Connect with us

Politika

Prije smjene šef Holdinga direktorima udvostručio plaće

Objavljeno

-

Foto: Hina (arhiva)

Prije nego što je u ponedjeljak i službeno otišao s pozicije predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković je za dvostruko podigao koeficijente za radna mjesta direktora službi u Direkcije, piše u utorak Jutarnji list.

Vuković je potom među zadnjim službenim odlukama na čelu Holdinga imenovao nove ljude na tim pozicijama, doznaje dnevnik od izvora iz Holdinga.

Kako navodi dobro upućeni izvor, plaće direktora službi Direkcije Zagrebačkog holdinga povećane su dvostruko promjenom koeficijenta s četiri na osam. Vuković je, kaže sugovornik Jutarnjeg lista, tu odluku donio još u srpnju uvodeći novu sistematizaciju radnih mjesta.

Prema tom novom pravilniku o organizaciji, Zagrebački holding ima 14 službi, a prošlog petka, netom prije odlaska, Vuković je neočekivano na te funkcije postavio nove ljude razrješujući staru garnituru. U ponedjeljak je ujutro gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio da je razriješio upravu Holdinga, konkretno predsjednika Vukovića i člana uprave Antu Samodola. Novim je predsjednikom uprave Zagrebačkog holdinga imenovan dosadašnji član Ivan Novaković.

No, u petak, nekoliko dana prije nego je Vuković razriješen donio je odluke o razrješenjima nekolicine direktora službi i sektora u Direkciji Holdinga. Zasad je poznato da je razriješio Vesnu Peko, dugogodišnju direktoricu Odjela za nabavu, postavljajući na to mjesto Željka Katanu koji je nekoć radio na toj funkciji, a u Holdingu je zaposlen zadnjih 20 godina.

Osim toga, u petak je razriješio i Alena Ostojića, šefa sigurnosti Holdinga, postavljajući na njegovo mjesto Joška Morića, koji je tu funkciju obavljao do 2017. kada je smijenjen nakon dviju pljački Centra za korisnike ZGH u Vukovarskoj ulici.

Tražili su komentar i gradonačelnika Tomaševića pitajući čija je odluka bila o brzim imenovanjima i smjenama. “Ne bih to komentirao, ali očito je da to nije bila naša odluka”, rekao je kratko, donosi Jutarnji list. (Hina)

Zagreb: Opozvani Vuković i Samodol, novi predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari