Connect with us

Hrvatska

Prijam u Alkarskim dvorima u Sinju, uz državni vrh i olimpijski osvajači

Objavljeno

on

U Alkarskim dvorim u nedjelju je  upriličen  svečani prijem uoči početka 306. Sinjske alke, na kojem je predsjedniku Republike i pokrovitelju Alke Zoranu Milanoviću uručen prigodan poklon.

Prijemu su nazočili i predsjednik Sabora  Gordan Jandroković, predsjednik Vlade  Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan  Grlić Radman i ministrica poljoprivrede  Marija  Vučković.

Među nazočnima su bili i osvajači medalja na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju  veslač Martin Sinković (zlatna medalja) taekwondoašica Matej  Jelić (zlatna medalja), taekwondoaš Toni Kanaet  (brončan medalja)
Predsjednik Viteškog alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić  je u kratkom obraćanju istaknu kako je Sinjska alka jedinstven događaj u cijeloj Europi.

“Sinjska alka  je i lokalna, i nacionalna i svjetska viteška igra. Lokalna je zato što čuva tradiciju Cetinske krajine, nacionalna  je zato  što je postala jedan od simbola hrvatskog naroda, a svjetska je jer je 2010. godine uvrštena u UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine,” rekao je Jukić.

Dodao je kako se zbog epidemiološke situacije ovogodišnja Sinjska alka  održava u posebnim okolnostima.

Tijekom prijema u Alkarskim dvorim upriličeno je tradiciona fotografiranje s visokim uzvanicima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR