Pratite nas

Zanimljivosti

Priča o pet majmuna

Objavljeno

na

Zamislite situaciju da u kavez stavite pet majmuna, u sredinu kaveza postavite ljestve i na vrh kaveza  grozd svježih banana.

Monkeys

Svi znamo da nijedan majmun pri zdravoj pameti ne može odoljeti banani, pa će tako prvom prilikom neki od njih pojuriti po merdevinama ne bi li ubrao jednu. Kada se popne  nadomak banane onda sve majmune polijete ledeno hladnom vodom. Prvo malo šoka i nevjerice,  i kada neki drugi skupi hrabrosti i krene po banane ponovite polivanje i tako sve dok majmuni ne shvate da će posezanje za bananom neminovno rezultirati hladnim tušem. Kad se to dogodi onda se ponašanje u kavezu mijenja i ako se neki od majmuna uprkos svemu odluči da krene prema bananama, ovi ostali će ga povući na pod i tući, te na taj način spriječiti.

Kad su majmuni utvrdili gradivo, iz kaveza uzmete jednog majmuna i stavite novog koji pojma nema što će se dogoditi kada se krene penjati po banane. Naravno (i očekivano) čim krene penjati se ovi ostali će ga povući dolje i tući.

Nakon nekog vremena i ovaj novi majmun, koji u stvari nikada nije bio poliven hladnom vodom odustaje i ne želi više banane, iako su mu tako blizu a on tako gladan. Tada je pravi trenutak  ponovno uzeti  jednog od majmuna koji zna što će se dogoditi i ubacite još jednoga koji pojma nema. Ovaj postupak ponavljate sve dok u kavezu nemate više nijednog majmuna koji ima neposredno iskustvo što će se desiti kada se krene penjati po ljestvama i pokuša ubrati bananu.

Kada ste uspješno zamijenili sve majmune, novisno o tome što oni pojma nemaju, ako neki od njih krene prema bananama ovi preostali će ga povući na pod i spriječiti, iako ne znaju da ako dođe do te banane da će ih sve skupa politi ledeno hladna voda, ali jednostavno znaju da je takav običaj.

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

Luka Modrić pojavio se u legendarnim Simpsonima…

Objavljeno

na

Objavio

Stefano Monda

Dosta poznatih osoba pojavilo se u kultnoj crtanoj seriji Simpsoni, a jel vas ikada zanimalo kako bi to izgledalo da poznati nogometaši završe tamo?

E to se i dogodilo. No, ne u epizodi, nego u karikaturi. Naime, talijanski umjetnik Stefano Monda nacrtao je Luku Modrića i poznate nogometaše po uzoru na legendarne Simpsone.

Tako Homer otvara vrata, a kad ono ispred, ni manje ni više, nego Luka Modrić! Luka je naravno ponio sa sobom i nagrade koje je pobrao ove godine, a smiješi mu se i Ballon d’Or.

Osim Luke, Monda je nacrtao Lea Messija i njegovu obitelj, kao i Brazilca Marcela. Tu je još i ubitačni trojac PSG-a Cavani, Neymar i Mbappé, kao i ostali brojni poznati nogometaši.

Ove karikature oduševile su sve, a bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi to izgledalo da Luka i ekipa stvarno završe u Simpsonima, pišu 24sata.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Paul Nicolier: Vjerujem samo mojoj braći iz HOS-a

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima Lyliane Fournier i Paula Nicoliera, majku i brata Jean-Michela Nicoliera, nestalog hrvatskog branitelja Vukovara koji je, nakon sloma obrane grada, kao ranjenik nasilno odveden iz Vukovarske bolnice prema Ovčari, gdje je zlostavljan, nakon čega mu se gubi svaki trag…

Lyliane Fournier, koja danas živi u Hrvatskoj, zahvalila je predsjedniku Vlade na iskazanoj pažnji i svim naporima koje nadležne hrvatske institucije ulažu da bi se pronašao njezin sin Jean-Michel, kao i svi drugi nestali s Ovčare.

Zahvalila je također na potpori i ministru hrvatskih branitelja, Tomi Medvedu, s kojim se sastala prošloga tjedna, a nakon sastanka na facebooku se oglasio Paul Nicolier riječima:

Hrvatska braćo i sestre, mali izvještaj s mog posjeta premijeru. Nisam saznao ništa novo, ali izrazio je punu podršku za pronalazak nestalih s ovčare i drugih stratišta diljem Hrvatske. Rekao sam mu da odavno više ne vjerujem političarima nego samo mojoj braći iz HOS-a: Damiru Radnicu i Damiru Markusu. Premijer me pitao: Markus Kutina? Nasmijao sam se i odgovorio: ZDS André.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari