Connect with us

Herceg Bosna

Prijam u konzulatu u povodu Dana Državnosti RH

Objavljeno

-

Generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša upriličio je sinoć prijam u povodu Dana državnosti na kojemu se okupio iznimno veliki broj visokih hrvatskih uglednika, diplomatskih i predstavnika crkava i vjerskih zajednica u Mostaru.

hrvati u bih strateški interesKonzul Pleša je u pozdravnome govoru koji je bio emotivan i povezan sa sinoćnjom utakmicom Hrvatske u Brazilu istaknuo da je Hrvatska uspjela ostvariti svoje snove te da nema razloga da tjeskobe i problemi zatamne pogled u budućnost naroda i države. “Ne radi se samo o državi, nego puno više od toga.

Radi se o domovini, a domovina smo svi mi zajedno ovdje okupljeni kao dom i obitelj. Samo u takvim okolnostima siguran sam u uspjeh naše države i naše domovine”, rekao je konzul Pleša. Dodao je kako je budućnost Hrvatske, ali i ove regije duboko vezana uz europsku ideja koja je zasnovana na vrijednostima povezivanja, a ne podjela. Na prijamu je nazočila i predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Darija Krstičević, kao i veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio.
Krstičević je izrazila uvjerenje da će Hrvati u BiH ostvariti jednakopravnost uz krajnje principijelan stav Zagreba, kao članice Europske unije i NATO-a. “Položaj Hrvata u BiH je poseban i strateški važan interes Republike Hrvatske, a napose očuvanje jednakopravnosti i jačanje položaja. Vjerujem da ćemo zajedno to i ostvariti u skoroj budućnosti”, rekla je Krstičević na prijmu.
ZK/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas