Connect with us

Pregled

Primitivizam Aleksandra Stankovića?

Objavljeno

-

Poštovani,

U nedjelju, 12. prosinca 2021., hrvatski građani ponovno su bili izloženi psiho-teroru od strane hrvatske televizije koju, da apsurd bude veći, sami financiraju.

Naime, u emisiji Nedjeljom u dva urednik Aleksandar Stanković ugostio je izvjesnog Kesića, novinara iz Republike Srbije. Taj dvojac hladnokrvno je označio Grad Split kao nesigurno odredište puno podivljalih nacionalista i fašista. Aleksandar Stanković u emisiji je ustvrdio da svoje kolege iz Beograda savjetuje da izbjegavaju dolazak beogradskim tablicama u Split na ljetovanje.

Ta rečenica izazvala je ogorčenje građana Grada Splita, ali i reakcije u svijetu. Tako nam se javljaju Hrvati druge i treće generacije, od Australije, Amerike i Europe, s pitanjem što se to događa u Splitu, smije li se tamo dolaziti?

Ovdje treba pojasniti apsurdnu situaciju: Aleksandar Stanković koji je rođen u Republici Srbiji, pozove gosta iz Republike Srbije koji na Hrvatskoj televiziji vrijeđaju cijelu hrvatsku naciju te vrše „gospodarski terorizam“ protiv Hrvatske i nanose štetu Splitu kao turističkom odredištu.

Osim što su Stankovićeve tvrdnje potpuno neistinite i klevetničke, što dokazuje činjenica da je Split već dugo godina domaćin svjetski poznatog festivala Ultra, čiji sudionici iz cijeloga svijeta samo u superlativima pričaju o Splitu, a otvorenost i uljuđenost Splita u je svijetu prepoznata i poznata.

Novinar Stanković ovom izjavom ponovno potvrđuje svoju neprofesionalnost i svoje neprihvatljivo klevetničko usmjerenje – što je za javnu televiziju države članice EU u potpunosti neprihvatljivo.

Stanković već 22 godine ima prime-time-termin na HRT-u kao da mu je to osobna ostavština, a ne javna televizija. Njegovo vođenje ove emisije je provincijalnog karaktera, jer Stanković u 22 godine nije uspio ugostiti nijednog svjetski relevantnog političkog gosta. Ali je zato ugostio Miloševićevog ratno-huškačkog ministra Aleksandra Tijanića.

Po kojim to kriterijima nijedan drugi novinar u Hrvatskoj ne može dobiti priliku na javnoj televiziji, te tko daje pravo HRT-u da nekažnjeno dopušta Aleksandru Stankoviću činiti kazneno djelo klevete i uznemiravanja hrvatske javnosti.

Stanković bahato izjavljuje kako se ne će ispričati Splićanima koristeći staru, prokušanu metodu o ugroženosti. Po Stankoviću, Srbi su ugroženi sada u Splitu, a kao što znamo to je ona politika po kojoj su Srbi bili ugroženi u Vukovaru, u Škabrnji, u Sarajevu, u Srebrenici, na Kosovu, i tako dalje.

Do koje će se razine tolerirati primitivizam i protupravno djelovanje gospodina Stankovića? S obzirom na to da se Stankoviću sve protupravnosti dopuštaju, za očekivati je da Stanković u emisiju pozove sina Ratka Mladića te skupa s njime žali što Ratko Mladić nema ulicu u Splitu s obzirom na to da je bio na vojnoj službi u Kninu te je navraćao u Split?!

Postavljamo vam pitanja:

1. Zašto Stanković već nije suspendiran i zašto nije pokrenut postupak zbog vrijeđanja građana Splita te zbog počinjenja kaznenog djela uznemiravanja javnosti?

2. Aleksandar Stanković prijeti kolegicama i kolegama na HRT-u prisiljavajući ih na falsificiranje dokumenata da mu zapisuju radne sate kao da ih je proveo na HRT-u iako dokazano te sate nije proveo na radnom mjestu već se na društvenim mrežama hvalio kako se vozi po Slavoniji. Ove činjenice je jedan saborski zastupnik iznio Nadzornom odboru HRT-a, koji na to nikada nije odgovorio.

3. Aleksandar Stanković je kočijaškim primitivizmom izvrijeđao saborsku zastupnicu Karolinu Vidović Krišto, pri tome kršeći Zakon o diskriminaciji, vrijeđajući nju i njezinu obitelj te nanoseći ogromnu štetu HRT-u.

Poštovani,

Očekujemo da nam u najkraćem roku odgovorite na navedena pitanja uz jasnu poruku da vam nitko nije dao pravo da dopuštate kršenje hrvatskog Ustava, hrvatskih zakona te temeljnih europskih vrijednosti kao što su jednakost i zabrana svakog oblika diskriminacije.

Isto tako postavljamo vam pitanje tko će nadoknaditi štete turizmu koje su Stankovićevi klevetnički incidenti prouzročili splitskom gospodarstvu?

S poštovanjem,

Akcija protiv primitivizma
koju potpisuju:
Zajednica veterana oklopno mehaniziranih postrojbi HV
Građanska inicijativa Ivo Pilar
Udruga hrvatskih pravoslavnih branitelja
Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara
Zadruga Tenkisti hrvatske vojske
Građanska inicijativa Milan Šufflay

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari