Pratite nas

Reagiranja

Priopćenje HNiPa povodom sramotne međunarodne konferencije o slobodi medija u organizaciji HND-a

Objavljeno

na

Hrvatski novinari i publicisti žele upozoriti domaću i međunarodnu javnost na brojne neistinite, politički motivirane tvrdnje koje su iznesene na međunarodnoj konferenciji o problemima medijskih sloboda u Europi koja se održala 2. i 3. svibnja.

[ad id=”93788″]

Konferenciju je u vrlo kratkom roku i u tajnosti (prva obavijest na portalu HNDa 2. 5. 2016.) organiziralo Hrvatsko novinarsko društvo uz potporu Friedrich Ebert instituta iz Njemačke i veleposlanstava Norveške, Švedske, Francuske i SAD, priopćio je danas HNiP.

Prvoga dana konferencije, ugošćeni novinari iz zemalja srednje Europe iznijeli su svoja viđenja slobode medija, koja su uglavnom bila identična onima vodstva HND-a. Takvu „slobodu” medija, kao i „demokratska” nastojanja organizatora skupa, najbolje je pokazao odnos prema HNiP-u: nisu pozvali nikoga iz jedine novinarske udruge koja zastupa ideje drukčije od vodstva HND-a. No po ustaljenom običaju licemjernih aktivista za „slobodu” medija i „profesionalno” izvješćivanje javnosti, oni nisu ta pravila “poštenog” izvješćivanja primijenili i na samima sebi, pa su ex cathedra, ne ostavivši mogućnosti demantija, iznijeli neistinu o HNiP-u, da je tobože paradržavna udruga.

Upravo suprotno, HNiP je doista neovisna udruga koja se financira skromnim članarinama, za razliku od „neparadžavne” udruge HND, koja, kao što vidimo, može u nekoliko dana organizirati luksuznu aktivistički skup s brojnim gostima iz inozemstva, 16 videolinkova, simultanim prevođenjem, itd. Podsjećamo javnost da su između osamdesetak članova HNiPa, polovica slobodni novinari koji grizu puno tvrđu koru medijskog kruha nego zaposlenici i dužnosnici HND-a ili uživatelji medijskih potpora bivšeg ministarstva kulture RH.

Mišljenje je HNiP-a da su upravo interesi potonje skupine; uživatelja medijskih potpora tzv. neovisnim medijima, kao i daljnje očuvanje materijalnih i društvenih privilegija već godinama povlaštenih novinara i udruga, glavni razlog domaće i međunarodne buke koju diže HND i dio nevladinih udruga okupljenih oko inicijative Kulturnjaci 2016.

Sve aktivnosti usmjerene prema međunarodnim institucijama, pa i ova tajno pripremana konferencija, nisu načelno usmjerene prema demokratizaciji i boljitku glavnine medija i novinara u RH, nego pokušaju sramoćenja države u inozemstvu ostvariti svoje materijalne/društvene/političke interese.

No nakon skandala koji se dogodio drugoga dana konferencije, kada su dobro organizirani prosvjednici onemogućili predsjednicu RH u obraćanju studentskoj publici, želimo ponovo javnosti ukazati i na neprimjerene aktivnosti nekih veleposlanstava, a koja se nakon nedavnog ispada sa „twitter diplomacijom”, sada pojavljuju i kao pokrovitelji jedne pseudostručne konferencije čiji je jedini jasno uočljivi cilj bilo blaćenje hrvatske države i međunarodni pritisak na izvršnu vlast s ciljem smjene dužnosnika – upravo onih koji pokušavaju zaustaviti nekontrolirani koruptivni odljev novca poreznih obveznika prema paraobavještajnim i obavještajnim organizacijama koje djeluju u hrvatskim medijima. Ovakve aktivnosti veleposlanstava i njihovo javno svrstavanje uz politkantstvo i novinarski anarhizam koji promiče HND, držimo nedopustivim miješanjem u unutarnje poslove jedne suverene države i članice EU.

Zbog toga će HNiP tražiti prijem kod dezinformiranih djelatnika veleposlanstava, a da bismo iznijeli svoje viđenje situacije u medijima.

I za kraj: upravo suprotno zaključcima ove konferencije, HNiP podržava započeto raščišćavanje korupcijske hobotnice u medijima i HAVC-u, te poziva nadležne institucije da ujedno ubrzaju i proces reizbora Vijeća za elektroničke medije (VEM), jer to vijeće i dalje pokazuje političku i svjetonazorsku pristranost i nedosljednost u djelovanju. Naime VEM već 3 tjedna, koristeći razne izgovore i stalno tražeći nova i nova ekspertna mišljenja za sasvim jasnu situaciju, izbjegava donijeti odluku o primitivnom vrijeđanju vjernika koje sustavno provodi jedan portal.

Ovakvo odugovlačenje suprotno je dosadašnjoj praksi trenutnog reagiranja VEM-a na tzv. govor mržnje (opomena HRT-u zbog gostovanja eurozastupnice Ruže Tomašić, gašenje Z1, itd. ).

Stoga pozivamo nadležne institucije da legitimitetom koji su dobili na izborima, promijene sve medijske i paramedijske strukture koje je postavila prošla vlast s ciljem smanjivanja ljudskih prava i općenitog potiskivanja vrijednosnog sustava većine stanovništva iz medija u RH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?

Objavljeno

na

Objavio

Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Koja Thompsonova pjesma veliča Maksa Luburića tj. od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?

Emir Hadžihafizbegović, BiH glumac, koji je nedavno na N1 televiziji izrekao gnjusne laži o Thompsonu kad je ustvrdio da on ima pjesmu “Srbe na vrbe” a danas gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, ispričao se mnogim Hrvatima koji su imali neugodnosti zbog toga ali nije se ispričao samo onome kome je najviše i trebao, onome o kojem je pričao laži, a to je Marku Perkoviću Thompsonu.

Nadalje je Emir kazao kako bi on rado otišao na koncert Marka Perkovića Thompsona kad bi se ovaj ogradio od nekih svojih pjesama, kako je rekao da on ne može pristati na onu vrstu skladbe koja veliča Maksa Luburića.

Dakle, izjave Emira Hadžihafizbegovića se prelijevaju iz stare u novu laž jer kao što je u prethodnoj emisiji izmislio da Thompson ima pjesmu “Srbe na vrbe” tako i danas širi laži o tome kako neke njegove pjesme veličaju Maksa Luburića.

Naravno, sve te laži se plasiraju uz odobravanje i navođenje voditelja Aleksandra Stankovića koji i te kako dobro zna da Thompson nema niti jednu takvu, a niti sličnu pjesmu.

Budući Emir Hadžihafizbegović tvrdi drugačije, mi ga pozivamo da nam kaže, koja Thompsonova pjesma veliča Maksa Luburića, tj. od kojih svojih pjesama bi se Thompson trebao ograditi?

Ispod objave nalazi se link koji vodi na Thompsonovu web stranicu s izdatim albumima, nazivima i tekstovima svih Thompsonovih pjesama.

Menadžment Marka Perkovića Thompsona

Čovjek sa stotinu lica, a ni jedno pravo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

SUMRAK ZDRAVOG RAZUMA: OPSKURNI GEJ IZ SRBIJE ‘UREĐIVAO’ BI HRVATSKU PO SVOJOJ MJERI

Objavljeno

na

Objavio

Svaki šljam, protuha, nikogović, čudak i bedak koji se dovuče tko zna od kuda, kod nas može dobiti pozornost u medijima – ali pod uvjetom da pljuje po hrvatskom narodu, Katoličkoj crkvi i vrijednostima do kojih drži velika većina građana. Po tomu je Hrvatska izuzetak ne samo u europskim, nego i svjetskim razmjerima. Nigdje se više šljama nije nakrcalo (po glavi stanovnika) nego kod nas, upravo zato što je ovo (nažalost) pogodna društvena klima za razvoj  štetočina te vrste.

Prije nešto više od godinu dana u Hrvatsku se iz Srbije dovukao jedan od takvih: Ivan Zidarević, gej po profesiji (jer, biti gej u Hrvatskoj je jedno od najunosnijih zanimanja), točnije, u pitanju je sredovječni gej. I u prvim medijskim nastupima (kod nas je događaj “vrijedan” svake medijske pozornosti kad se kakva srbijanska protuha takvih seksualnih sklonosti dovuče u Hrvatsku, zar ne!?), gej Zidarević imao je profinjeno i uljuđeno lice. Tako je, primjerice za medije tada izjavio:
“Tražit ću državljanstvo. Hrvatsku volim i poštujem sve njezine zakone. Tu želim živjeti i zbog toga i radim sve što mogu da je učinim još boljom.”
Večernjak je članak o tako “bitnoj” i s društvenog stanovišta “relevantnoj” osobi objavio pod naslovom:”Gej sam i iz Srbije, ali u Zagrebu mi je život sjajan” (koja promocija Hrvatske – bravo za Večernjak!). (Vidi: https://www.vecernji.hr/zagreb/gej-sam-i-iz-srbije-ali-u-zagrebu-mi-je-zivot-sjajan-1238186; istaknuo: Z.P.)

I primirio se neko vrijeme Srbijanac (u toj “dobroj” Hrvatskoj kojom je bio jako zadovoljan), a onda ipak shvatio kako ta Hrvatska baš i nije najbolja, pa odlučio mijenjati je “nabolje” i to, kako drugačije, nego napadima na Katoličku crkvu. Nije ostao u svojoj Srbiji i nju “mijenjao nabolje” uklanjajući svetosavske križeve i crkvene zastave iz javnih prostora (jer bi mu tamo po kratkom postupku “prebrojali rebra” – i to je najmanje što bi mu se moglo dogoditi), nego se dovukao nama u Zagreb praviti ovdje nered i provoditi svoje bolesne naume.

Projekt kojega je nedavno pokrenuo opskurni Zidarić (dakako, kao produžena ruka nalogodavaca koji su ga gurnuli u prvi plan a okupljeni su u “Europsku civilnu inicijativu”) je uklanjanje raspela iz osnovne škole u Dugavama, pod krinkom “sekularizma” i to pozivanjem na Ustav. Dakako, jadni i nedopečeni Zidarić s razinom IQ ispod prosjeka, pojma nema kako je njegovo pozivanje na Članak 41. Ustava Republike Hrvatske potpuno promašeno. Nalogodavci koji su ga gurnuli u prvi plan samo zato što je Srbin i gej, vjerojatno nisu ni čitali spomenuti članak Ustava, jer da jesu, znali bi što u njemu piše.
Članak 41. Ustava Republike Hrvatske kaže sljedeće:

“Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.

Vjerske zajednice, slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, socijalne i dobrotvorne ustane te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju pomoć i zaštitu države.” (Vidi: https://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske; istaknuo: Z.P.)

Kako bi se netko pozvao na Ustav s tvrdnjom da je narušena sekularizacija (time što se Katolička crkva miješa u poslove države), morao bi dokazati da raspelo u osnovnoj školi u Dugavama INSTITUCIONALNO narušava načelo sekularizacije, tj. institucionalni odnos Crkve i države (na štetu države), a to, uvjeren sam, ne bi pošlo za rukom ni najvećim pravnim ekspertima.

Da ne bude zabune, Srbijanac Zidarević (koji još uvijek nema hrvatsko državljanstvo – a što i sam priznaje), u političkom je pogledu agitator Milorada Pupovca i njegovog SDSS-a. Ne bi me začudilo da se pojavi u dogledno vrijeme u SNV-u na domjenku gdje bi sa svojim idolima Miloradom, Dejanom i ostalima lomio pogaču, jer Srpska pravoslavna crkva i njezin velikosrpski svetosavski diskurs očito nisu smetnja “pro-europskim” težnjama i shvaćanjima “Europske civilne inicijative” i nedozrelog jadnika Zidarevića koji je samo puko sredstvo u rukama mnogo lukavijih igrača, ništa drugo.

Pogledajte ovu agitaciju Zidarevića za listu 24 na proteklim EU izborima (lista SDSS-a, odnosno, Milorada Pupovca i Dejana Jovića), pa sami prosudite tko nam to “uređuje” Hrvatsku: https://youtu.be/sXsy2R_8aLw.

Nije on sam po sebi problem, naravno da nije, niti tog nesretnika treba uzimati ozbiljno i kriviti što ga (za sitne novce) koriste kao najamnika oni koji ga guraju ispred sebe u prvi ešalon (jer, kud ćeš bolje kombinacije za “pro-europski društveni aktivizam” u Hrvatskoj od Srbina koji je gej – to je materijal koji se može samo poželjeti i mora obvezno iskoristiti!), ali sve skupa je pokazatelj jednog bolesnog stanja u dijelu našeg društva, poput temperature kod teškog bolesnika i iza opskurnih likova kakav je ovaj valja se nešto mnogo ozbiljnije i zloćudnije.

Na projektu harange protiv temeljnih vrijednosti što ih zastupa i do kojih drži golema većina građana u Republici Hrvatskoj (obitelji, vjere i konzervativnog svjetonazora), okupila se naoko raznolika bulumenta objedinjena u “progresivne snage” (od onih koji radikalno nameću LGBTIQ ideologiju kao društveni mainstream, do neokomunističkih, kvaziliberalnih, anarhističkih i ultra-lijevih pokreta, stranaka i skupina) i svima je zajedničko to što javno, otvoreno i agresivno zagovaraju destrukciju tih vrijednosti – i to je njihov program i njihova ideologija. Oni drugog sadržaja nemaju. Ova destrukcija je jedini amalgam koji ih povezuje.

I imaju još nešto zajedničko: velika većina ih je na sisi zvanoj državni proračun. Drže je čvrsto i ne puštaju. Tako imamo paradoks da tu destrukciju svojim novcem (preko poreza i drugih dažbina) uglavnom financiraju građani koji su njezina meta.
Sustav je to koji omogućava šljamu i parazitima pretvaranje svojih destruktivnih ideja u profitabilan biznis. Deseci tisuća njih žive od toga – od blaćenja ove zemlje i pljuvanja u lice njezinim građanima, ponajprije nama Hrvatima i katolicima. I to je kod nas “društveni aktivizam”.
Ni jedna druga konfesija nije na udaru, samo Katolička crkva!

Toj se destrukciji i dekadenciji mora pružiti otpor po svaku cijenu i svim legalnim i legitimnim sredstvima, ponajprije dosljednom obranom kršćanskih vrednota, našeg svjetonazora i svetinja do kojih držimo.

Nisu oni mjerilo ovog društva niti će ikad biti. Jer, kad bi se to dogodilo, svakomu od nas bi bilo jasno da su nastupila posljednja vremena – sumrak civilizacije i zdravog razuma.

Zlatko Pinter

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari