Connect with us

Naši u svijetu

Prijedlog Marka Franovića: Želimo na HRT-u okrugli stol o NDH

Objavljeno

on

Nažalost, hrvatski se politički život uvijek vrti u krug. Propitivanje o prvom bijelom polju na grbu reprezentacije, prije dva tjedna, opet pokazuje ono što znamo: Hrvati su uvijek krivi.

Iz pisanja projugoslavenskih medija, ispada da su naši nogometaši – ustaše, zato što imaju prvo bijelo polje na svojim dresovima. A zašto bi to bilo loše – kao i uvijek, onda se nameće lažna priča o Jasenovcu.

Kad god se neki Hrvat istakne, postavi se pitanje ustaštva. Naša srebrna i brončana nogometna reprezentacija se proglašava ustaškom zbog bijelog polja na grbu. Nije važno što su osvojeni Pariz s brončanom medaljom, a Moskva sa srebrnom medaljom – protiv cijelog svijeta – nego je važno bijelo polje i što je bilo u Jasenovcu.

Naša lijepa Hrvatska pati i umire jer povijest nije razjašnjena. Jedini način da Hrvatska i Hrvati izađu iz začaranog kruga gdje se svatko proglašava ustašom ako napreduje, je taj da se – povijest razjasni.

Najveći spor naše povijesti je – Jasenovac. Kad kod se neki Hrvat uzdigne, istakne, ispada da mu je netko bio nešto u NDH i onda naši Jugoslaveni ponavljaju kao idioti: Jasenovac, Jasenovac, tu su bili milijuni žrtava…

To se mora prekinuti. Ali ne u malim medijima i na lokalnim televizijama. Hrvatska ima javni servis za informiranje. To je Hrvatska televizija, koja se financira od naroda i služi narodu. Neka se naša povijest raspravi na pravom i najvećem mjestu, a to je program Hrvatske televizije!

Saborski zastupnici naših desnih stranaka, koje god one bile – Domovinski pokret, MOST, neovisni – trebaju kako narodni poslanici tražiti da se javni servis za informiranje, Hrvatska televizija, upotrijebi kako bi se na nizu okruglih stolova razjasnila Hrvatska povijest i tako prekinulo stalno optuživanje.

Prvi od tih okruglih stolova neka budu o Jasenovcu. Pozovimo u 2-3 okrugla stola sve povjesničare. Neka dođu i Goldstein i Igor Vukić, i svi ostali koji se time bave. Neka rasprava bude civilizirana i argumentirana, ali poštena, i neka se sve kaže što se ima za reći.

Nakon toga, neka budu i okrugli stolovi o Bleiburgu, Bosni, granicama NDH, o svemu što je ostalo nerazjašnjeno. Kad se završi takav niza okruglih stolova, građani Hrvatske bi mogli sami razmisliti za sebe što je istina.

Mislim da je to potrebno i spreman sam podržati ovakvu inicijativu na svaki način. Pozivam sve domoljubne političare da se uključe u ovu moju inicijativu, da se Hrvatska oslobodi okova lažne prošlosti – ne samo zbog nas starih, nego najviše zbog mladih koje se zbunjuje i ponižava ovim lažima, piše  Marko Franović/Dijaspora.hr

Jasenovac – jedini bivši koncentracijski logor koji nije u stanju pružiti nikakve forenzičke dokaze za svoje tvrdnje

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari