Pratite nas

Prihod od droge i prostitucije prelazi 12 milijardi eura

Objavljeno

na

Dakle, ta EU je raj na zemlji. Prema novim normativima EU, prihodi od droge i prostitucije ulaze u BDP, pa će naš indeks zaduženosti pasti, što bi moglo navesti glavne kurve, svjetske kreditne agencije, da povećaju naš rejting. Ulazi li u naš BDP i prihod naših prostitutki i prostitukaca u Njemačkoj? Možemo li to gledati kao izvoz?

Kako izračunati prihode od kokaina?

Prije pet godina naš Boris Podobnik zajedno s nekoliko znanstvenika sa “Sveučilišta Boston” postavio je matematičku formulu za izračun korupcije. Mišljena sam da su istraživači došli do krivog zaključka: što je indeks korupcije veći, smanjuje se ekonomski razvoj i smanjuju se strane investicije. Meni je nekako pouzdanija elitistička metoda, koja u našem slučaju daje:

  • (1) Kod nas ima oko 100 tisuća takve gamadi
  • (2) Svatko od njih godišnje kasira na ime provizije u prosjeku 100 tisuća eura
  • (3) Imamo ukupan korupcijski nacionalni prihod od 10 milijardi eura
  • (4) Od takvih prihoda elita potroši 50 posto na kokain i 20 posto na prostitutke
  • (5) Imamo 7 milijardi prihoda od domaće gamadi
  • (6) Dodajmo oko 3 milijarde prihoda od strane diplomacije i stranih predstavnika
  • (7) Imamo oko 2 milijarde takvih prihoda od stranih i domaćih turista
  • (8) Ukupan prihod od droge i prostitucije prelazi 12 milijardi eura

Gdje prikazati specijalne usluge menadžerima?

prostitutka_411576S1Hoće li u prostituciji promet porasti nakon što se pojave kvalitetnije replikantice? Nikoga ne zanimaju klonirane krave i ovce! Filmski svijet treba dvije-tri Penelope Cruz, a ostale mogu na slobodno tržište. Teško je dati vlastiti doprinos. Nije to baš za svakoga. Zamislim se u vlastitom ovalnom uredu na vrhu poslovnog tornja. Stiže dugonoga ljepotica, polagano se skida, mazno se uvija, migolji prema meni, a moja malenkost čita novine. Impotentan sam već pet godina! Gdje sam pogriješila? U prizemlju, kada si ušla u moj privatni lift! Da to napravimo u liftu? Ne, dušo, ne radim to više nigdje. Normalno je da ženu uredno platim, uz dodatak za potpunu diskreciju – štitim svoj rejting. Zapravo pripadam sloju društva koji elita gleda kao smeće. Ovdje se pitam, koliko je riječ o prostituciji, a koliko o neprijavljenoj psihološkoj terapiji? Naše strukture karakterizira nevjerojatna neučinkovitost i impotentnost, pa je veliko pitanje kojoj poziciji BDP-a trebamo pripisati ljepotice noći u funkciji jutarnjeg buđenja elite. Navodno se Marija Terezija nije mogla koncentrirati na svoje državničke dužnosti dok ne bi propustila kroz svoj ured desetak mladih vojnika. Možemo reći da je Marija Terezija preferirala guštere. Koliko treba našem Premijeru i našem Predsjedniku da se koncentriraju na posao? Slavko Linić i Vesna Pusić doimaju se prilično napeto.

Tko treba biti zviždač?

Linić je dobio novi problem. Mnogi menadžeri skrivaju uredski felacio! Tko treba prijaviti sivu ekonomiju? Onaj tko povraća od sivog ljigavog crvuljka političara, tajkuna, svoga šefa ili nekog pijanog gosta, ili onaj tko daje novac. Bilo bi korektno da barem ministri nazovu Linića nakon što isplate curu. Dovoljno je da kažu: “Slavek! Diži BDP!” A Linić cvate, kao da je sam konzumirao uslugu. Imamo zanimljivu anomaliju. Kada je Linić nasmijan, znate da je Vlada jedan veliki kupleraj. Ako je namršten, to znači da su Premijer i ministri impotentni. Priča se da sam Slavko Linić kod žena uživa solidan rejting, bez obzira kakav je platiša. Zviždači bi se po novome mogli zaposliti baš kod Linića, u Ministarstvu financija, kao nova financijska policija. Upadnu kod nekog zaposlenog komada i traže njene poslovne knjige! A ono unutra telefoni glavnih faca u RH. I napomene, odnosno upute kako ušetati kojem bolesniku, tko zahtijeva prezervativ, a tko bič, i tome slično. Zašto u svim knjigama zagrebačkih prostitutki stoji napomena “Premijer – lisice”?

Tvrtko Dolić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ministarstvo hrvatskih branitelja: Krešo Beljak omalovažava hrvatske branitelje i njihovu žrtvu

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvo hrvatskih branitelja priopćilo je u petak da najoštrije osuđuje nastavak  uvredljivih i neprihvatljivih javnih istupa predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Kreše Beljaka kojima, kako ocjenjuje,  grubo vrijeđa čast i ugled hrvatskih branitelja te omalovažava njihovu žrtvu.

“Na stranačkom skupu u Kalniku, Beljak je izjavio kako je, dok je bio predsjednik Vlade, Zoran Milanović ‘trpio više od dvije godine šator tamo neke šačice pijanaca u Savskoj’ te da ‘nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner’. Krešo Beljak ovakvim istupom omalovažava hrvatske branitelje i njihovu žrtvu”, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva dodaju da nazivanje hrvatskih branitelja koji su prije nekoliko godina sudjelovali u prosvjedu pred tadašnjim Ministarstvom branitelja, šačicom pijanaca – ne može i ne smije biti prihvatljiva retorika u javnom prostoru.

Ističu da su među prosvjednicima, koje Beljak podrugljivo naziva šačicom pijanaca, uz najteže ratne vojne invalide bili i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te brojni hrvatski branitelji.

Napominju da je prosvjed kojim se u vrijeme Milanovićeve Vlade “izražavalo nagomilano nezadovoljstvo neprihvatljivim odnosom prema braniteljima i stradalnicima,  obilježila i smrt 100-postorne HRVI Nevenke Topalušić”, što je “tragičan događaj koji zaslužuje pijetet, a nipošto ovakvo izrugivanje”.

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja kažu da je “lažna i neutemeljena i tvrdnja kako su svi hrvatski generali multimilijunaši, tendenciozno iznesena s ciljem dodatnog blaćenja pojedinaca, ali i cijele skupine ljudi, koji su taj čin časno i zasluženo stekli”.

Dodaju da Ministarstvo “četvrtu godinu zaredom čini sve kako bi se vrednovala uloga i zasluge hrvatski branitelja kojima ova Vlada svojim odgovornim odnosom i konkretnim mjerama odaje zasluženo poštovanje”.

Zaključuju kako su hrvatski branitelji zaslužni za slobodu koju živimo u Hrvatskoj, i u kojoj svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, međutim ima i odgovornost za izgovorenu riječ. (Hina)

VIDEO – Beljak udario po braniteljima: Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca, ja ne bi ni 24 sata

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Šport

MUSA: ‘Molio sam Boga prvo da uhvatim loptu, a onda sam se okrenuo, puknuo i zabio’

Objavljeno

na

Objavio

Domagoj Duvnjak i Marino Marić predvodili su Hrvatsku u jednoj od najvećih pobjeda u povijesti, ne samo rukometa, već i čitavog hrvatskog sporta. U utakmici koja se pamti za cijeli život show im je ‘ukrao’ Željko Musa koji je zabio, u posljednjim sekundama drugog produžetka, za pobjedu nad Norveškom 29:28.

No, za to mu nitko neće nikada prigovoriti. Iscrpljeni Duvnjak i Marić su stali pred TV kamere i dali izjave:

“Prije svega bih čestitao suigračima i stručnom stožeru na jednoj epskoj borbi. Nisam u životu odigrao ovakvu utakmicu. Pokazali smo hrvatski karakter, nastavili smo igrati i kad smo padali s nogu. Mislim da smo zasluženo pobijedili”, istaknuo je Duvnjak pa dodao:

“Bilo je grčeva, ali u tom trenutku ti o tome ne razmišljaš. Ne sjećam se pola toga što se dogodilo u produžetku. Gledaš samo semafor i isključiš se. Izgubili smo od njih u Francuskoj i sada smo se vratili. I ja bih čestitao Željku, on je dobri duh reprezentacije i to se vrati”, rekao je Duvnjak.

Marić: “Ovo ide u povijest hrvatskog sporta”

“Nismo imali snage za razmišljanje. Stajali smo na terenu i gledali se, bilo je zombi stanje. Drago mi je zbog Željka da je dobio loptu kojom je riješio utakmicu. Sretan sam, ovo ide u povijest hrvatskog sporta, drago mi je da sam sudjelovao u ovome. Moram poslati Duvnjaku poljubac od svih Hrvata”, rekao je Marić i poljubio Duvnjaka pa dodao:

“Sad nećemo slaviti, već ćemo odmarati. Idemo napokon spavati s medaljom oko vrata. Sad se moramo rekuperirati i otići do kraja. Čeka nas potpuno drugačiji protivnik, ali idemo po zlato”, dodao je Marić.

Hrvatski junak u zadnjim je sekundama bio Željko Musa koji je istaknuo da se momčad borila od početka do kraja i da je ovo bila utakmica u kojoj je bilo svega…

Pobjednički pogodak u zadnjim sekundama zabio je Željko Musa, a nakon utakmice rekao je da su svi bili hrabri do kraja i da nisu odustajali.

“Molio sam Boga prvo da uhvatim loptu, a onda sam se okrenuo, puknuo i zabio. Vratilo nam se za Francusku, bili smo hrabri do kraja. Kad sam pogledao lica igrača u produžecima, bili su hrabri i nisu odustajali. Kad su oni poveli, a mi smo se vratili. Bilo je svega.”

Prvo finale nakon deset godina.

“Bili smo dosljedni, uporni i nakon deset godina igramo prvo finale. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo ono što Hrvatskoj nedostaje.”

ČERVAR: ‘Pod emocijama sam, nemam riječi kako da zahvalim igračima’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari