Pratite nas

Najave

Primila poziv Ruske Federacije: Predsjednica RH ide navijati i u Soči

Objavljeno

na

Predsjednica Grabar-Kitarović je danas primila poziv Ruske Federacije, a tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kako neslužbeno doznaje dnavnik.hr, otputovat će u subotu, 7. srpnja, na četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Soči, u kojem će se sučeliti hrvatska i ruska reprezentacija.

Grabar-Kitarović je danas primila poziv Ruske Federacije, a tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji će također biti na utakmici.

Podsjetimo, Predsjednica je prisustvovala i dramatičnoj utakmici u kojoj su Vatreni nakon produžetaka i jedanaesteraca pobijedili Dansku, a nakon pobjede čestitala je izborniku Daliću i igračima u svlačionici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige Josipa Pečarića: ‘DARIO KORDIĆ’

Objavljeno

na

Objavio

Pozivamo Vas u četvrtak 9. svibnja 2019. u 19 sati u Dvorani Vijenac, Kaptol 29a, Zagreb na predstavljanje knjige akademika Josipa Pečarića:

‘DARIO KORDIĆ’

Knjigu će predstaviti:

Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački

Zvonimir Hodak, odvjetnik i kolumnist

prof. dr. sc. Marko Tokić

i autor

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

‘Mladi Hrvati dijaspore, ne odustaju od svoje Domovine Hrvatske’

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu će se na 15.04.2019. u 19 sati u prostorijama HRVATSKOG SLOVA, Ulica  Hrvatske bratske zajednice 4, ZAGREB,  održati tribina pod nazivom:

MLADI HRVATI DIJASPORE, NE ODUSTAJU OD SVOJE DOMOVINE HRVATSKE!

Kako uključiti sve generacije Hrvatske dijaspore u razvoj RH?

Na tribini će se govoriti o konkretnim prijedlozima, koji bi mogli pridonijeti još puno boljoj suradnji između Republike Hrvatske i Hrvata dijaspore.

Svoja iskustva o odnosu države Hrvatske prema Hrvatima dijaspore iznosit će sljedeće osobe, koje su duboko povezane s hrvatskom dijasporom:

Bivši hrvatski diplomat, politički pisac i profesor dr. Tomislav Sunić, koji je iznimno dobro upućen o trenutnom odnosu Republike Hrvatske prema Hrvatima dijaspore. Dr. Sunić će iznijeti svoj stav o pitanju koje je od iznimne važnosti za opstanak i razvoj Republike Hrvatske.

Saborski zastupnik general Željko Glasnović – njegova obitelj emigrirala je u Kanadu, gdje je i živio sve do početka domovinskog rata, kad se vratio braniti domovinu Hrvatsku.

Univ. spec. oec. Slavica Vučko , mag. oec. predsjednica Inicijative Hrvatska sloga – IHS i predsjednica Udruge Hrvatska domovina i dijaspora – HDD.

Dr. Dražen Postružnik dopredsjednik Inicijative Hrvatska sloga – IHS i Udruge Hrvatska domovina i dijaspora – HDD.

Mladi 19. godišnji kolumnist Hrvatskog neba Davor Čelan, koji živi u inozemstvu iznijeti će svoja iskustva o toj iznimnoj bitnoj temi za budućnost hrvatskog naroda. Obrazložit će svoje prijedloge na pitanje, kako Hrvate dijaspore kvalitetno uključiti u gospodarske, političke i kulturne procese RH, te kako iskoristiti ogromni entuzijazam, koji vlada među mladim Hrvatima u dijaspori.

Vidimo se 15.04.2019. na tribini, na koju su pozvane sve osobe kojima je stalo do budućnosti domovine Hrvatske i cijelog hrvatskog naroda, gdje god se on na svijetu nalazio. Biti će sa nama i saborski zastupnik gospodin Hrvoje Zekanović.

INICIJATIVA HRVATSKA SLOGA –IHS
UDRUGA HRVATSKA DOMOVINA I DIJASPORA – HDD

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari