Connect with us

Pregled

Privođenja na sud desetak osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari

Published

on

Danas se očekuju privođenja na sud desetak osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.

Policija ih je jučer u Negoslavcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a uglavnom je riječ o osobama koje su u ratno vrijeme bili zaposlenici Vupika i koje su već nekoliko puta bili na ispitivanju u policiji.

Iz MUP-a ističu kako se provode završne radnje kriminalističkog istraživanja.

– U ovom trenutku kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno više osoba dakle s tog područja. Nažalost, u ovom trenutku ne možemo javnosti dati više informacija, koje će biti dostupne kada dovršimo sve naše radnje, izjavila je Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a, prenosi HRT

Podsjetimo, iz vukovarske bolnice nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. odvedeno je oko 260 ranjenika i civila. U ranim večernjim satima 20. studenog 1991. dogodio se zločin nad ranjenim hrvatskim braniteljima i civilima.

Farma Ovčara u to je vrijeme bila dio dioničkog društva Vupik. Iz masovne grobnice poslije je ekshumirano 200 tijela. Za oko 60 preostalih zatočenika odvedenih iz bolnice još se traga i njihova imena nalaze se na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata.

Policija uhićuje osumnjičene za zločin na Ovčari

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari