Pročitajte kako je ‘neovisni’ politički analitičar Žarko Puhovski reklamirao SDP prije izbora

0

“Eventualno će izgubiti dio glasova na ljevici zbog stava oko pozdrava ‘Za dom spremni’, ali to su vjerojatno isti oni glasovi koje je izgubio u trenutku kada je potpisao koaliciju s HSS-om”, rekao je ‘neovisni’ politički analitičar Žarko Puhovski o prolaznosti Zorana Milanovića prije parlamentarnih izbora.

O tome kako su njegove „analize“ u stvari bile reklama za SDP, možete pročitati u nastavku.

Bio je uvjeren da iza snimki koje su se pojavile prije izbora, na kojem su sudjelovali predsjednik SDP-a Zorana Milanovića i predstavnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije, stoji dalekosežni plan Zorana Milanovića da se za tri i pol godine kandidira za predsjednika države.

“On je tim sastankom želio poručiti kako on može sa svima razgovarati, bolje i od Andreja Plenkovića, ali i bolje od predsjednice u čiji je teren također ušao i koju želi očito pobijediti kao protukandidata na predsjedničkim izborima”, rekao je Puhovski.

Dodao je kako Milanoviću i SDP-u curenje snimki neće nimalo štetiti, piše vecernji.hr

Gostujući na N1 televiziju, na pitanje postoji li mogućnost za veliku koaliciju nakon izbora, Puhovski je odgovorio: “Most će proći razmjerno dobro, ali ne kao prošli put na izborima, imat će manje mandata. Živi zid će biti bolji i uvest će nered u parlamet, a to nije nešto dobro za nas jer već postoji nered. Bandić bi mogao osvojiti 3-5 mandata, ali po mom sudu, ključno je pitanje hoće li HDZ imati dovoljan broj glasova da s Mostom sastavi vlast.”

Što se tiče premijerske pozicije, Puhovski je tvrdio da će predsjednik vlade biti onaj tko osvoji više glasova na izborima, a smatrao je da će to biti Milanović.

“U ovom trenutku je šansa za veliku koaliciju mala, ali ako opet nakon izbora bude mjesecima hrvanje i budemo li prisiljeni na nove izbore, onda je to moguće. Šansa za nove izbore je 40 posto”, prognozirao je Puhovski.

narod.hr

facebook komentari