Pratite nas

Komentar

Prešućena neuljudnost počasnog doktora Kalinjingradskog sveučilišta

Objavljeno

na

Posljednjih dana vidimo da su dušebrižnici „tekovina bratstva i jedinstva“, tzv. lijevičarski novinari silno zabrinuti pa su se raspisali tko je sve bio na predsjedničkoj inauguraciji 15. veljače ove godine – a nije smio biti – i odmah se puni ponosa i zajedljivosti prisjećaju nekakve otmjene Jospovićeve inauguracije kojoj je nazočila intelektualna i akademska krema Zagreba i Hrvatske, piše HrSvijet.net

rus_ivo2Zapravo to angažirano novinarstvo proziva sve nazočne na svečanosti, koji nisu podržali Josipovića u izbornoj kampanji. Dobro, da je pobijedio Ivo Josipović to bi u njihovim neukim glavama imalo neke logike, međutim… Smeta im nagrađivana književnica Nives Celzius (Kiklop za najprodavaniji roman na pulskom sajmištu knjiga), gradonačelnik Zagreba, Zvonimir Šeparović(?), hrvatski branitelji invalidi…?! Hoće li se sutra prisjetiti i greškom pozvanog Stjepana Mesića, jer evo i njega sutra pod ljutom istragom, a preksutra…?

Kad bi u staroj Kini žene spopala srdžba ili jad, popele bi se na za to predviđene podije, gdje su urlicima i krikovima mogle dati oduška svom bijesu i jadikovkama. Zar naš dnevni tisak nisu ti mali ulični podiji odakle polupismeno, ali jadno novinarstvo ispovijeda svoju plačeničku mizeriju, cvili i njurga? To navijačko novinarstvo je ispod svake razine i tisuću puta već viđeno, besmisleno i jadno pa ga nema smisla komentirati.

Međutim činjenica je da na Josipovićevu inauguraciju prije pet godina nije pozvan, na primjer, predsjednik Matice hrvatske, Igor Zidić; nikad u Maticu nije stigao Josipovićev poziv. Vjerojatno je intelektualist Ivo Josipović u toj najstarijoj hrvatskoj instituciji prepoznao ustašku zmiju (začetnicu Hrvatskog proljeća) i otklonio svaku mogućnost da njen predsjednik nazoči svečanosti inauguraciji protektora „regiona“. Dobro je predsjednik Matice i prošao, moglo ga je privesti dok inauguracija ne prođe, to je uobičajna procedura za po državu opasne tipove.

Od Titina gardista i počasnog doktora Kalinjingradskog sveučilišta nije se moglo drugo ni očekivati, drugo nismo ni dobili. Uz Maticu bilo je i drugih hrvatskih institucija i uglednika koji nisu bili pozvani na Josipovićevu inauguraciju, i ne treba ih nabrajati. Josipovićev „regionom“ obilježen mandat bio je dovoljno rječit i za Hrvatsku još više poguban.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari