuje oslobađajuću presudu za hrvatske uznike u Haagu

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari