Pratite nas

Pronašli krivca za poraz Hrvatske od Danske – to je Drago Ćosić

Objavljeno

na

Konačno su hrvatski mediji pronašli glavnog krivca za poraz hrvatske rukometne reprezentacije od Danske u grotlu dvorane u kojoj je ‘korektna danska publika’ pokazala svoje pravo, ne baš ‘skandinavsko’, lice. Daleko je to bilo od korektnosti o kojoj su pjevali hrvatski mediji kada su pisali o Danskoj kao jednoj od ‘najsređenijih’ zemalja svijeta. Naravno, krivac ne dolazi s terena, niti je sudjelovao u hrvatskom porazu, ne radi se o Čupiću, Štrleku, pa ni o ‘švapskoj bandi’ koja je u maniri prave bande opljačkala Hrvatsku i to u ključnim trenucima pogodivši termin preciznošću koja nije krasila ni Divljeg Bill Hickoka. Inače, ‘legendarni’ Bill ubijen je s leđa.

Dakako, kriv je novinar, i to ne bilo koji već ‘vatreni’ Drago Ćosić čiji se komentari i prijenosi pojedinih utakmica razlikuju od komentara kakve slušamo kad košarku komentiraju uspavani Slavko Cvitković te davež poput Nikole Kristića, srećom po gledatelje Kristića već dugo vremena nema za mikrofonom, ne viđamo ga više tako često ni u birtijama nedaleko Prisavlja. Čovjek je ostario.

‘U žaru borbe’ Ćosić zna pretjerati, nerijetko se gledatelj ne može osloboditi dojma da popularni komentator, kome mediji, dakako oni mediji koji ne ispunjavaju redovito svoje obveze prema državi, što su potvrdile brojne inspekcije i koji propadaju nakon što je bjelosvjetska lopina, George Soros, zatvorila financijsku ‘ispomoć’, ne zna koju utakmicu komentira, pa čak ni tko igra, kao što je to bilo sinoć protiv Danske kada je u tri navrata pogriješio s vremenom, odnosno, u uzbuđenju izgubio je prostor za orijentaciju u vremenu. Najprije je bilo osam sekundi prije kraja, pa onda dvije minute i tako nekoliko puta. Međutim, može li se komentatoru zamjeriti, kao što mu to hrvatska medijska mafija zamjera, kada navija za svoje, u ovom slučaju Ćosić za Hrvatsku? Naime, što bi tek onda Brazilci trebali napraviti s obzirom na način na koji tamošnji televizijski i radio reporteri prenose utakmice? Jeste li ikada slušali brazilskog komentatora nakon što bi Brazil zabio gol u nogometu, a posebno ukoliko je riječ o važnoj utakmici?

Propadajućim bivšim Sorosevim slugama, koje je Soros kupovao za nekoliko tisuća kuna, smeta ‘jeftino domoljublje’ Drage Ćosića, jednog od rijetkih sportskih novinara, te novinara uopće, na takozvanoj javnoj televiziji koje nije pomela Radmanova skandalozna, parazitska, metla, budući da je bijes parazita s Prisavlja osjetilo sve što se drznulo spomenuti Hrvatsku, od novinarke Krišto pa nadalje… Gledatelj kada prati utakmicu, posebno ukoliko se radi o važnim utakmicama reprezentacije, ne traži akademika s akademskim rječnikom za mikrofonom, dakle, ne traži obrazovane ‘novinare’ kao što su to Matija Babić i srednjoškolac Davor Butković, prije svega gledatelji žele nekoga tko će živjeti  s utakmicom, tko će u prijenos unijeti strast, emociju, kao što su to znali danas, nažalost, pokojni velikani hrvatskog sportskog novinarstva, poput pokojnog Ive Tomića do Mladena Delića, pa i Borisa Mutića… Sječate li se kako je Mutić komentirao skijaške spektakle u izvedbi Janice Kostelić?

U novije vrijeme, u naše vrijeme, na velikane donekle podsjećaju Božo Sušec, Ivica Blažićko te spomenuti i ‘sporni’ Drago Ćosić. Treba li reći da Blažićko i Sušec više nisu na Hrvatskoj televiziji? No, kad već Ćosić toliko smeta ‘novinarima’ posrnulog portala Index zašto Hrvatska televizija ne bi angažirala gazdu portala koji bi se javljao iz Sorosevog kombija, dok bi se ‘mamica’, kao tijekom Domovinskog rata, prikazivala u Beogradu, a tata bi urlikao iz birtije?

Što je toliko ‘skandalozno’ provalio sinoć Drago Ćosić, osim što je, posve opravdano, rekao da su nas suci opljačkali, i to ne baš toliko direktno, koliko je bilo očigledno da se radi o perfidnoj pljački? Jesu li suci, uz, dakako, činjenicu da smo i sami krivi za poraz, oštetili Hrvatsku? Jesu, o čemu onda govorimo? Je li danska publika poprilično nekorektno, da ne kažemo divlje, reagirala kada se kapetanu Paklenih, Igoru Voriju, koji je također apostrofirao skandalozno suđenje kao glavni uzrok poraza, ukazivala pomoć na terenu? Zaboga, svi smo to, uključujući i novinare Indexa, vidjeli. Jesu li danski igrači, što je njihov stil, igrali kao da se radi o ragbi dvoboju a ne o rukometnoj utakmici? Sve što je Ćosić rekao stoji, osim što se u nekoliko navrata izgubio u vremenu i prostoru, što samo dokazuje koliko mu je stalo. Rijetko je na ovakvoj parazitskoj takozvanoj javnoj televiziji, koja legalno pljačka hrvatske građane desetljećima, naći nekoga kome je stalo do onoga što radi, kome je stalo, što je još važnije, do Hrvatske.

Inače, nikada Tuđman nije rekao, kako to tvrdi Index, da je sport nastavak rata samo drugim sredstvima, Tuđman je rekao nešto drugo, naime, predsjednik je rekao da sport ponekad djeluje kao nastavak rata samo drugim sredstvima, što je velika razlika.

tinolovkanews

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Pero Kovačević: Milošević nije definiran kao član udruženog zločinačkog pothvata, a Tuđman jest

Objavljeno

na

Objavio

Analitički pogled na presudu Ratku Mladiću

Manje-više svi ćemo se složiti da prvostupanjska presuda Ratku Mladiću (doživotna kazna zatvora) nije iznenađujuća ni za koga. Dapače svaka druga presuda bi bila totalna blamaža Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Presuda obuhvaća zločine i incidente koji su već ranije bili pravomoćno presuđeni u predmetima bosanskim Srbima Zdravku Tolimiru, Ljubiši Beari, Radislavu Krstiću, Vujadinu Popoviću, Dragi Nikoliću i prvostupanjskoj presudi Radovanu Karadžiću.

Također nije iznenađenje što je genocid utvrđen samo za Srebrenicu, a ne i za druge lokalitete, jer je tako utvrđeno i u navedenim ranijim presudama. Sad dolazimo do dviju okolnosti u presudi, koje su meni izuzetno zanimljive i blago rečeno vrlo neobične i vrlo neugodne za Hrvatsku.

Prva okolnost Slobodan Milošević i najviši dužnosnici Srbije odnosno Jugoslavije i vojni vrh iz tog vremena nisu definirani članovima udruženog zločinačkog pothvata. Ako to usporedimo s prvostupanjskom presudom u slučaju Prlić, Praljak, Petković i drugi (svi su proglašeni krivima, a Prlić je kao prvooptuženi osuđen na 25 godina zatvora) u kojoj su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i ostali predstavnici tadašnje hrvatske vlasti postulirani kao članovi udruženog zločinačkog pothvata, smatram da je to vrlo problematično i da dovodi Hrvatsku i pripadnike vlasti u prilično nezavidan položaj.

Druga okolnost se ne tiče same presude, ali mi se čini vrlo značajna. To je činjenica da se sukob Muslimana i Srba od svibnja 1992. nadalje u BiH ne smatra međunarodnim nego isključivo internim sukobom, stoga Mladić nije bio ni optužen niti osuđen za teška kršenja i povrede Ženevskih konvencija.

Ako to usporedim s predmetima u kojima su Hrvati iz BiH bili ili osuđeni ili okrivljenici, to je također vrlo neobično jer je međunarodni karakter sukoba Hrvata i Muslimana definiran u svim predmetima u kojima su donesene osuđujuće presude.

Kada sve to usporedite, proistječe da Beograd (koji je bio mozag)nije imao nikakvog utjecaja na sve što se događalo u BiH za razliku od Zagreba koji se po presudama i Tihomiru Blaškiću i Dariju Kordiću te Prliću i drugima dovodi u tijesnu vezu s ratnim događanjima u BiH.

Sve to skupa dosta je problematično i velika zamka Hrvatskoj i daleko je od uvjetno kazano određene izbalansirane istine u mjeri u kojoj istina uopće može biti rezultat rada nekog suda.

Pero Kovačević / Kamenjar.com

Tuđmanov najveći proročki govor: Prije 21 godina shvatio je tko su ‘JUGOKOMUNISTIČKI OSTACI’ i ‘DILETANTI’

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

DOKUMENTA SE POSTAVILA IZNAD ZAKONA – NEGIRA PRESUMCIJU NEVINOSTI UNAPRIJED OSUĐUJUĆI HRVATSKE GENERALE

Objavljeno

na

Objavio

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara oštro osuđuje sramne prozivke Centra za suočavanje s prošlošću poznatijeg kao Dokumenta koji je jučer drsko napao Predsjednicu RH gospođu Kolindu Grabar Kitarović. Negiranjem presumpcije nevinosti osudili su hrvatske generale i prije nego je Haški Tribunal dao pravomoćni pravorijek, što je nedopustivo.

Uz svu malicioznost koju su javno izražavali, osobito na obljetnice veličanstvene VRO Oluja u kojoj su postrojbe HV i redarstvenih snaga vratile pod nadzor okupirani teritorij s kojeg su JNA i četničke postrojbe protjerale 1991. godine preko 100 tisuća Hrvata, sada smo izloženi objedama osoba koje nemaju elementarne pristojnosti, a niti znanja. Nacionalni hrvatski sudovi ravnaju se prema načelu presumpcije nevinosti što znači kako se Dokumentine „perjanice“ očito pačaju u stvari koje ne poznaju, a spremni su komentirati pa i kada na taj način obmanjuju javnost i plasiraju neistine. Neznanje, glupost, malicioznost ili planirani napadi kako bi otvorili prostor za daljnje prakticiranje linča pokazat će budućnost no samo ako im to dozvolimo. Hrvatska je unatoč i usprkos svoj korupciji antihrvatskih elemenata ipak država prava. Iako ponekad izgleda kao država apsurda, ipak hrvatska je, naša je, izborili smo se za nju mi hrvatski branitelji zajedno s hrvatskim narodom i suočiti ćemo Dokumentu s ovim sramnim istupom i napadom na Predsjednicu.

Ta tko ili što je to Dokumenta koja se usuđuje osporiti hrvatskom generalu doprinos u obrani Domovine?

Tko je ta Dokumenta koja se usuđuje intervenirati u zahvalu Predsjednice Republike Hrvatske hrvatskim braniteljima i ratnicima koji su obranili i oslobodili hrvatsku državu od srpsko-crnogorske agresije i okupacije? Suočite se gospodo sa svojim neznanjem, nekulturom i obmana javnosti, to je jedino s čim se vi morate suočavati. Istupajte temeljem činjenica, a ne naputaka iz Srbije!

Javno djelovanje Dokumente i njenih „perjanica“ doista zahtijeva ozbiljno, stručno i institucionalno propitivanje cjelokupnog djelovanja, osobito s naglaskom na usklađenost i postupanje temeljem hrvatskih zakona te je li se i koliko djelovanjem Dokumente i pojedinaca ugrožavaju hrvatski nacionalni interesi.

Kako bi se u budućnosti spriječile obmane, krivotvorenja i napadi na Domovinski rat i hrvatske branitelje (nedavno smo svjedočili kriminalnom pokušaju mijenjanja karaktera Domovinskog rata iz srpsko-crnogorske agresije u građanski rat, što je učinio Aleksandar Stanković u jednoj emisiji HRT te nije do sada snosio nikakvu posljedicu), Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara pokreće inicijativu za Izmjenama i dopunama Kaznenog zakona člankom koji će se odnositi na kaznene odredbe, a kojim će snositi kaznenu odgovornost svi oni koji krše Deklaraciju o Domovinskom ratu donesenu u Hrvatskom državnom saboru 2000. godine.

Poradi naših prijatelja koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države, dužni smo očuvati načela kojima se štite teme¬ljne vrednote i dostojanstvo Domovinskog rata, koji su nam ostavili kao zalog naše civilizacijske budućnosti.

Zagreb 25.studenog 2017.godine

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari