Pratite nas

Politika

PRGOMET: ‘SDP se kukavički skrio iza Mrak Taritaš, a nama soli pamet’

Objavljeno

na

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet ustvrdio je u ponedjeljak kako se “SDP kukavički skrio iza leđa HNS-ove Anke Mrak Taritaš” te poručio da će kandidatu ljevice suprotstaviti svoj tim, projekt i programe budućnosti.

“SDP se kukavički skrio iza leđa HNS-ove Anke Mrak Taritaš, nema svog kandidata, a soli pamet meni i mom timu. Mi ćemo kandidatkinji ljevice Mrak Taritaš suprostaviti svoj tim, svoj projekt i programe. To su programi budućnosti. Zar je to grijeh?”, odgovorio je Prgomet protupitanjem na napis na facebooku SDP-ovog Arsena Bauka da “Prgomet ima program za 22.stoljeće, a Bruna bi se bavila kostima iz 20. stoljeća. Ima li HDZ kojeg kandidata za Zagreb i za ovo stoljeće?”, piše JutarnjiList.

Bolnica preko Save, moderan promet, “smart city”… sve su to projekti budućnosti i predstavljat ćemo ih tijekom kampanje, najavio je Prgomet prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Član njegova tima Saša Bilić, koji ima 20 godina iskustva u multinacionalnim IT kompanijama i koji će voditi projekt “pametnog grada”, rekao je kako žele digitalizirati poslovanje Grada kako bi se ujednačila sva postupanja, kako bi sve službe bile učinkovitije i kako bi se Zagrepčanima, a posebno poduzetnicima, olakšala komunikacija.

Najavio je da svojim programom žele riješiti i probleme vezane uz školstvo te komunalne i prometne probleme: parkiranje, gospodarenje otpadom i javnu rasvjetu.

Uz to, radit će na digitalizaciji plaćanja za sve gradske djelatnosti, bilo kroz plaćanje karticama ili modernu mobilnu aplikaciju  po uzoru na svjetske metropole.

Prgomet je najavio da će svoje programe javnosti predstaviti nakon Uskrsa kada će se znati svi detalji, financijske mogućnosti, vremenski rokovi i drugo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Mirela Holy na listi SDP-a za Europske izbore

Objavljeno

na

Objavio

Predsjendištvo SDP-a je na prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića izglasalo da se na njihovoj listi za izbore zastupnika u Europski parlament nađe i Mirela Holy, njihova bivša članica.,

– Predsjedništvo je danas donijelo dvije važne odluke. Usvojen je nacrt Programa za predstojeće europarlamentarne izbore. Nacrt puštamo u javnu raspravu među naše članice i članove, simpatizerke i simpatizere. Ključna poruka je da želimo biti ravnopravni unutar Europske unije, da budemo partneri, a ne sluge. Druga važna odluka, a koju je Predsjedništvo jednoglasno podržalo na moj prijedlog, je da se na našoj listi nađe i Mirela Holy.

Ona je istinska socijaldemokratkinja, žena koja se snažno zalaže za zaštitu okoliša, paritetnu demokraciju i prava manjina, stoga je ona na našoj listi pravo pojačanje – kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva.

Komentirajući tu odluku Mirela Holy je kazala kako je više puta razgovarala s Davorom Bernardićem o tome da bude na SDP-ovoj listi za europarlamentarne izbore, te da je na kraju pristala uz tri uvjeta. Prvi je da ne bude moneta za potkusurivanje u SDP-u, odnosno da svi u Predsjedništvu i oni kojih se tiču ovi izbori budu s time suglasni. Drugi uvjet je da ne ulazi u SDP, a treći da bude na dnu liste.

– Ne želim da netko kaže kako sam zahvaljujući SDP-u nekome uzela mjesto u Europskom parlamentu – rekla je Holy.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Ivana Maletić: Neću biti na HDZ-ovoj listi za EU izbore

Objavljeno

na

Objavio

Vlada je donijela zaključak kojim za kandidatkinju za člana Revizorskog suda Europske unije u mandatnom razdoblju od 2019. do 2025. godine, predlaže mr. sc. Ivanu Maletić.

Vlada je zaključak uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima.

Maletić je za N1 potvrdila da to znači da neće biti na listi za europske izbore.

Ivana Maletić trenutno je HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu.

Član Suda bira se na šest godina, a sadašnjem članu Nevenu Matesu mandat istječe 14. srpnja.

Nadzornom odboru društva HP – Hrvatska pošta d.d. Vlada predlaže imenovanje Josipa Udiljaka za člana Uprave društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Zbog isteka mandata, Vlada je razriješila ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šimu Jerčića, s danom 26. veljače 2019. Istodobno, Vlada je dala ovlaštenje državnom službeniku Šimi Jerčiću za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do imenovanja ravnatelja Ureda, temeljem provedenog postupka na temelju javnog natječaja, s danom 27. veljače 2019. godine, a najduže do šest mjeseci.

Uz prethodnu suglasnost Hrvatske vatrogasne zajednice, Vlada je imenovala Slavka Tucakovića glavnim vatrogasnim zapovjednikom do početka rada Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg državnog ureda.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine i to Amira Muharemija i Milenka Živkovića. Dijelom novih članova toga Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva poljoprivrede imenovani su Mario Horvatić i Milan Tankosić, priopćeno je iz Vlade.

(Hina/N1)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari