Connect with us

Herceg Bosna

Procesija na Uočnicu blagadana Velike Gospe

Published

on

U četvrtak, 14. kolovoza 2014. godine, u 17:00 sati ispred crkve Navještenja Gospodinova na Pecari, koja je ujedno bila prva postaja, krenula je procesija s kipom Gospe širokobriješke koja se svake godine tradicionalno održava na Uočnicu blagdana Velike Gospe.

procesija-uocnica-2014-siroki-4Kip je bio u pratnji mladih iz Mjesne zajednice Čerigaj, molitvu je predvodio župnik Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu fra Stipe Biško, a duhovna razmišljanja na postajama čitao je fra Željko Barbarić.

Procesiji se najveći broj vjernika pridružio na Trgu širokobrijeških žrtava, koji je bio druga postaja, odakle su se uputili prema Klancu gdje je treća postaja bila kod kapelice svetog Ante.

Procesija je na Brijeg stigla neposredno prije euharistijskog slavlja koje se održava u 19:00 sati u dvorištu crkve Uznesenja BDM.

Posljednji devetnicu predmoli fra Stipe Biško, a euharistijsko slavlje prof. dr. Tonći Matulić iz Zagreba. Tema ove devetnice je ”Gladne napuni dobrima”, a svečano misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Veliki zbor Župe Uznesenja BDM ”Sveta Cecilija”.

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, već od 5:00 sati vjernici će imati priliku za svetu ispovijed, a Svete mise bez propovijedi bit će u 5:00, 6:00, 7:00, 8:00, 9:00 i 10:00 sati, a središnje misno slavlje, na temu ‘Marija Bogorodica – putokaz nove evangelizacije’, započet će u 11:00 sati. Euharistijsko slavlje predvodi prof. dr. Tonći Matulić, a pjeva Veliki zbor ‘Svete Cecilije’

Bljesak.info/Galerija fotografija

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari