Connect with us

Vijesti

Prihvaćena sva četiri zaključka Plenuma građana i građanki Sarajeva

Published

on

S obzirom da predstavnici Plenuma građana nisu došli na današnji  zakazani sastanak predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić je medijima prezentirala zaključke Kolegija sa jučerašnje sjednice.

Malić je kazala da je Kolegij prihvatio sva četiri zaključka Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo jučer je na cjelodnevnom zasjedanju razmatrao zahtjeve Plenuma građana i građanki i donio zaključke i odgovore na te zahtjeve.

Plenum građana i građanki Sarajeva predao je četiri zahtjeva Kolegiju Skupštine KS-a, a jedan od njih je hitno formiranje nestranačke ekspertne vlade Kantona Sarajevo.

Zahtjev je i revizija plaća i beneficija nositelja javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s ekonomskom situacijom, kao i zahtjev za reviziju privatizacije svih poduzeća u Kantonu Sarajevo.

Također, jedan od zahtjeva je i uspostavljanje neovisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o događanjima 7. veljače, čiji će mandat uključivati popis, procjenu štete i utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za prekomjernu upotrebu sile i zlostavljanje privedenih.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari