Proglašen je najveći lopov. Tko je glavni kreten?

  0

  Kako je kod nas ukorijenjena negativna selekcija, na čelu države imamo najveće lopove, kretene i idiote. Parlamentarna “demokracija” donijela je odgovarajuća natjecanja između Pantovčaka i Banskih dvora. Neki je dan formalno proglašen domaći kralj lopova, ali mi zapravo ne znamo kako je završilo natjecanje u lopovluku između Ive Sanadera i Stipe Mesića. Nije niti Stipe Mesić posve glup. Možda je ukrao više? Predsjednički sustav bio je bolji, jer ste odmah znali da je Franjo Tuđman glavni lopov i glavni idiot. U sjeni naše tužbe protiv Srbije za genocid, nametnula se nova dvojba: tko je veći kreten, Predsjednik ili Premijer, Ivo Josipović ili Zoran Milanović? Kako se to nadigravanje odvija u okvirima veleizdaje, mišljenja sam da bi na referentno pitanje trebalo odgovoriti državno odvjetništvo, kao i u nadigravanju Sanader-Mesić.

  Franjo Tuđman spasio je srbijanski mit o Jasenovcu

  Takozvana RH je jedina zemlja u svijetu koja na čelne pozicije dovodi svoje neprijatelje. Nepoznatog su podrijetla, nacionalnosti i vjere, povijesno su zaostali, uglavnom lažni partizani i lažni antifašisti. Izjave protiv vlastite zemlje padaju na sve strane. Najprije su se euforičnom Franji Tuđmanu omakle neoprezne rečenice, da bi na kraju obranjenu Hrvatsku poklonio svojim lopovima. Njegov slijednik kameleon Stipe Mesić pobrinuo se da svjetska Javnost sazna sve Tuđmanove tajne. Konačno je na Pantovčak zasjeo “civilizirani” Ivo Josipović sa predivnom partizanskom kapom na osušenoj glavi. Stipe Mesić i Ivo Josipović kvalificirali su genocid nad Hrvatima kao antifašističku pravdu. U prosincu 2012. Josipović je izjavio da hrvatski sudovi još nisu nikoga osudili niti za jedno ubojstvo počinjeno tijekom Oluje, što je iskorišteno glede tužbe protiv Srbije, na našu štetu.

  Naravno da su pred međunarodnim sudištem Srbi/Srbijanci potegli Jasenovac kao opravdanje za agresiju na Hrvatsku iz 90-tih. Promašene paušalne “partizanske” procjene Franje Tuđmana u svezi nacističkog zatvorskog kompleksa Jasenovac danas su važan srbijanski argument u slučaju tužbe RH protiv Srbije, odnosno zbog genocida Srbije i posrbljene JNA u Hrvatskoj i u BiH. Tuđmanu na dušu idu i veliki propusti glede sigurnosnog zatvaranja oslobođene hrvatske Krajine, nakon Oluje, koju je pokrenuo na zahtjev SAD-a, zaustavljajući u konačnici hrvatske postrojbe da uđu u našu bajnu Banja Luku. Ako prihvatimo ocjenu Dobrice Ćosića da je Srbija sa Republikom Srpskom u BiH ostvarila sve svoje strateške ciljeve, onda je Franjo Tuđman bio jako značajna pojava političkog svetosavlja. Disident Franjo Tuđman kreiran je u Beogradu.

  Svaki “hrvatski” predsjednik/premijer zapravo je srbijanska podvala

  Nije Tuđman velik izuzetak u odnosu na Stipu Mesića, Ivicu Račana, Ivu Josipovića, Zorana Milanovića i neke druge premijere RH, koji su za svetosavlje odvaljivali svatko svoju dionicu. Nedavno je Milanović izjavio kako je Holokaust krenuo iz NDH. Prisjetimo se njegovih europskih lupetanja o slučajnoj Hrvatskoj. Zoran Milanović i Ivo Josipović natječu se tko će dati težu izjavu protiv Hrvatske.

  Kao da je riječ o običnoj nagodbi na tržnici, Tuđman je jednostavno udario 10 posto na velikosrpsku i jugoslavensku obmanu o 700.000 žrtava u Jasenovcu, a mnogi Hrvati pristaju na takvu budalaštinu samo zato što dolazi od Tuđmana. Jeli Tuđman bio toliko glup i površan, ili je krio zločine svojih partizana? Naime, u Jasenovcu su sahranjene mnoge žrtve Tuđmanovih suboraca, presvučenih četnika i partijskih egzekutora. Ako izuzmemo genocid nad Hrvatima, odnosno stotine tisuća Hrvata smaknutih kod Bleiburga i na Križnom putu, broj poginulih osoba na području NDH znakovito se spušta ispod Tuđmanove brojke, one koju je reklamirao za žrtve Jasenovca. Da sve dobije na uvjerljivosti, Tuđman je zbog iste obmane formalno osuđen. Glede oznaša Franje Tuđmana ne gajim nikakve iluzije. Tko je poništio Herceg-Bosnu? Upravo je Tuđman kroz nakazno nacionalno pomirenje programirao najgoru privatizacijsku pljačku i ovakvu jugoslavensku reokupaciju Hrvatske. U hrvatskim gradovima najljepši trgovi zadržali su Titovo ime! Tko je kriv za to? Slobodan Milošević ili Franjo Tuđman? Onaj partizan, oznaš i beogradski agent, koji je svoj titoizam lukavo upakirao pod nekakvo Titovo “ne pakovanju Tuđmanu”. Kao, Hrvati ne dirajte Tita, jer je zaštitio Tuđmana! Danas žalimo što Tito nije pakirao Tuđmanu. Jeli Tuđman zaista robijao, bilo gdje, ili je negdje igrao golf i tenis, poput Radimira Čačića, čekajući putovnicu?

  U RH imamo profesionalne nametnike, uglavnom naslijeđene iz bivšeg komunističkog sustava, koji danas direktno ili posredno žive od kulta Jasenovca, postavljajući ga milanovićevski kao ishodište Holokausta i kao izraz nekakvog autonomnog hrvatskog fašizma, opakijeg od talijanskog i njemačkog zajedno. Kako je prilično teško optužiti ustaše za zločine u trenutku kada tek ulaze u Zagreb, pojavile su se teze kako je Vjekoslav Luburić sve maksimalno isplanirao dok je bio u egzilu. Ne znam jeste li to primijetili, natjecanje u tome tko je najveći pomiritelj Hrvata donosi nam velike žrtve i protunarodnu vlast.

  Kontinuitet Pantovčaka od Josipa do Josipovića

  Nadnevka 17. travnja 2011. premijerka Jadranka Kosor napala je povijesni revizionizam i rehabilitaciju fašističke ideologije. Istovremeno je Ivo Josipović kao predsjednik RH sinkrono upozorio na drastično smanjivanje broja jasenovačkih žrtava. Kao da je predsjednik Jugoslavije, koji je pokrenuo tužbu protiv Njemačke. Josipović je naglasio da određeni broj pripadnika hrvatskog naroda nije sposoban razumjeti okrutnost jasenovačkog zločina. Kako to zna? Valjda se popodne maskira i obilazi birtije? Zar blagajna njegove tajne službe nije pokradena? U natjecanju za najvećeg lopova među obavještajcima.

  Uz glavne idiote, okupilo se cijelo bratstvo kretena. Neki je dan Dejan Jović, savjetnik Ive Josipovića za gluposti, izjavio kako je “mit o Domovinskom ratu postao prepreka stvaranju liberalnije i tolerantnije Hrvatske, otvorene prema susjedima”. Naravno da bi po toj logici trebalo mit o Jasenovcu osnažiti, makar i pomoću novih krivotvorina. Već sam pisao o tome da je britanski povjesničar Marko Atilla Hoare prozvao Dejana Jovića zbog njegove pozitivne recenzije knjige “First Do No Harm: Humanitarian Intervention and the Destruction of Yugoslavia” Davida Gibbsa, koja negira genocid u Srebrenici. Hoare kaže da Jović podržava ekstremno antihrvatske, antibosanske i velikosrpske teze. Zašto ne, ako su Hrvati dovoljno glupi da mu to dozvole.

  Tako smo saznali da je Žarko Puhovski senzibilan samo za zločine prema Židovima i prema Srbima. Naime, reče da su stavovi Dejana Jovića dobro argumentirani, da je Jović talentiran i obrazovan. Govoreći tako o Joviću, Puhovski zapravo više govori o samom sebi. Nije posebno obrazovan, niti glup, ali je u svojim obmanama odmjeren. Tomislav Krasnec u Večernjaku navodi da se Dejan Jović razočarao u Ivicu Račana, zbog njegove podrške bombardiranju Srbije 1999. od strane NATO-a. A danas je isti Dejan Jović savjetnik Ive Josipovića, kojeg je u politiku uveo Ivica Račan. Ivo Banac upozorava nas da je Dejan Jović običan falsifikator – u članku “Reassessing Socialist Yugoslavia 1945-90: The Case of Croatia” iz 2011. Jović je kvalificirao Hrvatsko proljeće kao manjinsku manifestaciju. Srpska povjesničarka Olivera Milosavljević optužila je Dejana Jovića da umanjuje značaj “Memoranduma SANU”. Neki budalaši uporno grade opasnu protuhrvatsku konstrukciju.

  Jović je u Slobodanu Miloševiću vidio novog Tita i borca protiv nacionalizma. U Beogradu je 2007. pred pripadnicima srbijanskog vojnog vrha održao predavanje “JNA i raspad Jugoslavije: interpretacije i kontroverzije”. Danas je teško pobrojati sve gafove Dejana Jovića. Drago Pilsel letio je s Pantovčaka nakon prve pogreške, a Jović lupa i vlada! Sa svakom pogreškom “jednog od deset najutjecajnijih Srba” u svijetu, njegova pozicija u Hrvatskoj je čvršća! Činjenica je da hrvatski narod šuti i mirno trpi besramno šamaranje. Postavlja se pitanje, tko je glavni na Pantovčaku, Josipović ili Jović? Tko je stvarni šef Vlade RH? Zoran Milanović ili Vesna Pusić? Ili netko treći, neki kreten iz sjene?

  Regionalni redizajn – dva Jasenovca

  Kako je Jasenovac oživljen i prenesen u ovo vrijeme, kako to idioti u državnom vrhu dozvoljavaju i potiču, potrebito je naglasiti neke činjenice. Siegfried Kasche, nacistički veleposlanik pri NDH, napisao je slijedeće: “Poglavnik je tražio od generala Badera da ne dozvoli u Jasenovcu prihvat izbjeglica s Kozare. Složio sam se s tim, jer je logor opremljen (ima tu namjenu!) da deportira Židove na istok.” Jasno je što to znači, ali “domaća” historiografija ignorira činjenice. Krivotvorilo se žestoko. Fotografije nekih drugih zločina dodane su pod jasenovačke, skoro svi umrli upisani su pod jasenovačke žrtve, izmišljene su brojne “autentične” priče. Naši neprijatelji očajnički traže kako prevladati povijesne činjenice. Oživljavaju tezu o dva Jasenovca, koji su ubačeni u nekakve memoare Hitlerovog namjesnika Edmunda Glaise-Horstenaua, koji se opet ubio ili je bio ubijen nakon Drugog svjetskog rata, u jednom logoru kod Nürnberga. Prvi Jasenovac je onaj nama od nedavno poznat, sa svojom kaznionicom za kriminalce i političke protivnike, zajedno sa brojnim manufakturama i ekonomijama, od Karlovca do Županje, a drugi skriveni Jasenovac bio je strogo industrija smrti, u kojoj je pobijeno nekoliko milijuna Srba. Nema se tu što istraživati – žrtve su spaljene i/ili zalivene kiselinom. Svjedoci? Nema ih! Pobijeni su! Dobro, a kako onda možemo biti sigurni da je takav logor postojao? E, to je očigledno, pogledajte koliko je Srba stradalo u NDH. Nisu se sami pobili!

  Globalne obmane – desetak Jasenovaca

  I svjetski kreteni među povjesničarima našli su se u slijepoj ulici. Jasenovački središnji kompleks uz samo naselje Jasenovac gradio se dvije godine, sve do veljače 1943. da bi iste godine pala Italija. Nakon famozne Wannseekonferenz u Berlinu nadnevka 20. siječnja 1942. pod ravnanjem Reinharda Heydricha, počeo je kolati takozvani “Wannsee Protocol” u kojemu se prikazivala namjera nacista da Židove iz okupiranih zemalja prebace u Poljsku. Koliko znam, Auschwitz je tek poslije rata pripao Poljskoj zbog pomicanja granica Poljske na zapad, za nekih stotinjak kilometara. Objektivna istraživanja pokazuju da su Židovi deportirani u Auschwitz direktno iz Stare Gradiške, bez da su vidjeli Jasenovac. U izvješću Hansa Helma prema Adolfu Eichmannu, stoji da su Židovi dovedeni u Staru Gradišku, i da oni angažirani kao radna snaga u Jasenovcu nisu deportirani. Strani povjesničari često brkaju planinu Kozara i jasenovačku manufakturu “Kožara”, u samom naselju Jasenovac, gdje su radno iskorišteni kvalificirani Židovi. Jasenovačka “Ciglana” vodi se kao krematorij, a “Kožara-Kozara” kao mučilište. Staroj Gradišci dodijeljena je labela “Jasenovac V – prihvatna tortura”. Najgore je bilo u Jasenovcu CVII kod Vladivostoka. Iako su pouzdana svjedočanstva potvrdila da je u Jasenovcu od svih nacionalnosti robijalo najviše Hrvata, strana historiografija uporno ponavlja da su tamo pretežito robijali Srbi, što se danas zlorabi protiv tužbe Hrvatske.

  Veliki problem zapadnim i domaćim krivotvoriteljima povijesti predstavlja nezaobilazna činjenica da su nakon kolovoza 1942. svi Židovi lišeni slobode na području NDH deportirani u Auschwitz. Spominje se 9 tisuća nesretnika. Zbog toga u Enciklopediji Holokausta stoji da je u nekoliko dana kolovoza 1942. ubijano 20-25 tisuća Židova. Yad Vashem Center ističe da je na sadistički način u NDH ubijeno više od 500 tisuća Srba, 250 tisuća je protjerano, a 200 tisuća pokatoličeno. Istovremeno Holocaust Memorial Museum ističe da je u NDH ubijeno sveukupno između 66 i 99 tisuća ljudi, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Tuđman je postavio određene standarde u ovoj državi. Njegovi će nas osobni promašaji skupo stajati, a da se to zaista dogodi tu su nove budale u vrhu države.

   Tvrtko Dolić/dnevno.hr

  facebook komentari