Connect with us

Analiza

HRVATSKA JE POBJEDNIK

Objavljeno

on

Iako će neke čitatelje sam naslov podsjetiti na EURO 2016. i iako je Hrvatska „izgubila“, Hrvatska je pobjednik. No, u ovom slučaju nije riječ o nogometu, već o budućim vremenima koja su ispred nas na koje imamo puno pravo uzdahnuti i glasno viknuti: „Hrvatska je pobjednik! “

[ad id=”93788″]

Naravno, riječ je o Izvanrednim izborima u stožernoj i najvećoj stranci u Hrvata- HDZ-u. Jedinoj stranci, uz dužno poštovanje svim političkim opcijama, pri tom ne umanjujući njihov značaj bilo u pozitivnom bilo u negativnom kontekstu, koja je u stanju suočiti se s najvećim izazovima od postanka naše mlade Države u poslijeratnim vremenima i iznjedriti još jednu pobjedu, ali ne zbog HDZ-a, jer i sama svrha postojanja HDZ-a nije HDZ, već HRVATSKA i zbog HRVATSKE!

Iznjedriti čelnu osobu koja je stanju biti prvi među jednakima u tako kratko vremena nije lako, već naprotiv, jedan veliki ili najveći „izazov“. Ono što me čini radosnim jeste to što sam proteklih dana izbjegavao sve isprazne „nametnute“ rasprave, čitao sve što god mi je došlo „pod ruku“, analizirao, „filtrirao“ informacije, dezinformacije, kojekakva piskaranja političkih „prijatelja i neprijatelja“.
Puno se toga dalo iščitati, a „između redova“ ipak najviše.

Baš ta situacija, čitanja, „filtriranja“ napisanog, bilo na društvenim mrežama bilo u tzv. „mainstream medijima projugoslavenske orijentacije“ ponukala me na nekoliko „simulacija“, analiza, što bi bilo kad bi bilo kao i tko je ta osoba koja će sjesti na „najužareniji stolac“ na političkoj sceni RH. Kako god okrenuo, kako god postavio situaciju, svaka  simulacija situacije kaže kao i sam naslov:

[su_heading size=”21″]HRVATSKA JE POBJEDNIK![/su_heading]

Mnogima će se ovo činiti nevjerojatnim, ali to kažu „simulacije situacija“, a ne autor ovih redaka.
U obzir sam uzeo nekoliko imena koja se stalno i uporno ponavljaju i „vrte“, ali i poneko koje se praktički i ne spominje, ali su tu, među nama. Izdvojit ću nekoliko od tih imena i idemo redom.
Dva imena koja su najupečatljivija i oko kojih se nepotrebno „lome mnoga koplja“ su zasigurno g. Andrej Plenković i g. Zlatko Hasanbegović.

 Po svim trenutno dostupnim informacijama njih dvojica su najizgledniji kandidati koji će povesti HDZ, ali i cjelokupnu RH u bolje sutra, a od kojih imena strahuje i strepi kompletna Partijska vrhuška i to s punim pravom. Nakon dugo vremena HDZ se ne bavi ni HDZ-om, ni Partijom i partijskim poslušnicima i „satelitima“ već „odlučujućom bitkom ZA HRVATSKU“!

zoran-milanovic-pressŠef Partije se najviše boji g. Plenkovića i to je razlog zbog čega ga i „hvali“, jer je postao svjestan svoje nesvjesnosti da si je napravio „medvjeđu uslugu“ u suradnji s „projugoslavenskim“ medijima s kojima je pokušao raditi na razbijanju i raslojavanju HDZ-a. Mediji su nakon dugo vremena „progutali knedlu“ i shvatili što su napravili, tj. njihova „igra“ im se vratila kao bumerang s katastrofalnim posljedicama za Partiju i njihove sljedbenike u „prodavanju magle“ hrvatskoj javnosti.

Na žalost „Partijskog aparata“, Šef (Stanice) Partije se ipak najviše boji tzv. „ubojite kombinatorike“: g. Andrej Plenković – g. Zlatko Hasanbegović, za koju zna da bi mogla postati realnost, a kojom bi svaka njegova nada da se približi Izvršnoj ili Zakonodavnoj vlasti u RH bila „potopljena“ kao i on osobno.

Kako u trenutku nastajanja ovih redaka g. Zlatko Hasanbegović još nije objavio svoju kandidaturu, a „diplomatskim“ rječnikom je rekao da će podržati ono što je najbolje za stranku…… što u slobodnom prijevodu velikog domoljuba g. Hasanbegovića znači: Sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku, ni za što!

Moram napomenuti da sam pokušao „simulirati“ i da kandidaturu istakne i g. Darko Milinović, ali osluškivanjem „bila naroda“ tj. članova HDZ-a, on nema nikakvih šansi i njegove sposobnosti kao i dugoročni „staž“ u HDZ-u treba „iskoristiti“ na nekom drugom mjestu gdje će njegov obol za Domovinu biti puno korisniji.

„Simulacija“ s daleko najjačim imenom HDZ-a, g. Željkom Reinerom pokazala je isto, tj. g. Željko Reiner, iako bi bio odličan izbor za „užareni stolac“ Predsjednika najveće stranke u Hrvata, „potrebniji“ je na drugom, ništa manje važnom mjestu i njega i dalje želim vidjeti na mjestu Predsjednika Sabora RH, jer je pod njegovim predsjedanjem, RH je dobila na vjerodostojnosti u obrani časti našeg političkog „svetog Doma“.

Ostala imena, nisu i ne mogu utjecati na daljnja zbivanja, stoga ću ih ovom prilikom namjerno „zanemariti“.

No vratimo se na samu „bit“ Izvanrednih izbora za Predsjednika HDZ-a i „posljedicu“ novoizabranog predsjednika koji će sjesti na taj „najužareniji stolac“ 17.07.2016., a to su dva najpoznatija imena tj. g. Andrej Plenković i g. Zlatko Hasanbegović.

andrej plenkovicI jedan i drugi doprinose na svojstven način pojačanom ujedinjenju stranke, kao nikad prije  u poslijeratnom razdoblju kao i nove glasove simpatizera stranke pa čak i onih koji „ne vole HDZ“, ali vole jedinu nam ovozemaljsku Domovinu, tj. ostvarit će se ono što godinama pišem i pričam:

“ Ujediniti sve pozitivne snage „i s lijeva i s desna“ na dobrobit svakog Hrvata ma gdje god se nalazio na kugli zemaljskoj, jer Hrvatska ne pripada nama, već budućim generacijama, onima koji dolaze poslije nas, mladim naraštajima, a to će kasnije postati i njihova sveta dužnost čuvati Domovinu za buduće generacije.“ 

Osobna procjena jeste da će budući Predsjednik HDZ-a postati g. Andrej Plenković.

U političkom životu i promišljanjima, normalno je očekivati poneka „razočaranja“, ali nebrojeno puta smo dokazali da smo najjači kad je najteže. (Izuzetno cijenim g. Zlatka Hasanbegovića i njegov rad, domoljublje, požrtvovnost za Domovinu, te molim cijenjene čitatelje da ne razumiju krivo ovu kolumnu i rezultate „simulacije“ koja se, očekivano, neće svima „svidjeti“.)

„Sjesti“ na „najužareniji stolac“ u RH, u ovom vremenu „sofisticiranog“ i specijalnih oblika rata protiv Hrvatske, tko god to bio, naklon do poda! Za to je potrebna izuzetna hrabrost, strpljivost, mudrost, zajedništvo, kontakt „s bazom“ i još nebrojeno toga!

(Imao sam čast upoznati g. Plenkovića osobno i kroz nekoliko minuta procijeniti ono što sam kasnije pričao i pisao, a to je da je g. Plenković jedan od najvećih kapaciteta kompletne političke scene u Hrvata. Baš iz tog razloga, tzv. „mainstream“ mediji (ispirači mozgova)  mu pokušavaju i pokušavat će i dalje podmetati, „hvaliti ga“ s ciljem „ciljane diskreditacije“, no ovaj put su se uhvatili u vlastitu „zamku“, a to je ono što, podsjećam vas, najviše boli kompletan „Partijski aparat“, jer njegovim Izborom, sve njihove želje povratka na vlast, u Izvršnu i Zakonodavnu vlast, padaju „u vodu“.

Izvanredni izbori u HDZ-u nisu „obični izbori“, već indirektno presudni Izbori za budućnost RH!

Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR