Connect with us

Pronašli krivca za poraz Hrvatske od Danske – to je Drago Ćosić

Published

on

Konačno su hrvatski mediji pronašli glavnog krivca za poraz hrvatske rukometne reprezentacije od Danske u grotlu dvorane u kojoj je ‘korektna danska publika’ pokazala svoje pravo, ne baš ‘skandinavsko’, lice. Daleko je to bilo od korektnosti o kojoj su pjevali hrvatski mediji kada su pisali o Danskoj kao jednoj od ‘najsređenijih’ zemalja svijeta. Naravno, krivac ne dolazi s terena, niti je sudjelovao u hrvatskom porazu, ne radi se o Čupiću, Štrleku, pa ni o ‘švapskoj bandi’ koja je u maniri prave bande opljačkala Hrvatsku i to u ključnim trenucima pogodivši termin preciznošću koja nije krasila ni Divljeg Bill Hickoka. Inače, ‘legendarni’ Bill ubijen je s leđa.

Dakako, kriv je novinar, i to ne bilo koji već ‘vatreni’ Drago Ćosić čiji se komentari i prijenosi pojedinih utakmica razlikuju od komentara kakve slušamo kad košarku komentiraju uspavani Slavko Cvitković te davež poput Nikole Kristića, srećom po gledatelje Kristića već dugo vremena nema za mikrofonom, ne viđamo ga više tako često ni u birtijama nedaleko Prisavlja. Čovjek je ostario.

‘U žaru borbe’ Ćosić zna pretjerati, nerijetko se gledatelj ne može osloboditi dojma da popularni komentator, kome mediji, dakako oni mediji koji ne ispunjavaju redovito svoje obveze prema državi, što su potvrdile brojne inspekcije i koji propadaju nakon što je bjelosvjetska lopina, George Soros, zatvorila financijsku ‘ispomoć’, ne zna koju utakmicu komentira, pa čak ni tko igra, kao što je to bilo sinoć protiv Danske kada je u tri navrata pogriješio s vremenom, odnosno, u uzbuđenju izgubio je prostor za orijentaciju u vremenu. Najprije je bilo osam sekundi prije kraja, pa onda dvije minute i tako nekoliko puta. Međutim, može li se komentatoru zamjeriti, kao što mu to hrvatska medijska mafija zamjera, kada navija za svoje, u ovom slučaju Ćosić za Hrvatsku? Naime, što bi tek onda Brazilci trebali napraviti s obzirom na način na koji tamošnji televizijski i radio reporteri prenose utakmice? Jeste li ikada slušali brazilskog komentatora nakon što bi Brazil zabio gol u nogometu, a posebno ukoliko je riječ o važnoj utakmici?

Propadajućim bivšim Sorosevim slugama, koje je Soros kupovao za nekoliko tisuća kuna, smeta ‘jeftino domoljublje’ Drage Ćosića, jednog od rijetkih sportskih novinara, te novinara uopće, na takozvanoj javnoj televiziji koje nije pomela Radmanova skandalozna, parazitska, metla, budući da je bijes parazita s Prisavlja osjetilo sve što se drznulo spomenuti Hrvatsku, od novinarke Krišto pa nadalje… Gledatelj kada prati utakmicu, posebno ukoliko se radi o važnim utakmicama reprezentacije, ne traži akademika s akademskim rječnikom za mikrofonom, dakle, ne traži obrazovane ‘novinare’ kao što su to Matija Babić i srednjoškolac Davor Butković, prije svega gledatelji žele nekoga tko će živjeti  s utakmicom, tko će u prijenos unijeti strast, emociju, kao što su to znali danas, nažalost, pokojni velikani hrvatskog sportskog novinarstva, poput pokojnog Ive Tomića do Mladena Delića, pa i Borisa Mutića… Sječate li se kako je Mutić komentirao skijaške spektakle u izvedbi Janice Kostelić?

U novije vrijeme, u naše vrijeme, na velikane donekle podsjećaju Božo Sušec, Ivica Blažićko te spomenuti i ‘sporni’ Drago Ćosić. Treba li reći da Blažićko i Sušec više nisu na Hrvatskoj televiziji? No, kad već Ćosić toliko smeta ‘novinarima’ posrnulog portala Index zašto Hrvatska televizija ne bi angažirala gazdu portala koji bi se javljao iz Sorosevog kombija, dok bi se ‘mamica’, kao tijekom Domovinskog rata, prikazivala u Beogradu, a tata bi urlikao iz birtije?

Što je toliko ‘skandalozno’ provalio sinoć Drago Ćosić, osim što je, posve opravdano, rekao da su nas suci opljačkali, i to ne baš toliko direktno, koliko je bilo očigledno da se radi o perfidnoj pljački? Jesu li suci, uz, dakako, činjenicu da smo i sami krivi za poraz, oštetili Hrvatsku? Jesu, o čemu onda govorimo? Je li danska publika poprilično nekorektno, da ne kažemo divlje, reagirala kada se kapetanu Paklenih, Igoru Voriju, koji je također apostrofirao skandalozno suđenje kao glavni uzrok poraza, ukazivala pomoć na terenu? Zaboga, svi smo to, uključujući i novinare Indexa, vidjeli. Jesu li danski igrači, što je njihov stil, igrali kao da se radi o ragbi dvoboju a ne o rukometnoj utakmici? Sve što je Ćosić rekao stoji, osim što se u nekoliko navrata izgubio u vremenu i prostoru, što samo dokazuje koliko mu je stalo. Rijetko je na ovakvoj parazitskoj takozvanoj javnoj televiziji, koja legalno pljačka hrvatske građane desetljećima, naći nekoga kome je stalo do onoga što radi, kome je stalo, što je još važnije, do Hrvatske.

Inače, nikada Tuđman nije rekao, kako to tvrdi Index, da je sport nastavak rata samo drugim sredstvima, Tuđman je rekao nešto drugo, naime, predsjednik je rekao da sport ponekad djeluje kao nastavak rata samo drugim sredstvima, što je velika razlika.

tinolovkanews

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari