Connect with us

Pregled

Prilično jak potres kod Petrinje

Objavljeno

on

Foto: arhiva

Prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje zabilježen je noćas u 1 sat i 58 minuta.

Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.

Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba.

Prethodno je EMSC javio da je potres bio magnitude 4,7 sa središtem 10 kilometara jugozapadno od Siska i 49 kilometara jugoistočno od Zagreba.

Potres je bio na dubini od 10 kilometara, objavio je EMSC.

Još nije poznato jesu li zabilježene štete.

Fiket: Ovo je bio dosta jak potres, za očekivati je naknadne

Seizmolog Tomislav Fiket rekao je za HRT kako se nakon noćašnjeg potresa kod Petrinje, koji je bio snažniji od onih koji su se u zadnje vrijeme događali, moguća naknadna podrhtavanja tla.

Noćas u 1 sat i 58 minuta dogodio se prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje, magnitude 4,2 prema Richteru, a zatim je bilo naknadnih od kojih je najjači – 2,8 po Richteru – bio je 29 minuta poslije prvog.

Potres se sjetio se u široj okolici Petrinje, Siska i Zagreba te šire, a za sada nema informacijama o štetama.
U 1.58 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4, 2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 5. do 6. stupnja europske makroseizmičke ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te u Zagrebu, vidim po javljanjima građana – da se osjetio i diljem RH, rekao je Fiket.
Nakon toga je bilo još naknadnih potresa od kojih je najjači bio u 2.27 sati kada su seizmografi Seizmološke službe zabilježili slab potres s epicentrom kod Petrinje, magnituda je bila 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 3. do 4. stupnja europske makroseizmičke ljestvice, rekao je seizmolog Tomislav Fiket. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari