Connect with us

Politika

Prometni kaos na granicama EU: Neum je već veći problem od očekivanog Prometni kaos na granicama EU: Neum je već veći problem od očekivanog

Objavljeno

-

Zbog komplikacija pri prolaski kroz teritorij Bosne i Hercegovine na graničnim prijlazima oko Neuma kolone dosežu i preko 15 kilometara. Putovanje morem još je “sporije”, a na.Trajekt se čeka i po osam sati!

Hrvatski portal 24sata.hr, piše kako su kolone kamiona oko graničnih prijelaza oko Neuma duge deset do 15 kilometara i ne smanjuju se. Iako carinici svoj posao obavljaju kako treba, problem se još u ponedjeljak stvorio zbog dokumentacije.

Naime, vozači nisu imali manifeste za teret koje prevoze, a njih su im trebale osigurati vlastite tvrtke. Zbog toga je dio kamiona, kako bi zaobišli teritorij BiH, vraćen u Ploče.

U Pločama su se ukrcavali na trajekt za Trpanj. Međutim, broj trajektnih linija nije bio prilagođen novonastaloj situaciji. Na polazak se čekalo nekoliko sati.

Osim dugih čekanja, vozači su nezadovoljni i zbog troškova vožnje trajektom jer se ona po toni plaća 44 kune.

Službenih informacija zbog novanastalog prometnog kaosa prema jugu Hvatske još nema niti s hrvatske niti s bh strane.

 

Na Bajakovu također kritično, ali samo za kamione

Zbog promjena unesenih nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo tijekom noći je pao računalni sustav za špediciju i ostale kamione na hrvatskoj strani pa se stvorio ogromni red za carinsku kontrolu.

Kako javlja B92, problemi sa sustavom u međuvremenu su navodno otklonjeni, no kako kamioni na granicu nisu prestajali dolaziti, kolona kamiona narasla
je na oko deset kilometara.

Prema informacijama Auto-moto saveza Srbije od 13:30 sati, teretna vozila čekaju do 30 sati! U redu čeka oko 1.200 kamiona.

Za razliku od vozača kamiona, građani u osobnim automobilima nemaju razloga za brigu jer se na prijelaz granice čeka maksimalno 20 minuta.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas