Pratite nas

Projekt “Dani lutkarskog kazališta” u organizaciji udruge “Dogana Kulturni Centar”

Objavljeno

na

Projekt “Dani lutkarskog kazališta” u sebi objedinjuje lutkarske predstave za djecu i projekcije animiranih filmova za one starije. U ponedjeljak 30. rujna 2013. u terminima u 9 i 10 sati u kino dvorani “Borak” održana je lutkarska predstava “Mačak u čizmama” braće Grimm, koju je izvelo Lutkarsko kazalište Mostar. Predstavi je prisustvovalo oko 500 učenika od drugog do petog razreda Prve Osnovne škole Široki Brijeg. Učenici su prije predstave posjetili i novouređenu Narodnu knjižnicu i čitaonicu.

U srijedu 2. listopada 2013. godine s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici održat će se projekcije animiranih filmova Jurinka Rajiča, utemeljitelja i direktora međunarodnog festivala animirarnog filma “Neum Animated Film Festival”. Animator Jurinko Rajič trenutno vodi školu crtanja, stripa i crtanog filma u glazbenom centru “Pavarotti” u Mostaru sa polaznicima uzrasta od 10-18 godina, kao i sa polaznicima starijim od 18 godina.Također će se u edukacijske svrhe održati retrospektiva najboljih ostvarenja Zagrebačke škole animiranog filma.
Projekt udruge “Dogana Kulturni Centar” je financiran sredstvima Fondacije za glazbene, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Vlade Županije Zapadnohercegovačke.
Projekt su pripomogli Kino Klub “Amater”, animator Jurinko Rajič, Hrvatski kulturni dom i Narodna knjižnica. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Udruga “Dogana kulturni centar” osnovana je u svibnju 2012. godine s ciljem organiziranja raznih kulturnih događaja u Širokom Brijegu. Jedan od glavnih ciljeva udruge je trajno rješenje problema nedostatka adekvatnog prostora za udruge mladih što udruga nastoji ostvariti djelujući unutar neformalne skupine “Mreža udruga Široki Brijeg”. Prostor Duhanske stanice u kojem je kroz razdoblje od nešto više od tri i pol godine organizirano  više kulturnih događaja poput koncerata, festivala, projekcija, predavanja, izložbi, eko kolonija (ove se godine održavanja već četvrta po redu), mjesto je djelovanja više udruga mladih poput udruge “Dogana kulturni centar”, “Odred izviđača Široki Brijeg”, Stolnoteniski klub “Široki”, “Moto klub Široki” itd, krovne udruge mladih na području općine Široki Brijeg “Vijeće mladih općine Široki Brijeg” te mnogih drugih. Potporu pružaju načelnik općine, općinske službe i Vlada Županije Zapadnohercegovačke.
P1090718   P1090824P1090782
Mate Ćavar
predsjednik udruge “Dogana Kulturni Centar”

Široki Brijeg

kamenjar.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Ministarstvo obrane završilo je preporuku za izbor najbolje ponude za nabavu borbenih aviona

Objavljeno

na

Objavio

Ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je da je stručno Povjerenstvo Ministarstva obrane odabralo najbolju ponudu prilikom nabave višenamjenskih borbenih aviona.

Prije konačne odluke Vlade, mišljenje povjerenstva moraju potvrditi Saborski odbor za obranu i Vijeće za obranu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Vlada je jasno rekla, nema osnove za tužbu logoraša

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Ministarstvu hrvatskih branitelja održao konferenciju za novinare.

Komentirao je tužbu, čije su podizanje protiv Republike Hrvatske najavili bivši logoraši iz BiH. “Vrlo jasno je Vlada Republike Hrvatske u nekoliko navrata, i predsjednik Vlade, i Ministarstvo pravosuđa tumačilo presudu u Haagu. Kroz nju nije izrečena presuda Republici Hrvatskoj, već je unazad nekoliko dana bilo sličnih izjava. Za to postupanje nema osnove, stoga u demokratskom društvu sve je dozvoljeno, ali ovdje vrlo jasno i odgovorno moramo proučiti presudu i vidjeti da nema nikakve osnove za podizanje tužbe”, rekao je Medved.

Ministar se dotaknuo i kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora. “Podržavam sve radnje koje je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo. Često naglašavamo da takva djela nikad ne zastarijevaju i da nikad nije kasno pokrenuti određene procese u cilju utvrđivanja odgovornosti”, rekao je Medved.

“Napominjem da se tu radilo o činu koji je bio usmjeren rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske, raketiranju Banskih dvora u kojima se nalazio predsjednik Republike Hrvatske. Podržavam sve mjere koje su učinjene i nadam se da će počinitelji biti privedeni pravdi i odgovarati za to”, rekao je ministar.

“Vratimo se u to vrijeme i pokušajmo si dočarati što bi se desilo da su uspjeli u toj namjeri. Čin je to koji je značio početak Domovinskog rata, jako je važno da se ti počinitelji privedu pravdi i odgovaraju za taj zločin. Žao mi je što institucije koje su trebale odraditi taj proces ranije nisu, ali pohvaljujem sve što je dosad napravljeno od strane svih tijela koja su sudjelovala u procesu.

Jednako postupanje očekujem prema drugim zločinima koje su počinjeni prema žrtvama i hrvatskim braniteljima. Na tjednoj bazi otkrivamo masovne grobnice za koje su odgovorni konkretni počinitelji i očekujem da će DORH na sličan način postupiti i podići optužnice prema počiniteljima tih teških kaznenih djela”, rekao je Medved.

 

Željko Glasnović: Dajte meni ovlasti napraviti ću vam državu u tri mjeseca (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari