Connect with us

Vijesti

Priča o Pauku uoči proslave Oluje nije ‘slučajno’ puštena

Objavljeno

on

Uoči Oluje hrvatski mediji su u velikoj formi, baš kao i svake godine, kao da svoju formu bruse za te ‘dane u godini’ kada ponosno slavimo pobjednički i antifašističku operaciju kojom je slomljena kičma zaostalom fašizmu na kraju 20. vijeka u ‘srcu Europe.’

Kako smo već pisali Večernji list, koji je nakon Linićeve fiskalizacije postao stariji pobratim monarhističkog Jutarnjeg lista, ‘otkrio je’ kako je i od čije ruke poginuo legendarni Pauk, zapovjednik i ikona Domovinskog rata, koji ie ruku po ruku s hrvatskim, nikad umrlim, herojima, Blagom Zadrom, Daidžom, Babićem i mnogim drugim znanim i neznanim junacima koji su ovu zemlju svojom krvlju stvarali. Naravno, činjenica je kako je Večernji list napisao apsolutni neistinu kada je konstatirao kako je Pauk ubijen od hrvatskog metka, što potvrđuje i supruga legendarnog zapovjednika stradalog u samu zoru hrvatske slobode nedaleko Mrkonjić Grada. Mnogi su, nakon što je Večernjak obmanuo hrvatennaske čitatelje, sa zgražanjem komentirali članak koji je zapravo bio neuspješna reklama za jednu bezvrijednu knjižicu o kojoj najbolje govori sama cijena, dakle, mizerija od šest kuna.

Naime, Pauk je, poginuo, kako smo već pisali od neprijateljskog rafala ispaljenog s onesposobljenog neprijateljskog tenka. Logika Večernjeg lista držala bi vodu kada bilo moguće, što, naravno, nije moguće, da su Hrvati sami na sebe pucali i sami sa sobom ratovali, nažalost, nekima je u interesu Domovinski rat prikazati kao građanski rat ili rat svih protiv svih. Posebno onima koji u obrani Hrvatske nisu sudjelovali.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari