Connect with us

Šport

Priče o odnosu gradova prema svojim nogometnim klubovima – Osijek

Objavljeno

-

Nogometne Vijesti

Priča treća – Osijek.

Još uvijek u slavljeničkom raspoloženju nakon Dinamove obrane naslova prvaka Hrvatske, danas vam donosimo treći dio iz serijala koji se sastoji od 4 priče. O odnosu 4 najveća hrvatska grada prema svojim nogometnim klubovima. Treći je na redu upravo Osijek, čiji se klub ove sezone pokazao kao najveći Dinamov konkurent u utrci za titulu prvaka.

NK Osijek je također imao, poput HNK Rijeke u svom gradu, hvale vrijednu podršku Grada Osijeka, gradonačelnika i gradskih vlasti za izgradnju Stadiona Pampas, koja je još u tijeku. Grad Osijek je pokazao izuzetnu kooperativnost oko zemljišta za izgradnju stadiona (financiranu stranom investicijom, odnosno sredstvima mađarske Vlade i privatnih mađarskih investitora) i njegove cijene, promptno je izdavao sve potrebne dozvole…

Iz Grada Osijeka su pokazali i veliku fleksibilnost u pomicanju rokova iz ugovora i sklopili čak tri aneksa ugovora između Grada Osijeka i Škole nogometa NK Osijek… Grad Osijek je svom klubu ostavio na raspolaganju i postojeći stadion Gradski vrt za korištenje, gdje će i nakon dovršetka novog stadiona trenirati i igrati svoje utakmice druga momčad Osijeka, koja trenutno nastupa u Drugoj HNL. U prilog odličnoj suradnji idu i sljedeće izjave:

27.7. 2020. gradonačelnik Osijeka i direktor Bijelo-plavih istaknuli su uzornu suradnju u realizaciji velikog klupskog projekta.

‘’Bit će to prekrasan stadion kojega nema nitko u Hrvatskoj! Njegovom će izgradnjom i grad Osijek dobiti novu dimenziju i postati najsportskiji grad u Hrvatskoj. Ponosan sam što sam sudjelovao od samoga početka u ovoj divnoj priči i dakako da i osobno, i kao gradonačelnik, podržavam izgradnju tog velikog, jedinstvenog kompleksa u Retfali. To će zasigurno promijeniti vizuru tog dijela našeg grada i učiniti ga sadržajnijim i privlačnijim ne samo za naše sugrađane, nego i one koji će dolaziti u Osijek. S Klubom ostajemo i dalje partner, u svemu što je vezano za ovaj projekt. Grad i sada ima radove u Kanižlićevoj ulici kako bi sve bila jedna cijelina. Rješavamo i otpadne vode, završavamo projekt za kolektor koji je nužno napraviti, a na raspolaganju smo i za sve ostalo u čemu bismo mogli sudjelovati’’, naglasio je gradonačelnik Vrkić.

Direktor NK Osijek je potencirao zajedništvo s Gradom i obostrano maksimalne napore koji se ulažu da bi se sve odvijalo prema planu. Podrška iz gradske uprave je neupitna, a i u Klubu čine sve kako bi se najveći klupski projekt odvijao bez ikakvih poteškoća i zastoja.

‘’Mogu reći da sve odrađujemo zajedničkim snagama. Osobno se zahvaljujem gospodinu Vrkiću za njegov uloženi napor još od same pripreme projekta, pa do sada. Iznimno smo zadovoljni odnosnom sa strukturama u Gradu koje svoj posao rade odlično. Drago mi je istaknuti kako imamo maksimalnu potporu, što je vrlo bitno. I gradonačelnik se iznenadio koliko je toga u međuvremenu napravljeno i dinamikom kojom napredujemo. Ono što me posebno veseli je činjenica da se pokazalo kako su nam Grad i gradonačelnik pravi i odgovorni partner’’, zadovoljno je izjavio direktor NK Osijek, Igor Galić.

Dakle, Osijek uskoro dobiva novi, moderni stadion Pampas. Hoće li i glavni grad svih Hrvata za tri godine dobiti novi stadion na Maksimiru, uvelike ovisi i o svima nama biračima. Birajmo one koji uistinu vole Dinamo i od kojih s najvećom vjerojatnošću možemo s realnim izgledima očekivati realizaciju novog Maksimira. Bez figa u džepu, jeftinih floskula, demagogije i populizma, bez uvjetovanja i ucjena koje nemaju nikakve osnove i pokriće… Mnogi od kandidata su već i svojim odgovorima na 7 konkretnih pitanja o Dinamu i izgradnji novog stadiona dali naslutiti što se od njih može očekivati. Zato – budite pametni, budite svoji, ne nasjedajte na floskule i ne dajte se zavesti ispraznim obećanjima.

#DinamoZaMaksimir #inicijativa #BudiSvojZG

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas