Pratite nas

Naši u svijetu

Pridružite se prvoj hrvatskoj društvenoj mreži! Crobuk.net

Objavljeno

na

ilustracija Kamenjar.com

Novopokrenuta Hrvatska Društvena Mreža – Crobuk.net (www.crobuk.net) ima viziju povezati hrvatski narod iz matice i izvana.

Kako bi to učinili pokrenuli su domaću društvenu mrežu na poveznici Crobuk.net i žele povezati maticu sa svim krajevima gdje žive naši ljudi.

Portal će s vremenom pružati sve više funkcija, dok već sad sveučilištima, školama, vrtićima, zdravstvenim i ostalim karitativnim udrugama nude posebne uvjete suradnje.

Prava povezanost počinje sa Svjetskim prvenstvom u Rusiji, zajedničkim navijanjem na hrvatskoj društvenoj mreži, a nastavit će se i nakon prvenstva podrškom hrvatskim sportašima.

Budite bez brige, privatnost i zaštita osobnih podataka je na najvišoj razini i prioritet stranice, a serveri su smješteni u Njemačkoj, zaštićeni višeslojnim sigurnosnim sustavima.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja – javite se na [email protected]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

U sklopu projekta ‘Korijeni’ videokonferencijom spojeni najmlađi iz Borovog naselja, Širokog Brijega i Dublina

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Perica Biško

U sklopu projekta “Korijeni”, čiji je nositelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i cilj mu je povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske, u subotu je održana videokonferencija u kojoj su sudjelovali Osnovna škola Blago Zadro iz Borova naselja, Druga osnovna škola Široki Brijeg te Hrvatska škola u Dublinu.

Iz Borova Naselja sudionike trostrane videokonferencije pozdravio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te rekao da je sudjelovanje u ovom projektu sjajan način pronalaženja svih elemenata hrvatskog identiteta koji spajaju djecu osnovnoškolske dobi diljem svijeta.

“Umrežavanje škola predstavlja najpogodniji način upoznavanje djece i učitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svih hrvatskih iseljeničkih zajednica diljem svijeta te se na taj način globalno podiže svijest o pripadnosti jednom, nedjeljivom hrvatskom narodu, ma gdje živio”, poručio je Milas.

Sudionike je iz Dublina pozdravio predsjednik Donjeg doma irskog Parlamenta Seán Ó Fearghaíl, koji je iskazao veliku potporu i pohvalu projektu “Korijeni”, istaknuvši važnost ovakvog načina očuvanja jezika i kulture. Naglasio je da hrvatska iseljenička zajednica u Irskoj predstavlja veliki doprinos irskom društvu te da će Irska i ubuduće podržavati projekte hrvatske zajednice u kojima se njeguje hrvatski jezik, identitet i kultura, a posebno one usmjerene na djecu, priopćio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Pozdrave nazočnima iz Širokog Brijega uputio je gradonačelnik Miro Kraljević, izrazivši podršku tog grada projektu “kojim se jačaju spone između hrvatskog naroda diljem svijeta i pruža kontinuirana potpora hrvatskim učiteljima u iseljeništvu u njegovanju hrvatske identiteta”.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Irskoj Ivan Mašina istaknuo je da će ovakvi projekti, kojima se potiče povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske, uvijek imati podršku veleposlanstva.

Učenici Osnovne škole Blago Zadro iz Borova naselja, Druge osnovne škole Široki Brijeg te Hrvatske škole u Dublinu, nakon međusobnog predstavljanja održali su prezentacije o svojim gradovima i školama koje su bile praćene prigodnim tradicionalnim kulturno – glazbenim sadržajima.

Sljedeća videokonferencija ove mreže održat će se početkom iduće školske godine.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Hrvatska Društvena Mreža spaja Hrvatsku i iseljeništvo: Svi smo jedno i želimo isto

Objavljeno

na

Objavio

Crobuk.net je prva Hrvatska Društvena Mreža koja spaja Hrvatsku i cijelo hrvatsko iseljeništvo. Od pokretanja portala prije nekoliko tjedana, imamo članove iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije, USA, Kanade, Australije.

Portal želi promicati hrvatsku kulturu, povijest, jezik, sport, osobito na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Crobuk ovim putem izražava punu podršku našoj reprezentaciji u Rusiji, uz osobite pozdrave našem kapetanu Luki Modriću i Dejanu Lovrenu.

Želimo također promovirati naše interese, kao što je domaća proizvodnja i izvoz. Želimo da se na svakoj polici u svim zapadnim supermarketima nađe naša Vegeta, naš kulen i slanina, paški i livanjski sir, istarsko i dalmatinsko vino, lički i hercegovački pršut.

Želimo povezati naše poljoprivrednike i poduzetnike u domovini s našim ljudima u iseljeništvu da to ostvare. Želimo povezati pršutane u Dalmaciji s uzgajateljima iz Slavonije, našeg gospodarstvenika iz Njemačke, USA, Australije, koji se žele vratiti i uložiti u Domovinu, s našim ljudima koji će im pomoći.

Želimo da se naši sportski automobili prodaju najbolje na svijetu i da hrvatska autoindustrija jednog dana zapošljava preko 50.000 ljudi.

Želimo da naši ljudi iz matice koji odu u daleki svijet u posjet rodbini znaju gdje je sljedeći hrvatski dom, najbliža župa, hrvatski restorani i kafići, naši sportski klubovi…

Želimo promovirati hrvatski turizam, naš kristalno čist Jadran, naše planine i rijeke, i udvostručiti prihode iz turizma na dvadeset milijardi.

Želimo istinu i slobodu za naš narod u Bosni i Hercegovini i Vojvodini, i svugdje izvan matice.

Želimo se povezati i time biti zajedno jaki, jer naš narod iz matice i iseljeništva je jedan i želi isto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori