Connect with us

Vijesti

Pročitajte pismo Tomislava Karamarka Boži Petrovu

Objavljeno

-

HDZ i Domoljubna koalicija nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovorili su Mostu dokumentom u kojem se izravno ne odbijaju njegovi zahtjevi, ali se izrijekom ne spominje mogućnost tripartitne vlade kao ni sam SDP, već samo Most s kojim je HDZ voljan nastaviti dijalog.

“HDZ i Domoljubna koalicija, kako tijekom predizborne kampanje tako i poslije provedenih izbora zalagali su se, a i dalje se zalažu za dijalog. Stoga su spremni nastaviti taj dijalog s ciljem postizanja suglasja i suradnje svih političkih opcija o ključnim reformama koje će doprinijeti boljitku hrvatske države i svih njezinih građana”, stoji u priopćenju HDZ-a nakon sjednice Predsjedništva.

Ističe se da su se hrvatski birači na nedavno provedenim izborima za Hrvatski sabor velikom većinom opredijelili za promjenu dosadašnjih načina upravljanja koji je zanemario stručnost, profesionalnost i odgovarajuće radno iskustvo što je rezultiralo lošim upravljanjem i izostankom bilo kakvih rezultata.

HDZ i Domoljubna koalicija drže da je nužno kroz otvoreni politički razgovor doći do jasno definiranih ključnih reformskih promjena i do jasnog definiranja upravljačkih mehanizama, a time i do najboljih kadrovskih rješenja na načelima ravnopravnosti, stručnosti i odgovornosti.

HDZ i Domoljubna koalicija drže da nova hrvatska vlada mora biti reformska i stručna bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju članovi te vlade. Stoga predlažu da novi predsjednik vlade bude nestranačka osoba ili politička osoba oko koje dvije strane postignu suglasje.

“Sukladno vašem pozivu na razgovor predlažemo što žurniji nastavak razgovora predstavnika HDZ-a i Domoljubne koalicije s predstavnicima Mosta temeljem gore iznijetih načela”, stoji u pismu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka predsjedniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu.

Cijelo pismo Karamarka Petrovu pročitajte u nastavku: 

0971fc896655627810136e5639fe8501

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari