Herceg Bosna

Priopćenje za javnost povodom paljenja hrvatske zastave u Beogradu

Paljenje hrvatske zastave u Beogradu za nas hrvatske branitelje je neprijateljski čin i ozbiljna prijetnja za suživot tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

herceg bosna zastava planinaS obzirom da iza ovog čina stoji četnički vojvoda Vojislav Šešelj, kao optuženi ratni zločinac i neprijatelj postojanja hrvatskog naroda i hrvatske države, želimo vjerovati kako će međunarodna javnost i Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu pravovremeno reagirati, u cilju sprječavanja destabilizacije odnosa među državama nastalim nakon raspada SFR Jugoslavije.

Velikosrpska ideologija koju predstavlja četnički vojvoda Vojislav Šešelj još uvijek živi u programu Srpske radikalne stranke i njihovih simpatizera, i stoga je nemoguće graditi stabilnost, mir i toleranciju u Bosni i Hercegovini ukoliko se institucije za zaštitu kolektivnih interesa svakog naroda ne obračunaju s ovakvim neprijateljskim namjerama i akterima.

Otvorena prijetnja srpskih četnika hrvatskom narodu nama hrvatskim braniteljima nije nepoznata povijesna činjenica i nećemo nikome dopustiti umanjivanje njenog značaja i uvjeravanje kako su to ispadi neodgovornih pojedinaca.

Tražimo da Hrvatski narodni sabor BiH što prije utemelji rad Glavnog vijeća u punom kapacitetu s jasnom zadaćom stvaranja preduvjeta za sprječavanje pokušaja bilo kakve ugrozbe hrvatskog naroda u BiH. Institucije Bosne i Hercegovine nisu mogle ni 1991. godine braniti ustavni poredak Bosne i Hercegovine i zaštititi njezine građane i uvjereni smo kako to nisu u stanju napraviti ni danas.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini mora biti najveći jamac svoje sigurnosti i stabilnosti i stoga je potrebno žurno donijeti sve političke i pravne odluke koje bi bile u funkciji zaštite nacionalnih interesa hrvatskog naroda u BiH.

[ad id=”68099″]

Odbor za nacionalnu sigurnost

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Herceg Bosna

Mostarci poslali jasnu poruku o nametanju Komšića

Na mostarskim ulicama noćas je postavljen plakat koji još jednom iskazuje mišljenje građana Mostara o nametnutom hrvatskom članu Predsjedništva BiH.

“Komšić –  persona non grata” čitali su jutros Mostarci koji su se zatekli ispred biskupske rezidencije, preko puta Katedrale, prenosi Prvi TV.

Nakon što su jučer predsjednici Vlada pet županija u FBiH iskazali jednako mišljenje o Komšiću otvorenim pismom upućenim javnosti, sinoć su i Mostarci potvrdili ono što je već poznato: da Željko Komšić kao nametnuti predstavnik hrvatskoga naroda nije poželjan u Mostaru./HMS/

Marin Topić otvoreno u emisiji Agape radiopostaje MIR Međugorje