Pristrana reakcija takozvanog ‘Hrvatskog novinarskog društva’

7

Takozvano ‘Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u.

Priopćenje HND-a prenosimo u cijelosti.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u. Novinari, a time i svi građani Hrvatske, nisu dobili ozbiljan odgovor niti na jedno pitanje u vezi razloga, sadržaja i rezultata boravka Predsjednice Republike u SAD-u, iako su odgovori na takva pitanja obveza koju se predsjednici demokratskih država u pravilu ne usude ignorirati.
 

Predsjednica Republike o svome je boravku u SAD-u dala tek nekoliko izjava samo jednom mediju, HRT-u, koji ih je objavio bez ikakve novinarske intervencije, kao da je riječ o Uredu za odnose s javnošću Predsjednice Republike  a ne javnim medijskom servisu.

Vrhunac neprofesionalnog ponašanja Predsjednice Republike i HRT-a se dogodio sinoć u programu HRT-a. Umjesto da makar po povratku iz SAD-a odgovara na pitanja na prigodnoj konferenciji za novinare Predsjednica Republike odabrala je gostovanje u emisiji vanjskog suradnika HRT-a, koji redovito posve nekritički hvali njezino djelovanje.

U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore. Time je programsko vodstvo HRT-a, zajedno sa Predsjednicom Republike, još jednom ponizilo novinarsku profesiju i narugalo se građanima”.

Stoji to u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva upućenog javnosti, a potpisuje ga predsjednik Saša Leković.

Pogledajte sjajan intervju Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kod Dujmovića

facebook komentari

 • ludovik

  Odgmiži u crnu rupu crvu!

 • Agromentum

  Sve je Predsjednica rekla što je trebala, ali ti to nisi razumio. Slabo te idu strani jezici. Nego, zategni ti šarafe, pa pravac otadžbina, tamo (daleko) je za tebe najbolje.

 • bakran

  Bezobrazluk ovog četničkog ignoranta na čelu hrvatskih novinarskih debila (hnd) ne poznaje granica. Otkud mu samo pravo trpati ”sve građane Hrvatske” među navodne nezadovoljnike. Prave Hrvatice i Hrvati nisu nezadovoljni, za razliku od orjunaša, komunjara, četnika i ostale gamadi.

 • miro

  Lijena i neradnička jugo .onjina i njegovo .agareće orjunaško društvo, a ne HND jer sramote Hrvatsko ime ,triba ih protjerati jer ne vole državu nego samo ustaške kune i još pljuju po svemu što je Hrvatsko. on će meni objašnjavat što je Predsjednica rekla?

 • kostresh

  bravo sefe!

 • kostresh

  HND bih nazvao “drustvo novinara u hrvatskoj” nikako Hrvatsko ND. nist hrvatskoga oni ne drze svetim. narode cuvaj traktore od vakih novinara u hrvatskoj.

 • cleuna892

  Idi bre na beogradski univerzitet i tamo prosipaj svoju yugo politiku.
  Dosta je Hrvata izginulo i osakaćeno da bi se riješili tebe i takvih ali,očito da borba još nije gotova.Znamo mi da ova Država nije po vašoj mjeri,pa zato smo se i borili .