Pratite nas

Reagiranja

Priopćenje u vezi pokušaja sramoćenja i omalovažavanja ratnih pripadnika 4. gardijske brigade

Objavljeno

na

Priopćenje udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi pokušaja sramoćenja i omalovažavanja ratnih pripadnika 4. gardijske brigade

Već više puta pojedini političari pokušavaju iskoristiti priliku i skrenuti pažnju na sebe, a na način kako bi oblatili hrvatske branitelje kao i Domovinski rat u cijelosti.

Stipe Petrina, bivši saborski zastupnik, zbog osobnog poraza na zadnjim parlamentarnim izborima napada branitelje koji su se “usudili” baviti politikom u državi za koju su se borili.

Stipe Petrina je izgleda zaboravio kako su za vrijeme jednog nedavnog saziva sabora njegovi istomišljenici zastupali tezu donošenja zakona: “Svi koji imaju dijagnosticiran PTSP trebaju ostati bez vozačke dozvole”. Naravno, mislili su kako će tako napakostiti braniteljima, kada su se malo raspitali ŠTO JE TO PTSP i kada su došli do saznanja da skoro u svakoj njihovoj obitelji ima netko s tom dijagnozom ali različitih profila PTSP-a, brže bolje su prestali i razmišljati o tome, a kamoli da bi se upustili u izradu takvog zakona.

Isti taj Petrina koji branitelje naziva (u ovom slučaju saborskog zastupnika Miru Bulja) “psihijatrijskim slučajem”, “pacijentom” Bože Petrova i čime sve ne, zaboravlja da se taj isti Miro Bulj s nama, rame uz rame izborio za samostalnu ali i demokratsku Hrvatsku, a ne državu jednoumlja i sprdačine kakvu sam Petrina zastupa.

Nažalost, po tko zna koji put, mi, veterani 4. gardijske brigade prinuđeni smo oštro osuditi svaki pokušaj ovako bolesnih postupaka prema našim suborcima bez obzira da li dolazili od pojedinaca kao u ovom slučaju od čovjeka koji u braniteljima traži krivca za svoj neuspjeh ili neke političke opcije.

Mi smo ponosni na naše pripadnike, a još smo ponosniji kad vidimo da još uvijek imamo suboraca koji žele promijeniti pogrešnu politiku koja se vodi, za koju se sigurno nismo borili.

Svi naši suborci koji se bave ili će se baviti politikom, a koji zastupaju hrvatske nacionalne interese, imaju našu bezrezervnu podršku bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju pa tako i Miro Bulj koji se časno borio da bi mi danas imali demokratske izbore.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari