Connect with us

Događaji

Pripremni radni sastanak predstavnika Hrvata u Vijeću RS s dopredsjednikom RS Josipom Jerkovićem

Published

on

Kako bi što kvalitetnije sudjelovali  u raspravi tijekom razmtaranja Dnevnoga reda zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske i kvalitetnije zastupali Hrvate u ovom tijelu, dopredsjednik Republike Srpske, Josip Jerković  04. je studenoga održao radni sastanak  s vijećnicima Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS, a koji djeluju i kroz Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.

Kako doznajemo, na sastanku se govorilo o trenutnoj političkoj situaciji te o pravima hrvatskim povratnika u Republiku Srpsku. Posebnu pozornost izaziva razgovor o službenim materijalima koji su dobijeni kao radni za sjednice narodne Skupštine.

Ovo je vrlo pozitivna praksa i nadamo se da će ovakvi sastanci svih institucija vlasti u budućnosti se održavati, jer se na taj način kvalitetnije pristupa rješavanju problema, a koji za povratničku hrvatsku populaciju u Republiku Srpsku nisu mali.

Vjerujemo da će predstavnici Hrvata u institucijama vlasti RS pomoći narodu u realizaciji projekata neophodnih za povratak i normalan život na rodnoj grudi te kroz suradnju sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH doći do kvalitetnih rješenja problema koji se ne mogu riješiti bez potpore iz RH.

Anto Pranjkić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari