Pratite nas

Reagiranja

PRIOPĆENJE: Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina i udruga Žene u Domovinskom ratu – Zadar

Objavljeno

na

Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina i udruga Žene u Domovinskom ratu – Zadar prije oko mjesec dana predložili su predsjednici Republike Hrvatske gđi. Kolindi Grabar Kitarović da proglasi 2016. godinom hrvatskih branitelja i da bude pokrovitelj svih manifestacija koje će se tijekom godine održati od Dubrovnika do Iloka.

[ad id=”93788″]

Inicijativu su poduprle i druge braniteljske udruge iz cijele Republike Hrvatske.

Očekivali smo odgovor od Ureda predsjednice, ali odgovora nije bilo. Kada smo saznali da se Ured predsjednice privremeno seli u Vukovar, obradovali smo se, jer smo očekivali da će predsjednica godinu hrvatskih branitelja proglasiti u gradu heroju, Vukovaru. Posjet gradu heroju, Vukovaru, završio je a predsjednica nije iskoristila prigodu da proglasi godinu hrvatskih branitelja, iako se i sama mogla uvjeriti u trenutačno stanje braniteljske populacije na primjeru grada heroja, Vukovara.

Iako je prošlo već 25 godina od herojske obrane Vukovara, tek sada se u Vukovaru dodjeljuju odlikovanja poginulim i nestalim herojima ( iako je izvjesni dužnosnik iz Vukovara već odavno dobio čak devet ( 9 ) odlikovanja !!!! ). Koliko je još poginulih, nestalih, mrtvih i živih heroja Vukovara i drugih mjesta u Republici Hrvatskoj koji još nisu dobili odlikovanja za svoja hrabra djela u hrvatskom domovinskom ratu.

Predsjednica se u Vukovaru mogla uvjeriti i u razjedinjenost hrvatskih branitelja, posebno ratnih zapovjednika, baš iz razloga podjela koje je hrvatska vlast unijela među hrvatske branitelje i braniteljske udruge, što se događa i u ostalim dijelovima RH.

Još je poraznija zdravstvena slika hrvatskih branitelja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje godišnje prosječno umire najmanje 200 hrvatskih branitelja, i što je još tragičnije prosječno doživljene životne dobi 50,9 godina ( kao u Gvineji Bisao, Čadu, Somaliji i Afganistanu ).

Mogla je i saznati od dr Mirjane Semenić Rutko o povećanju malignih oboljenja na potezu od Iloka do Vukovara, gdje je 2008. g. od malignih oboljenja oboljelo 140 osoba a već 2012. g. ta se brojka popela na 980 oboljelih, i mnogo drugih stvari koje tište braniteljsku populaciju.

Predsjednica je u Vukovaru obilježila i 24. obljetnicu međunarodnog priznanja RH, za koje su najzaslužniji hrvatski branitelji, i to je bila još jedna prilika da se proglasi godina hrvatskih branitelja, kako bi se tijekom 2016. godine promijenila nepovoljna paradigma u hrvatskom društvu o hrvatskom domovinskom ratu i ulozi hrvatskih branitelja, te današnjem mjestu i statusu hrvatskih branitelja u hrvatskom društvu i Republici Hrvatskoj.

Kako bi hrvatski branitelji ostali zaglavni kamen naše domovine Hrvatske i kako bi obnovili ono zajedništvo iz 90-ih godina, ono zajedništvo na kojem je dr. Franjo Tuđman stvorio državu Hrvatsku, potrebna nam je pomoć kako bi promijenili nepovoljnu paradigmu o nama, kako bi omogućili hrvatskim braniteljima da dožive prosječnu životnu dob stanovnika RH a ne da umiru kao da su u Somaliji ili Gvineji Bisao, te da manje podižemo ruku na sebe.

Za sve ovo potrebna nam je pomoć s najvišeg vrha hrvatske vlasti, te se još jednom obraćamo predsjednici Republike Hrvatske i pozivamo je da 2016. godinu proglasi godinom hrvatskih branitelja.

PREDSJEDAVAJUĆI RADNOG PREDSJEDNIŠTVA KOORDINACIJE
Tomislav Čolak

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Thompson: O eventualnoj podršci nekom od predsjedničkih kandidata ću odlučiti ja, a nikako netko drugi!

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

budući da se ovih dana u javnosti pojavljuju novinarski natpisi i špekulacije oko moguće Thompsonove potpore jednome od potencijalnih kandidata za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske, želimo Vam prenijeti razgovore na tu temu sa samim Thompsonom.

Naime, sam Thompson nam je rekao kako od njega nitko nije zatražio potporu niti je s bilo kim od potencijalnih kandidata ili kandidatkinja za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske o tome razgovarao.

Naglašava kako je spominjanje njegovog imena u medijima vezano za kampanju nadolazećih predsjedničkih izbora čista laž i manipulacija.

Hoće li kandidaturu objaviti netko koga Thompson zaista želi podržati i o svom mogućem angažmanu u vidu potpore takvom kandidatu ili kandidatkinji, kako nam je sam Thompson rekao, on će o tome sam odlučivati, a ne nikako netko drugi kako već sada pokušavaju raznim pritiscima i bombastičnim naslovima preko pojedinih medija.

Naravno, napominje Thompson, ako do toga i dođe, prvi koji će za to saznati ste upravo Vi, njegovi vjerni fanovi, i to preko njegovih web stranica i društvenih mreža, uostalom kao i uvijek do sada.

Management Marko Perković Thompson

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Šerbedžiji uručili nagradu za ‘hrvatsko životno kulturno dezerterstvo’!

Objavljeno

na

U Zagrebu su (i pred tv publikom) svečano uručene najviše hrvatske nagrade za kulturu i umjetnost – Vladimir Nazor, kojeg se „nitko“ više ne sjeća da je bio prvi predsjednik hrvatskog Sabora (u vrijeme kad su na tisuće ljudi i uz njegov blagoslov kao Titova vjernog političara!) završavali ni krivi ni dužni na Golom Otoku ili pak u Lepoglavi, a mnogi su i ubijeni, prije svih nevini – Hrvati.

U dvorani Arhiva RH, gdje se održavala svečanost, sjedili su brojni hrvatski kulturni djelatnici. Kad je ministrica kulture RH uručila ovu nagradu jugoslavenskom filmskom djelatniku Radi Šerbedžiji, i to za  „životno djelo“ dvorana kao da je „pala u trans“. Svi su gromoglasnim pljeskom pozdravili velikog umjetnika, koji je ovo priznanje „posvetio i svim svojim suradnicima u pokrajini“! (Ni ovog puta nije mogao izgovoriti riječ – Hrvatska.)

Obzirom da je na početku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata otišao (dezertirao) iz Hrvatske, nitko se od tamo „hrvatskih kulturnih veličina“ nije upitao: zbog čega je zapravo dobio ovo veliko hrvatsko priznanje?

Možda za „kulturnu okupaciju“ Brijuna?

Nu, ništa manje nazočni nisu pljeskali ni dobitnicima godišnjih nagrada Vladimir Nazor, kao primjerice redatelju Krešimiru Dolenčiću (valjda zato što je navodno svojedobno „isključio“ mikrofon Marku Perkoviću Thompsonu na Trgu bana Jelačića?) i redatelju dokumentarnog filma „Srbenka“ Nebojši Slijepčeviću, u kojem se autor pita: Što znači danas odrasti u Hrvatskoj, a da nisi Hrvat? Inače, ovaj jadni filmski uradak prati sudbinu obitelji Zec, čiju mučnu sudbinu je na kazališne daske  postavio, (u  stilu- „svi“ Hrvati su zločinci!),  a tko drugi nego bivši dečko Danijele Trbović- Oliver Frljić.

Naravno da svi osuđujemo bilo kakav zločin, osobito nad djecom, ali ni taj redatelj ni taj Frljić nikada se nisu upitali- što je s preko 400 hrvatskih dječaka i djevojčica ubijenih od srpskih i inih agresora u Domovinskome ratu?

I ovom prilikom čula se kritika zašto do danas HRT nije prikazao „Srbenku“, ali ne i smrt nevine hrvatske djece.

Da je netko napravio dokumentarni film ili kazališnu predstavu o zločinima nad hrvatskom djecom u vrijeme rata, taj vjerojatno ne bi mogao ni u dvoranu, a kamoli dobiti neko veliko kulturno priznanje.

Jednom riječju, sramotno je što je najveća nagrada za kulturu i umjetnost ove godine (i to za životno djelo!) pripala Šerbedžiji, a još je sramotnije što su hrvatski kulturni djelatnici to priznanje umjesto kritikama popratili velikim pljeskom!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari