Connect with us

Iz Svijeta

Prigožin prijeti odlaskom u Moskvu: Imate dva tjedna!

Objavljeno

-

Šef grupe Wagner zaprijetio je vojnom vrhu da bi mogao okrenuti svoje snage prema Moskvi i ići tamo tražiti streljivo

Šef grupe ruskih plaćenika Wagner, Jevgenih Prigožin, zabrinuo je svijet kalkulacijama o potencijalnom “taktičkom nuklearnom napadu” na Belgorod.

Naime, tamo traju žestoke borbe između ruskih vojnih snaga i proukrajinskih pobunjenika iz Rusije, što je bilo dovoljno za stvaranje napetosti između plaćenika i ruskog Ministarstva obrane. Kulminacija je uslijedila nakon što se Prigožin odlučio “zarobiti” pukovnika ruskih vojnih snaga.

Navodno je zapovijedio miniranje puteva za povlačenje pripadnika Wagnera u Bahmutu, što je iznimno razljutilo Prigožina. Toliko da je potpuno izgubio kontrolu i svijetu pokazao cijeli niz slabosti, odnosno, problema na ruskoj strani.

“Bojim se da bi mogli gajiti neke loše ideje o bacanju male nuklearne bombe na vlastiti teritorij. Može li to biti razlog zašto ga ustupamo? Previše se bojimo pogoditi njihov teritorij, ali ne i naš vlastiti”, pitao se i optuživao Prigožin u intervjuu za Donbass Today, prenosi Newsweek.

Iz tih je razloga Ministarstvu dao ultimatum.

“Ministarstvu dajemo dva tjedna da oslobodi naše teritorije (u regiji Belgorod). No, ako ne uspiju ili ne budemo sigurni (u njihove napore), tražit ću da nam se dopusti da odemo tamo jer će u suprotnom nastaviti lagati ruski narod”, rekao je šef grupe Wagner.

“Ako se to ne dogodi i ako se situacija nastavi pogoršavati, onda ćemo ići u Belgorod. A nije daleko od Belgorodske oblasti do Rubljovke (elitno predgrađe Moskve, gađano nedavno dronovima), do Frunzenskaja nasipa (lokacija ruskog stožera Ministarstva obrane) – što ako odemo tamo tražiti više streljiva?”, upozorio je Prigožin.

Prigožinov rat riječima s ruskim vrhom dosegao je nove razine ovoga tjedna, kada je grupa Wagner objavila da je zarobila ruskog potpukovnika koji je, kako tvrde, naredio napad na plaćeničke snage kad je bio “pijan”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari