Pratite nas

Zanimljivosti

Priča o pet majmuna

Objavljeno

na

Zamislite situaciju da u kavez stavite pet majmuna, u sredinu kaveza postavite ljestve i na vrh kaveza  grozd svježih banana.

Monkeys

Svi znamo da nijedan majmun pri zdravoj pameti ne može odoljeti banani, pa će tako prvom prilikom neki od njih pojuriti po merdevinama ne bi li ubrao jednu. Kada se popne  nadomak banane onda sve majmune polijete ledeno hladnom vodom. Prvo malo šoka i nevjerice,  i kada neki drugi skupi hrabrosti i krene po banane ponovite polivanje i tako sve dok majmuni ne shvate da će posezanje za bananom neminovno rezultirati hladnim tušem. Kad se to dogodi onda se ponašanje u kavezu mijenja i ako se neki od majmuna uprkos svemu odluči da krene prema bananama, ovi ostali će ga povući na pod i tući, te na taj način spriječiti.

Kad su majmuni utvrdili gradivo, iz kaveza uzmete jednog majmuna i stavite novog koji pojma nema što će se dogoditi kada se krene penjati po banane. Naravno (i očekivano) čim krene penjati se ovi ostali će ga povući dolje i tući.

Nakon nekog vremena i ovaj novi majmun, koji u stvari nikada nije bio poliven hladnom vodom odustaje i ne želi više banane, iako su mu tako blizu a on tako gladan. Tada je pravi trenutak  ponovno uzeti  jednog od majmuna koji zna što će se dogoditi i ubacite još jednoga koji pojma nema. Ovaj postupak ponavljate sve dok u kavezu nemate više nijednog majmuna koji ima neposredno iskustvo što će se desiti kada se krene penjati po ljestvama i pokuša ubrati bananu.

Kada ste uspješno zamijenili sve majmune, novisno o tome što oni pojma nemaju, ako neki od njih krene prema bananama ovi preostali će ga povući na pod i spriječiti, iako ne znaju da ako dođe do te banane da će ih sve skupa politi ledeno hladna voda, ali jednostavno znaju da je takav običaj.

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

Predsjednica demonstrirala kako barata s puškom, ali i loptom

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar-Kitarović na Svjetskom nogometnom prvenstvu oduševila je svijet svojim srčanim navijanjem. Zbog velike popularnosti koju je tada stekla novinari ruskog izdanja časopisa Marie Claire odlučili su s njom napraviti intervju.

Povodom snimanja Rusi su angažirali talijanskog stilista koji je u Zagreb stigao s više kofera odjeće poznatih svjetskih brendova, piše u tiskanom izdanju Glorie.

Unatoč tome, predsjednica je inzistirala da tijekom snimanja bude u kreacijama isključivo domaćih dizajnera što je oduševilo urednicu magazina.

Otkrila je da svaki dan vježba, a rezultate je pokazala na snimanju gdje je demonstrirala kako barata s puškom, ali i loptom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Braniteljska udruga iz Podstrane izabrala si je zgodan logo

Objavljeno

na

Objavio

Na mail naše redakcije stigle su fotografije iz Podstrane, općine u blizini Splita, kojima nam je jedan čitatelj ukazao na zanimljiv logo jedne tamošnje braniteljske udruge, piše telegram.hr.

Udruzi hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, naime, “učinilo se zgodno napraviti svoj logo u obliku slovu ‘U’ u koje su ugurali šahovnicu koja, naravno, počinje prvim bijelim poljem. U njega su domišljato ubacili malo srce“, navodi telegram.hr

Kao što je vidljivo na fotografiji, ova braniteljska udruga nalazi se u sklopu zgrade same Općine, a kako je napisao čitatelj telegrama, tamo su dobili svoje prostore. Telegram.hr nije dodatno komentirao fotografiju, komentare su prepustili čitateljima 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari