Connect with us

Pregled

Objavljen program komemoracije u povodu 74. godišnjice Bleiburške tragedije

Objavljeno

-

Komemoracija u povodu 74. godišnjice Bleiburške tragedije održat će se u subotu 18. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji.

Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizator u liturgijskom dijelu je zajedničko Vijeće za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor a supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.

Prema programu koji je 5. travnja objavio Počasni bleiburški vod komemoracija započinje u 11 sati molitvom kod hrvatskog groba na groblju u Unterloibachu. Oko 11:20 kreće procesija od groblja u Unterloibachu prema Bleiburškom polju, piše IKA.

U 12 sati je početak službenog dijela komemoracije na Bleiburškom polju, a sveta Misa je u 12:05 sati.

Nakon Mise u 13:35 sati je molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijesti a u 13:45 polaganje vijenaca uz spomenik na Bleiburškom polju. Komemoracija završava u 14 sati obraćanjem glasnogovornika Počasnog bleiburškog voda vlč. Ante Kutleše.

Počasni bleiburški vod je osigurao, kao i proteklih godina, besplatan prijevoz hodočasnika autobusima iz Zagreba u Bleiburg. Polazak autobusa je od 5 do 6 sati ujutro s Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

 

Bleiburški vod pozvao Predsjednicu na komemoraciju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari