Prgomet: Bude li samo moj glas presuđivao, poštenije bi bilo ići na prijevremene izbore

0

Bude li moj, ali samo moj glas presuđivao, onda mislim da bi bilo poštenije ići na prijevremene izbore – rekao je Drago Prgomet na televiziji N1 odgovarajući na pitanje je li spreman podržati Zorana Milanovića u pokušaju da sakupi saborsku većinu.

[ad id=”93788″]

Prgomet, koji je jučer izbačen iz Nacionalnog vijeća Mosta jer se samostalno sastao s premijerom, rekao je da je čelnik Mosta Božo Petrov znao da je u kontaktu s Milanovićem, kao i s ljudima iz HDZ-a.

Prgomet je u emisiji Novi dan na televiziji N1 rekao i da neće podržati šefa HDZ-a Tomislava Karamarka za premijera.

– Ja neću dići ruku za Karamarka kao budućeg premijera. Mislim da postoje puno bolji izbori unutar HDZ-a i mislim da su to i birači pokazali – rekao je Prgomet, inače i bivši zamjenik predsjednika HDZ-a.

Prgomet je rekao da mu Milanović na sastanku u stanu ministra obrane Ante Kotromanovića ništa nije ponudio.

– Jedina ponuda koja je bila odlična je panceta koju je ponudila supruga gospodina Kotromanovića. Ništa se tu nije nudilo. Da sam u toj poziciji, onda bih bio u stranci u kojoj sam bio drugi čovjek. Iluzorno je pričati o ponudama samo jednom čovjeku – rekao je Prgomet.


Prekidom suradnje s Dragom Prgometom i potencijalnom podjelom Mosta na dvije frakcije, opcija novih izbora izgleda sve realnije. Most je jučer priopćio kako je Drago Prgomet bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem pa je Nacionalno vijeće te stranke, zbog potpunog narušavanja povjerenja, donijelo odluku o prekidu suradnje s njime. Nakon toga među sobom su izračunavali na koliko ljudi Božo Petrov može računati te je zaključeno kako unutar Mosta ostaje sigurnih 15 kandidata, dok za četvero njih, dakle Prgometa i službeno neimenovanih troje ne mogu računati.

facebook komentari