Connect with us

BiH

Prolazak kroz neumski koridor sada regulira hrvatska policija

Objavljeno

-

Granični-prijelaz-Klek

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija potvrdio je u utorak kako ovog tjedna u toj zemlji stupaju na snagu dodatna ograničenja kretanja osoba uključujući tu zabranu ulaska u zemlju svim stranim državljanima.

Nakon sjednice Vijeća ministara, održane u Sarajevu, Tegeltija je novinarima kazao kako je odluka o dodatnim uvjetima za ulazak stranaca u BiH preinačena je tako da se od sada ulazak u tu zemlju privremeno zabranjuje svim stranim državljanima osim diplomatima i medicinskim djelatnicima.

Vijeće ministara odbilo je zahtjev Predsjedništva BiH o zabrani prolaska kroz Neum.

-Ta odluka neće se odnositi na prolazak hrvatskih državljana kroz Neum, jer bi u protivnom jug Hrvatske bio odsječen od ostatka zemlje, istaknuo je.

Prolazak kroz neumski koridor sada je reguliran tako da hrvatska policija strogo kontrolira tko i kada napušta Hrvatsku i u nju ponovo ulazi kod prijelaza Klek i Doli. Hrvatskim je državljanima ostavljena mogućnost da bez dodatnih provjera kroz Neum prođu u roku od 30 minuta, a prekoračenje tog razdoblja odmah se prijavljuje Graničnoj policiji BiH.

Vijeće ministara BiH donijelo je i odluku da se za putnički promet privremeno zatvore sve četiri zračne luke u zemlji, a prestat će i izdavanje viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inozemstvu.

Letovi putničkh zrakoplova bit će zabranjeni od 30. ožujka u 6 sati, kazao je Tegeltija.

Teretni cestovni promet s Hrvatskom ubuduće će se odvijati preko prijelaza Bijača-Nova sela, Bosanska Gradiška-Stara Gradiška i Bosanski Šamac-Slavonski Šamac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari