Prof. dr. Tomac: Ovo su sudbinski dani za Hrvatsku

0
Predsjednik Josipović priklonio se srpskim stavovima da nema srpske krivnje, genocida niti velikosrpske agresije na Hrvatsku nego da je to bio građanski rat s podijeljenom krivnjom i izjednačavanjem zločina – tvrdi prof. dr. Zdravko Tomac u svojoj knjizi „Crveni predsjednik” koju je predstavio biskupijskoj dvorani u Varaždinu u organizaciji HKD „Napredak”.

Kako je rekao, u knjizi na argumentiran način analizira djelovanje predsjednika Ive Josipovića u njegovom proteklom petogodišnjem mandatu obilježenim ideološkom platformom koja je više na strani velikosrpskih interesa nego interesa hrvatskog naroda. Pojašnjavajući naslov knjige „Crveni predsjednik” autor je kazao kako se Josipović sam prozvao crvenim predsjednikom najavivši u kampanji za prvi mandat da će „zacrvenjeti Hrvatsku”, prenosi portal varazdinske-vijesti.hr.

U knjizi prof. Tomac obznanjuje tajne sastanke Ive Josipovića prije nego će postati hrvatski predsjednik s veleposlanikom agresorske Srbije kojemu je donosio materijale suđenjima i presudama Srbima, koji su kasnije korišteni u srpskoj protutužbi protiv Hrvatske, piše o Josipovićevim optužbama hrvatske politike iz 90-ih za rat u BiH, protuhrvatskom djelovanju njegovih savjetnika, „petoj koloni”, uvredama nanesenim majkama vukovarskih žrtava, ukidanju pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom bleiburških žrtava i o drugim brojnim primjerima kojima dokazuje ideološku platformu djelovanja aktualnog predsjednika.

– Ovo su sudbinski dani za Hrvatsku jer se 28. prosinca odlučuje hoće li Hrvatska sačuvati istinu o Domovinskom ratu ili će i nadalje ići putem podjela, potonuća, a možda i propasti kojim nas vode predsjednik Josipović i aktualna vlast – zaključio je prof. dr. Zdravko Tomac na predstavljanju svoje knjige „Crveni predsjednik”.

Kamenjar.com

facebook komentari