Connect with us

Pročitajte pismo koje je otac napisao kćerki!

Objavljeno

on

Ovaj brižni tata sažeo je u jedno pismo sve što nije u redu sa planetom i međuljudskim odnosima. On samo želi da njegovo dijete bude sretno.

Draga …

father-daughter-dance_87719888Nedavno smo tvoja majka i ja tražili neke odgovore na Googleu. Počeli smo unositi pitanje u pretraživač i već na polovini Google je izbacio listu najpopularnijih pretraživanja na tu temu.

Na vrhu liste stajalo je “Kako ga držati zainteresiranim?” Zaprepastio sam se. Pročitao sam bezbroj članaka o tome kako biti seksi, kada mu donijeti pivo, a kada sendvič i načine da učiniš da se osjeti pametno i superiorno. Razbjesnio sam se.

Malena, nije, nikada neće biti i nikada nije bio tvoj posao ” držati ga zainteresiranim”.

Malena, tvoj jedini zadatak je da u dubini svoje duše znati da si ti vrijedna pažnje. Ako si svjesna svojih vrijednosti, bit ćeš atraktivna i poželjna u najboljem mogućem smislu. Privući ćeš momka koji je sposoban prepoznati tvoje kvalitete i koji je spreman svoj jedini život posvetiti tebi.

Malena, pričam ti o momku kojeg nije potrebno “držati zainteresiranim”, zato što on zna da si ti interesantna.

Baš me briga je li on stavlja laktove na stol zato što je njegov pogled fokusiran na to kako ti se nos nabora dok se smiješ i ne može skinuti pogled sa njega.

Baš me briga što ne umije igrati golf, pa ne može odigrati partiju sa mnom, dokle god on prati svoje srce, a ono ga uvijek odvede do tebe.

Baš me briga što je on snažan, dokle god ti on omogućava jačati snagu svog srca.

Ni malo ne marim za koga on glasa, dokle god se svakog jutra budi i bira tebe za posebno mjesto u vašem domu i posebno mjesto u njegovom srcu.

Ne zanima me ni boja njegove kože, dokle god platno vašeg zajedničkog života boji strpljenjem, žrtvom, ranjivošću i nježnošću.

Nije mi važno u kojoj religije je odgajan, ovoj, onoj ili nijednoj, ako je odgajan cijeniti život i ako mu je svaki trenutak života proveden sa tobom svetinja.

Na kraju, malena, ako naletiš na takvog čovjeka, a on i ja nemamo ništa zajedničko, imat ćemo zajedničku onu najvažniju stvar: Tebe.

Na kraju krajeva, malena, jedino što treba raditi da bi ga “držala zainteresiranim”, je da budeš Ti!

Tvoj vječno zainteresirani momak,

Tata

Izvor: magazin.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari