Pratite nas

Reagiranja

Priopćenje Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Objavljeno

na

Ponukani jednostranim, pristranim, neistinitim i napadačkim tonovima pojedinih medija spram hrvatskih branitelja koji se ne stišavaju niti nakon nekoliko mjeseci od objave izvješća EK (Europske komisije) Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara obraća se ovim putem hrvatskoj, ali i široj javnosti.

U izvješću Europske komisije od 7. ožujka 2018 godine u kojem EK daje detaljan uvid u ekonomsko stanje u Hrvatskoj, primarno, a onda i u djelovanje javne uprave po različitim segmentima npr. mirovinski sustav, sustav socijalne skrbi, obrazovni sustav i slično kao i obično u javnosti je prenapuhana priča o silnim financijskim izdatcima za hrvatske branitelje. Naime na stranici 37. toliko spominjanoj u hrvatskim medijima, (uz napomenu kako izvješće EK za Hrvatsku sadrži ukupno 73 stranice), postoje tek dvije rečenice u kojima EK govori kako su hrvatske vlasti predložile daljnje proširenje prava za hrvatske branitelje što bi moglo rezultirati u daljnjem povećanju mirovina, ali samo i jedino kao upozorenje spram mirovinskog sustava koji je općenito dobio kritiku zbog nekih stavki koje nemaju veze s hrvatskim braniteljima.

Najžešća kritika zapravo ide na račun neimplementiranja najavljenih promjena u mirovinskom sustavu, koje za cilj imaju poticanje duljeg radnog vijeka, smanjenje mogućnosti prijevremenog umirovljenja, povećanje zakonske dobi za umirovljenje te ubrzanje u izjednačavanju dobi umirovljenja za žene i muškarce.

Dakle kritika je upućena generalno sistemskoj reformi mirovinskog sustava koja bi trebala ići za tim da pomogne približiti se prosjeku Europske Unije, čak i prosjeku njenih susjeda članica ECC, ali isključivo o uvjetima odlaska u mirovinu, nigdje ne spominjući visinu mirovina, kako se maliciozno obmanjuje javnost u određenim glasilima. Također nigdje se izrijekom ne spominje kako su ranjive skupine ugrožene siromaštvom (kojima uostalom pripadaju i određene kategorije hrvatskih branitelja), dakle onima koji su najviše ugroženi rizikom siromaštva EK izvješće ne navodi da su deprivirani u socijalnim pravima zbog hrvatskih branitelja.

Dapače iz izvješća se može iščitati vrlo jasna kritika EK spram hrvatske vlade kako je postignut tek mali napredak u podržavanju reintegracije hrvatskih branitelja na hrvatsko tržište rada.

Proizvoljni napisi te neosnovane tvrdnje kako EK u svojim izvješćima o provedbi reformi godinama upozorava da su povlastice koje u Hrvatskoj imaju branitelji ekonomski problematične i društveno nepravedne ne nalazi uporište u spomenutom izvješću. Nažalost napravljena je velika medijska pompa oko dvije rečenice koje se objektivno ne mogu niti shvatiti kao kritika već kao izvješće o radu hrvatske vlade i predložak u kojem bi smjeru trebalo ići. Dakle niti postoji savjet niti direktiva niti išta slično u kojem EK nalaže da bi se mirovine za hrvatske branitelje trebale smanjiti. No također utvrđuje kako se za hrvatske branitelje praktički nije učinilo ništa za reintegraciju na tržište rada.

Naglašavam kako od ukupnog broja umirovljenika koji po zadnjem izvješću HZMO iznosi 1.233.211 korisnika, izvor
(http://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/Osnovni%20podaci%202018/osnovnipodaci201809HR.pdf)
ukupan broj mirovina hrvatskih branitelja iznosi 71.312 a koje uključuju i obiteljske mirovine te tzv kumulativne mirovine. Nije teško izračunati postotak u ukupnom broju kao i masi mirovina te zaključiti kako iza ove medijske hajke na hrvatske branitelje očito stoji agenda kojoj je za cilj naglašavati stvari kojima se mijenja značenje samim tim kako se prenosi vijest koja uopće nije u skladu sa izvješćem EK.

Nadalje vezano uz pravo na prednost zapošljavanja pod istim uvjetima i kriterijima moram Vas upozoriti kao se u medijima rado prešućuje činjenica kako ispred hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji prednost pri zapošljavanju ili kako se češće primjenjuje izričaj povlastica, zapravo ostvaruju pripadnici nacionalnih manjina redovito srpske nacionalne manjine koji se pozivaju i ostvaruju to pravo temeljem Ustavnog zakona o pravu nacionalnih manjina (nažalost ne vodi se računa o postotku u ukupnom broju stanovništva), pa je nažalost čest slučaj da dijete poginulog branitelja nema prednost pri zapošljavanju, jer ga ostvari abolirani pripadnih srpske nacionalne manjine o čemu svjedoče mnogobrojni primjeri iz Istočne Slavonije. Djeca poginulih hrvatskih branitelja zbog toga su prisiljena tražiti posao izvan svoje domovine.

Ostaje nam za vjerovati kako u Hrvatskoj ipak ima profesionalnih novinara koji će informaciju istražiti te prenijeti u istinitom i cjelovitom obliku.

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Zagreb, 10.listopada 2018.godine

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Potpišimo peticiju ‘Stop pedofiliji’ u ime zdravog razuma i budućnosti naše djece!

Objavljeno

na

Objavio

Na djelu je destrukcija koja za cilj ima urušiti sve vrijednosti na kojima počiva današnja civilizacija i vratiti ljudsko biće u čopor. To je jedini suvisli zaključak do kojega se dolazi kad se racionalno promotri što se sve događa u svijetu koji nas okružuje.

Ono što je do jučer bilo društveno neprihvatljivo pa i zakonski kažnjivo, danas je relativizirano do te mjere da je samo pitanje dana kad će postati dijelom “progresivističke” kulture koja nam se nameće putem medija, ulice i pojedinih institucija EU i VE, nasilno, agresivno i kontinuirano.

Takav je slučaj i s pedofilijom koju neki već danas poistovjećuju s “ljudskim pravom” (!?), negirajući ne samo štetnost seksualnog nasilja nad djecom, nego i samo nasilje kao takvo, uz tvrdnje da “seksualni odnos odrasle osobe s djetetom nije nasilje i nema po dijete nikakvih štetnih posljedica”!

Profesor s američkog University of Pennsylvania, Philip Tromovitch, 1997. godine je u The Journal of Seks Research objavio rad u kojemu je proučavajući desetak studija na temelju svoga “nepristranog” istraživanja zaključio kako je konsenzus današnjeg civiliziranog svijeta oko toga da je seksualno zlostavljanje djece štetno – pogrešan!

Drugim riječima, on negira postojanje seksualnog zlostavljanja djece, pa čak i seksualno zlostavljanje kao čin nasilja koji ostavlja štetne posljedice po djecu!

Philip Tromovitch i njegove kolega Bruce Rind i Robert Bauserman (osuđivani pedofil), sljedeće su godine (1998.) godine objavili svoju recenziju meta-analize ukupno 59 studija u kojima su korištena prijavljena iskustva seksualnog zlostavljanja 35.703 studenata (dok su bili u dječjoj dobi).

Svojim istraživanjima i zaključcima njih trojica dovode u pitanje valjanost samoga pojma seksualnog zlostavljanja djeteta. Uz to, oštroj kritici su izložene same žrtve zlostavljanja, stručnjaci za mentalno zdravlje koji rade s njima u procesu liječenja i rehabilitacije, konzervativci, vjernici – jednom riječju svi oni koji svjetonazorski ili po svome djelovanju smetnja ovakvom pogledu na problem pedofilije.

Američka udruga psihologa doduše nije stala iza ovih znanstvenika, ali je branila njihovo pravo na “iznošenje rezultata istraživanja neovisno o tomu jesu li ona utemeljena na činjenicama ili ne”. Dakako, to je vrlo zanimljiva opservacija, budući da se svaka znanost temelji na empirijskom utvrđivanju činjenica, bez čega se ni jedan dobiveni rezultat ne može smatrati znanstveno potvrđenim i relevantnim. I to je zakonitost koja ne vrijedi samo za prirodne, nego i za društvene znanosti.

Spomenuta trojica nisu jedini koji otvoreno promiču i zastupaju pedofiliju.

Mirjam Heine, profesorica s njemačkog University of Würzburg tvrdi čak da se kad je riječ o pedofiliji ne radi i poremećaju, bolesti, društveno neprihvatljivom ponašanju ili kažnjivoj devijaciji, nego o “prirodnoj seksualnoj orijentaciji koja zaslužuje poštovanje”!?

Ove teze ona je iznijela na konferenciji TEDx Talks (Technology, Entertainment, Design – medijske organizacije koja objavljuje online razgovore za besplatnu distribuciju pod sloganom “ideje koje vrijedi širiti”). Osim toga, profesorica Heine ustvrdila je kao je “pedofilija nepromjenljiva seksualna orijentacija” i jednako “vrijedna i normalna kao i heteroseksualna”, te da “pedofile moramo prihvaćati s poštovanjem kao i sve druge ljude”. Za nju je pedofilija “respektabilna seksualna orijentacija”, jer ona “ne ovisi od volje pojedinca”, nego je to “prirodna datost”. Ovdje se koristi isti argument kao i kod homoseksualizma i nekih drugih bolesti i anomalija koje se proglašava “genetski uvjetovanim”, odnosno “prirođenim” – pa se stoga osoba koja je takve orijentacije unaprijed svrstava u “normalne” (jer u pitanju je “prirodno stanje” a ne stečena sklonost, bolest ili devijacija, pa stoga nije niti odgovorna za svoje postupke).

Video clip sa spomenutog  predavanja Mirjam Heine objavio je na youtube-u Chip Kipperly 19. lipnja 2018. godine uz napomenu:

“TedX pokušava sakriti svoj najnoviji videozapis s usluge YouTube zbog prekomjerne negativne povratne informacije. Aktivno su izdali obavijesti o autorskim pravima na sve prijenose ovog videozapisa, iako je licencirana pod Creative Commons.

Ne samo da to pokušavaju ugurati u memorijsku rupu, algoritmi usluge YouTube automatski blokiraju izvorni videozapis prije nego što se čak i može objaviti. Morao sam uređivati ​​ovaj videozapis i ponovno ga kodirati da bih prošao kroz algoritme.”

Nakon ovog uvoda, Kipperly je objavio jedan dodatni komentar koji je također vrijedan pozornosti. Nažalost, ni za video, niti za tekst ispod clipa nema prijevoda s engleskog na hrvatski.

On na istoj stranici objavljuje i link na kojemu se može potpisati peticija “STOP PEDOFILIJI”: https://www.change.org/p/tedx-stop-the-pedophilia-sympathisers-at-tedx

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=MNr3yhjQPI8&feature=youtu.be)

Posjetite li link za peticiju, pored toga što možete dati svoj glas PROTIV JAVNOG POPULARIZIRANJA I PROTEŽIRANJA PEDOFILIJE, imate prigodu i pratiti dinamiku potpisivanja iste koja za sada ima blizu 2.100 potpisa.

Sve one koji su skeptici i misle možda kako se oko ovoga diže veća prašina nego je potrebno, podsjećam na događaje od prije 6 – 7 godina, kad je televizijska urednica, novinarka i voditeljica Karolina Vidović-Krišto u svojoj autorskoj emisiji “Slika Hrvatske” (emitiranoj 29. prosinca 2012.) u epizodi naslovljenoj “Pedofilija kao temelj spolnog odgoja”, upozorila javnost na opasnost od globalnog nametanja tzv. spolnog odgoja u škole i vrtiće, a koji se temelji na postavkama Alfreda Kinseya čija je “znanost” zasnovana na “istraživanjima” u kojima je plaćao i poticao pedofile na seksualno zlostavljanje djece i dojenčadi.

Karolina Vidović Krišto tom je prigodom prikazala i dokumentarni film Tima Tatea “Secret History: Kinsey’s Pedophiles” (ili: “Skrivena Povijest: Kinsijevi Pedofili) koji u cijelosti razotkriva perverziju Kinsey-a i njegovih suradnika koji su kako bi dokazali svoje bolesne teorije zlostavljali na tisuće djece – od dojenčadi do djece predškolske dobi prepuštajući ih patološkim bolesnicima i seksualnim manijacima. Podsjetimo se i pogledajmo što je u svome filmu sve rekao Tim Tate: https://www.youtube.com/watch?v=8nkeRvtPmn0.

Budući da je temelj “spolnog odgoja” kojega je Hrvatska namjeravala uvesti u svoj sustav odgoja i obrazovanja djece bio temeljen upravo na istraživanjima Alfreda Kinseya, to je kod naših “progresivista” izazvalo pravu uzbunu, pa je urednica i voditeljica spomenute emisije suspendirana u samo nekoliko sati, a njezina autorska TV emisija ukinuta.

U međuvremenu javnost je doznala kako je najpoznatiji hrvatski “seksolog” Aleksandar Hulštofer stipendist i suradnik instituta Kinsey, što je uključivalo suradnju s mnogim pedofilima iz kruga tamošnjih “znanstvenika”, što je još više uzburkalo duhove i potaknulo žučne rasprave.

Uslijedio je dolazak u Hrvatsku američke intelektualke židovskog podrijetla, profesorice prava Judith A. Reisman i britanskog novinara i autora dokumentarca Tima Tatea (2013. godine) koji su u svojim javnim nastupima rekli istinu o temi pedofilije i “spolnog odgoja” i stali iza hrvatske novinarke.

Gospođa Reisman bila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu suočena s primitivizmom – organiziranim napadima “progresivističkog” dijela studenata i profesora koji su je vrijeđali na najprizemniji način i dočekivali pogrdama, psovkama, čak i prijetnjama kako će joj fizički onemogućiti izlaganje. No, zato je u Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” (koja je dio Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) bila primljena s uvažavanjem i poštovanjem od studenata i liječnika.

Karolina Vidović Krišto dobila je 5. siječnja 2015. godine otkaz na HRT-u voljom tadašnjeg moćnika koji je upravljao ovom kućom, Gorana Radmana.

Na HRT-u je u to vrijeme vrijedio “Etički kodeks” po kojemu je djelatnicima zabranjeno izražavati vjersko i svjetonazorsko uvjerenje u privatnom životu – izvan radnog vremena – što je nonsens i zadiranje u temeljna ljudska prava. Ove odredbe korištene su za discipliniranje 3.000 zaposlenika ove kuće koji su od vrhuške na čelu s neokomunistom Goranom Radmanom bili pod stalnom prismotrom kako bi im se onemogućila svaka sloboda izražavanja i građanskog djelovanja – ponovimo: privatno i u slobodno vrijeme.

Sedam mjeseci poslije otkaza, magistrica novinarstva Karolina Vidović-Krišto sudskim je rješenjem vraćena na posao, a presude Prvog i Drugog stupnja potvrdile su kako je bio u pitanju protuzakoniti otkaz.

Podsjećanje na ovaj slučaj govori u prilog tomu što je sve u stanju učiniti lijevo-liberalno-anarhistička klika i njezina militantna “progresivistička” struja kad se netko usprotivi njihovim bolesnim idejama uz pomoć kojih teroriziraju golemu većinu građana Republike Hrvatske.

Znamo i vidimo kako je sve to počelo ne jučer ili prekjučer, nego još 1948/53. godine, od kad datira objavljivanje izvješća Alfreda Kinsaya (Sexual Behavior in the Human Male (1948.- drugo izdanje 1998.;  Sexual Behavior in the Human Female (1953.- drugo izdanje 1998.).

Od Kinsaya, preko “seksualne revolucije” do “zaštite prava LGBTIQ zajednice” i javnog promoviranja pedofilije – to bi u najkraćem bio taj put kojim nas vode “progresivisti” u “bolju i sretniju budućnost” gdje se ne zna tko s kime i kako opći, tko je komu otac, mati, dijete, brat, sestra…

Povratak u čopor kao ideal življenja i “napretka” ljudske civilizacije!?

Kao svjesni, razumni i odgovorni ljudi obvezni smo u ime sadašnjih i budućih naraštaja i opstanka svijeta u kojemu živimo, podići svoj glas protiv ovog zla uperenog i protiv Boga i protiv Čovjeka.

Bili vjernici ili ne, deklarirali se kao ateisti ili agnostici, kojoj god rasi ili kakvom god svjetonazoru i ideologiji pripadali, svi smo podjednako odgovorni za sadašnjost i budućnost – vlastitu, ali i onih koji žive s nama i dolaze poslije nas.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Gospođo MILANKA OPAČIĆ, HVALA VAM

Objavljeno

na

Objavio

Postoje dani kada se s nekim slažemo, ali i dani kada se s nekim i ne slažemo, i to je normalno. Svaki dan nosi nešto novoga, a politika je takva, puna je iznenađenja da ponekad ostanemo razočarani u „naše drage i poštene“, a oči nam otvore „naši politički suparnici-neprijatelji“.
Baš to se dogodilo u jednom od najvažnijih događanja u Saboru RH i to baš kada su u pitanju jedna od najosjetljivijih i najugroženijih skupina u RH – umirovljenici.

Na sam spomen Reforme mirovinskog sustava, svakom savjesnom saborskom zastupniku zastane „knedla u grlu“ jer treba duboko razmisliti što uopće i pomisliti, a kamoli javno izreći.
Dogodilo se neizbježno, na dnevni red, nakon godina iščekivanja,  stigla je i Reforma mirovinskog sustava i očekivano, mnogima se „smrzlo“ u grlu, što misliti, što reći, …?!

Nema te države na svijetu koja ima savršen Mirovinski sustav, ali nema ni te države na svijetu koja ne mora na Mirovinski sustav djelovati ponekim Zakonom jer tijekom godina sve zamišljeno i odlično napravljeno  bude pomalo „poremećeno“ iz raznoraznih razloga. To se obično događa u vremenskom razdoblju između 4 – 12 godina i u najrazvijenijim državama i gospodarskim „silama“.
Normalno je da tijekom vremena dođe do promjena koje mogu i/ili utječu na sam Mirovinski sustav i dužnost Države jeste zaštititi jednu od najosjetljivijih skupina svake države, a poglavito „stare Europe“ koja svakim danom postaje sve „starija i starija“.

Ni RH nije iznimka ma koliko bili (ne) usporedivi s „gospodarskim silama“ i dužnost države je pretočena u „zakonski paket“ na 119. sjednici Vlade RH i poslana u Sabor na raspravu i možebitno usvajanje.

Rasprava je održana ( 04.12.2018.), pa onda amandmani, …. i mnogo toga što sam čuo me je zaprepastilo da ni danas nisam svjestan koliko je ne razmišljanja i naopakog mentalnog sklopa pojedinaca, ma što pojedinaca, cijele oporbe.
Ogavnost do ogavnosti ili u samo tri riječi: JAD, BIJEDA, ŽALOST!

Oni koji nisu slušali ni gledali raspravu o Mirovinskoj reformi mogu slobodno reći da su sretnici u pravom smislu riječi jer onoliko bedastoća, gluposti, MRŽNJE prema umirovljenicima….jednostavno nije pojmljivo. NIJE!

Oporba je bila jedinstvena u stavu da su PROTIV podizanja najniže mirovine za 3,13 %, uostalom, slika priča bolje i više od mojih riječi:


Znam da mnogi nemaju ni vremena, ali ni živaca čitati cjelokupni paket  Mirovinske reforme, ali oni koji ipak zažele najveća većina nalazi se na ovom linku: (https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/Sjednice/2018/10%20listopad/119%20sjednica%20VRH/119%20-%201.pdf )

Iščitavajući slova i brojke s ovog Dokumenta, čovjek se s punim pravom mora upitati: Tko je toliko glup i koliko iz dubine duše mrzi umirovljenike da uopće može pomisliti PROTIV ovakvog Prijedloga, a kamoli podići ruku (stisnuti PROTIV) u sabornici?!?!

Zašto se oporba protivi što 14. Vlada RH želi pomoći umirovljenicima!?

Na žalost, bilo je takvih i previše, previše! (ovaj put su „odigrali taktički“ i isključili se ili napustili sabornicu).

U normalnim demokratskim državama ovakvi prijedlozi uobičajeno se usvajaju konsenzusom svih političkih opcija jer su u pitanju najosjetljiviji čimbenici našeg društva – umirovljenici. Nečiji roditelji, bake i djedovi, ….

JAD, BIJEDA I ŽALOST „MUŠKOG ŠOVINIZMA“

Ni ta razjedinjenost hrvatskih saborskih „izabranika“ nije toliko porazna pa čak ni toliko važna koliko događaji koji su otkrili sav jad, bijedu i žalost muškog šovinizma.

Lavinu muške bijede pokrenuo je pri izglasavanju zakonskog paketa Mirovinske reforme, veleneuvaženi saborski zastupnik g. Arsen(ije) Bauk i bivši ministar Uprave u vladi g. Z.M., profesor matematike i informatike, koji je, eto kako kaže, zaradio svoj prvi milijunčić malenih krznenih životinjica od saborske plaćice („crkavica“ jedva za preživjeti), zatraživši od  Predsjednika Sabora RH da gospođu Milanku Opačić premjesti jer im, eto, zagađuje zrak. Ubrzo se pridružio i veleneuvaženi g. Maras, potom g. Bernardić, g. Beljak, …

SRAMOTA ljudskog roda i „muškog spola“! SRAMOTA!

Pa gdje je tim „muškim spodobama“ ljudskost, ČAST, PONOS, ….?

Izgubljena u vremenu i prostoru?

Sav jad „muškog šovinizma“ protiv jedne ŽENE je toliko ogavniji kada su TV kamere iz Sabora prikazale osmijeh saborske zastupnice gospođe Sabine Glasovac, koja je svojim odobravajućim osmijehom praktički podržala „muški šovinizam“, nesvjesna da u budućim vremenima i ona sama može postati žrtva budućeg vremena od ovih istih „junačina“ kojima je „odobrila“ otvoreni napad na ŽENU – Milanku Opačić!

Ponekad se pitamo: Ima li većeg zla od onog kad čopor „muškaraca“ napada jednu ŽENU?
Ima! Još veće zlo je kad jedna žena podlim osmijehom odobrava neopravdani i ničim izazvani napad na drugu ŽENU!

Zaboravimo na trenutak napade na ŽENU, iako je gospođa Milanka Opačić moja „politička protivnica“ i pokušajmo se usredotočiti na sam bit problema – rješenja.

Razumljivo je svima kako djeluje saborska većina, koalicijski partneri, ….kad je u pitanju glasovanje i kad se donosi „politička odluka“, ali 07.12.2018. nije se glasovalo o „političkoj odluci“, već o poboljšanju života jednoj od najosjetljivijih grupa hrvatskog korpusa – umirovljenicima.

Tog dana (07.12.2018.), gospođa Milanka Opačić napravila je nešto, ….nešto veliko, nešto iznad svih političkih programa, obećanja, vjernosti, …. glasovala je za povećanje mirovina najugroženijim skupinama hrvatskog bića i na tomu joj svaka ČAST. Moj duboki naklon!

I da sutra napusti politički život i posveti se svom privatnom životu, slobodno može otići ponosno i uzdignute glave.
Neki će se sigurno zapitati, kako to da moja malenkost, koji sam nebrojeno puta bio protiv poteza gospođe Milanke Opačić, odjednom daje potporu istoj. Kako to da ju brani njezin „politički protivnik“? Odgovor je vrlo jednostavan. Ne samo da branim ŽENU kao čovjek i muškarac, od „zvijeri u muško-ženskom obliku“, već joj od srca kažem i jedno veliko i iskreno: HVALA!

 HVALA Vam, gospođo Milanka Opačić jer ste Vašim glasom omogućili da se najniža vrijednost mirovina podigne za 3,13 %.( i sve ostalo u istom paketu).

HVALA Vam, gospođo Milanka Opačić jer ste svojim glasom omogućili da osobe rođene poslije 01.01.1962. imaju istu mirovinu kao njihove starije kolege na istim poslovima, a ne 600 – 700 kuna manju mirovinu.(Takvih će već kroz nekoliko godina biti nekoliko tisuća, stoga Vam još jedno HVALA i u njihovo ime.)

HVALA Vam na svemu, a najviše na razboritosti i brigom za najugroženiju skupinu hrvatske države – umirovljenicima!


Točno je da smo godinama bili „politički suparnici“ i sad će se mnogi upitati: Što je ovo? Jesam li promijenio stranku, stajalište,…?

ISTINA, gospodo, ISTINA! Samo nas istina oslobađa!

Ako sam ju mogao „napadati“ zbog krivih poteza kroz prošlost dok je bila pod partijskim „nadzorom“ i direktivama, kakva bi bila moja čast da javno, kad već imam mogućnost, ne pohvalim ono što je dobro, ono što je razborito, ono što je ljudskije od ljudskosti.

Grijeh bi bio ovo veličanstveno dobro prešutjeti, veliki grijeh!

Poštovana gospođo Milanka Opačić, ostanite svoji, budite što jeste, kritizirajte, napadajte, nudite rješenja, borite se za dobrobit svih, a poglavito najugroženijih i sigurno će Vaš doprinos biti mnogo veći od svih onih koji broje „krvna zrnca“ i/ili misle da su „popili pamet cijelog svijeta“!

Gospodi – drugovima kojima „zagađujete zrak“, samo kraka poruka:
Da imate imalo srama, sramili bi ste se!

S poštovanjem,
Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari