Connect with us

Prihod od droge i prostitucije prelazi 12 milijardi eura

Objavljeno

on

Dakle, ta EU je raj na zemlji. Prema novim normativima EU, prihodi od droge i prostitucije ulaze u BDP, pa će naš indeks zaduženosti pasti, što bi moglo navesti glavne kurve, svjetske kreditne agencije, da povećaju naš rejting. Ulazi li u naš BDP i prihod naših prostitutki i prostitukaca u Njemačkoj? Možemo li to gledati kao izvoz?

Kako izračunati prihode od kokaina?

Prije pet godina naš Boris Podobnik zajedno s nekoliko znanstvenika sa “Sveučilišta Boston” postavio je matematičku formulu za izračun korupcije. Mišljena sam da su istraživači došli do krivog zaključka: što je indeks korupcije veći, smanjuje se ekonomski razvoj i smanjuju se strane investicije. Meni je nekako pouzdanija elitistička metoda, koja u našem slučaju daje:

  • (1) Kod nas ima oko 100 tisuća takve gamadi
  • (2) Svatko od njih godišnje kasira na ime provizije u prosjeku 100 tisuća eura
  • (3) Imamo ukupan korupcijski nacionalni prihod od 10 milijardi eura
  • (4) Od takvih prihoda elita potroši 50 posto na kokain i 20 posto na prostitutke
  • (5) Imamo 7 milijardi prihoda od domaće gamadi
  • (6) Dodajmo oko 3 milijarde prihoda od strane diplomacije i stranih predstavnika
  • (7) Imamo oko 2 milijarde takvih prihoda od stranih i domaćih turista
  • (8) Ukupan prihod od droge i prostitucije prelazi 12 milijardi eura

Gdje prikazati specijalne usluge menadžerima?

prostitutka_411576S1Hoće li u prostituciji promet porasti nakon što se pojave kvalitetnije replikantice? Nikoga ne zanimaju klonirane krave i ovce! Filmski svijet treba dvije-tri Penelope Cruz, a ostale mogu na slobodno tržište. Teško je dati vlastiti doprinos. Nije to baš za svakoga. Zamislim se u vlastitom ovalnom uredu na vrhu poslovnog tornja. Stiže dugonoga ljepotica, polagano se skida, mazno se uvija, migolji prema meni, a moja malenkost čita novine. Impotentan sam već pet godina! Gdje sam pogriješila? U prizemlju, kada si ušla u moj privatni lift! Da to napravimo u liftu? Ne, dušo, ne radim to više nigdje. Normalno je da ženu uredno platim, uz dodatak za potpunu diskreciju – štitim svoj rejting. Zapravo pripadam sloju društva koji elita gleda kao smeće. Ovdje se pitam, koliko je riječ o prostituciji, a koliko o neprijavljenoj psihološkoj terapiji? Naše strukture karakterizira nevjerojatna neučinkovitost i impotentnost, pa je veliko pitanje kojoj poziciji BDP-a trebamo pripisati ljepotice noći u funkciji jutarnjeg buđenja elite. Navodno se Marija Terezija nije mogla koncentrirati na svoje državničke dužnosti dok ne bi propustila kroz svoj ured desetak mladih vojnika. Možemo reći da je Marija Terezija preferirala guštere. Koliko treba našem Premijeru i našem Predsjedniku da se koncentriraju na posao? Slavko Linić i Vesna Pusić doimaju se prilično napeto.

Tko treba biti zviždač?

Linić je dobio novi problem. Mnogi menadžeri skrivaju uredski felacio! Tko treba prijaviti sivu ekonomiju? Onaj tko povraća od sivog ljigavog crvuljka političara, tajkuna, svoga šefa ili nekog pijanog gosta, ili onaj tko daje novac. Bilo bi korektno da barem ministri nazovu Linića nakon što isplate curu. Dovoljno je da kažu: “Slavek! Diži BDP!” A Linić cvate, kao da je sam konzumirao uslugu. Imamo zanimljivu anomaliju. Kada je Linić nasmijan, znate da je Vlada jedan veliki kupleraj. Ako je namršten, to znači da su Premijer i ministri impotentni. Priča se da sam Slavko Linić kod žena uživa solidan rejting, bez obzira kakav je platiša. Zviždači bi se po novome mogli zaposliti baš kod Linića, u Ministarstvu financija, kao nova financijska policija. Upadnu kod nekog zaposlenog komada i traže njene poslovne knjige! A ono unutra telefoni glavnih faca u RH. I napomene, odnosno upute kako ušetati kojem bolesniku, tko zahtijeva prezervativ, a tko bič, i tome slično. Zašto u svim knjigama zagrebačkih prostitutki stoji napomena “Premijer – lisice”?

Tvrtko Dolić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari