Connect with us

Najave

Prof. Ančić u Budnici – Jesu li memorandumi SANU mamci za naivce?

Objavljeno

on

Budnica će se na Dalmacija TV, Mreža TV i Diadora TV umjesto u dosadašnjem terminu u 20 i 05, emitirati u 21 i 30.

U Budnici 28.lipnja, ponedjeljak, s jednim od najuglednijih hrvatskih povjesničara prof.dr.sc. Mladenom Ančićem razmotrit ćemo nekoliko bitnih društvenih i političkih pitanja, koja razdiru Hrvatsku.

Zašto je Hrvatska, posebno jedan dio tzv.nacionalnih i kolokvijalno rečeno desnih snaga toliko fokusiran na Srbiju, koji su razlozi takve fascinacije, te koliko takva fascinacija šteti Hrvatskoj?

Je li jedan dio hrvatske javnosti nasjeo na srbijansku obavještajnu podvalu s famoznim memorandumom 2 SANU i što u racionalnom smislu inače predstavljaju ti memorandumi?

Može li se tzv.antifašizam, koga promiču Goldstein, Habulin, Mesić, Kraus i Pupovac integrirati sa suverenističkom Hrvatskom u zdrav temelj razvoja, ili je postojanje takvih suprotnosti koje su se zorno očitovale u Brezovici na spomen bl. Alojzija Stepinca razorni tumor u hrvatskom društvu?

Je li odlukom o Brezovici Tuđman htio desrbizirati politički pojam ” antifašizam” i je li vrijeme da se taj pojam – dekomunizira?

Je li utemeljena javna percepcija da u Hrvatskoj na institutima i sveučilištima jako dominira aktivistička neojugoslavenska i neokomunustička grupacija povjesničara, zašto imamo takvu percepciju?

Zašto Hrvatska nije provela lustraciju na sveučilištima i u visokom obrazovanju kao primjerice SR Njemačka s bivšim DDR-om?

Zašto je Porfirije lagao o postojanju kompromitirajućih Stepinčevih pisama Papi?

O tim i drugim pitanjima pogledajte i poslušajte razgovor Marka Ljubića s prof. Mladenom Ančićem u 20 sati na Osječkoj TV, u 21 i 30 na Mreži TV Zagreb, Dalmaciji TV Split, Diadori TV Zadar, te u 21 sat na SBTV, u ponedjeljak, 28.lipnja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari