Connect with us

Analiza

Pročitajte kako je ‘neovisni’ politički analitičar Žarko Puhovski reklamirao SDP prije izbora

Objavljeno

on

“Eventualno će izgubiti dio glasova na ljevici zbog stava oko pozdrava ‘Za dom spremni’, ali to su vjerojatno isti oni glasovi koje je izgubio u trenutku kada je potpisao koaliciju s HSS-om”, rekao je ‘neovisni’ politički analitičar Žarko Puhovski o prolaznosti Zorana Milanovića prije parlamentarnih izbora.

O tome kako su njegove „analize“ u stvari bile reklama za SDP, možete pročitati u nastavku.

Bio je uvjeren da iza snimki koje su se pojavile prije izbora, na kojem su sudjelovali predsjednik SDP-a Zorana Milanovića i predstavnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije, stoji dalekosežni plan Zorana Milanovića da se za tri i pol godine kandidira za predsjednika države.

“On je tim sastankom želio poručiti kako on može sa svima razgovarati, bolje i od Andreja Plenkovića, ali i bolje od predsjednice u čiji je teren također ušao i koju želi očito pobijediti kao protukandidata na predsjedničkim izborima”, rekao je Puhovski.

Dodao je kako Milanoviću i SDP-u curenje snimki neće nimalo štetiti, piše vecernji.hr

Gostujući na N1 televiziju, na pitanje postoji li mogućnost za veliku koaliciju nakon izbora, Puhovski je odgovorio: “Most će proći razmjerno dobro, ali ne kao prošli put na izborima, imat će manje mandata. Živi zid će biti bolji i uvest će nered u parlamet, a to nije nešto dobro za nas jer već postoji nered. Bandić bi mogao osvojiti 3-5 mandata, ali po mom sudu, ključno je pitanje hoće li HDZ imati dovoljan broj glasova da s Mostom sastavi vlast.”

Što se tiče premijerske pozicije, Puhovski je tvrdio da će predsjednik vlade biti onaj tko osvoji više glasova na izborima, a smatrao je da će to biti Milanović.

“U ovom trenutku je šansa za veliku koaliciju mala, ali ako opet nakon izbora bude mjesecima hrvanje i budemo li prisiljeni na nove izbore, onda je to moguće. Šansa za nove izbore je 40 posto”, prognozirao je Puhovski.

narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR