Connect with us

Pregled

Pripadnici DCM tima vratili se iz Afganistana

Objavljeno

on

Foto: MORH

Pripadnici Razmjestivog komunikacijskog modula (Deployable Communication Module – DCM) vratili su se u utorak navečer iz Afganistana, nakon izvršene četveromjesečne rotacije u misiji Resolute Support, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo obrane.

Tijekom sudjelovanja u misiji, pripadnici Razmjestivog komunikacijskog modula (RMK) pružali su komunikacijsko informatičku potporu postrojbama i zapovjedništvima NATO misije.

Bili su bazirani u Kabulu, a zadaće održavanja, provjere i popravaka dijelova komunikacijsko informatičkih sustava izvršavali su u koalicijskim kampovima u glavnom afganistanskom gradu te u koalicijskim kampovima sjevernog i zapadnog dijela Afganistana.

Zapovjednik tima, satnik Mihovil Kranjčec izrazio je zadovoljstvo uspješno izvršenim zadaćama u Afganistanu, istaknuviši kako su pripadnici ove godine djelovali u specifičnim uvjetima obzirom na uvedene mjere za borbu protiv pandemije virusa Covid-19.

Tim Razmjestivog komunikacijskog modula dio je Satnije Razmjestivog komunikacijskog modula koja se nalazi u organskom sastavu Zapovjedništva za kibernetički prostor i pod operativnim zapovijedanjem NATO-a. Satnija je ustrojena 2014. godine, a ovogodišnje sudjelovanje u misiji Resolute Support joj je treće po redu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari