Pratite nas

Proračun će sanirat javna poduzeća Federacije BiH

Objavljeno

na

Nedostatak sredstava u proračunu Federacije BiH koji je nastao zbog izostanka kreditnih sredstava od MMF-a sanirat će i javna poduzeća u ovom entitetu.

Elektroprivreda HZ HB, Elektroprivreda BiH, HT Eronet, BH Telecom samo su neka od poduzeća koja će u sljedećem razdoblju morati izdvojiti sredstva kako bi Vlada FBiH mogla realizirati sva davanja prema umirovljenicima, zaposlenima u institucijama, invalidima, braniteljima i ostalim kategorijama koje se financiraju iz proračuna FBiH. bh

Plan B

Naime, ministar financija u Vladi FBiH Anto Krajina je kazao kako se zbog novonastale situacije u ovom entitetu traži plan B, te da je Vlada FBiH na svojoj posljednjoj sjednici utvrdila i način realiziranja tog plana B pomoću kojeg će se omogućiti isplate iz proračuna FBiH.

“Vlada FBiH se opredijelila da će se alternativa kreditnim sredstvima od MMF-a tražiti u novim izvorima sredstava, a to bi trebao biti dio akumulirane, a ne raspoređene dobiti javnih poduzeća kojima je Vlada FBiH vlasnik, a drugi dio sredstava bi se trebao osigurati kroz izdavanje vlastitih vrijednosnih dužničkih papira”, izjavio je Krajina.

eronetDodaje kako su sredstva koja je ovaj entitet trebao dobiti od MMF-a ionako kreditna sredstva, te da u svakom slučaju treba tražiti alternativu tim sredstvima.

Iako je Vlada Federacije BiH utvrdila plan B, tj. način na koji će namaknuti novac u proračun, ministar Krajina nije isključio mogućnost kašnjenja plaća proračunskim korisnicima u ovom mjesecu. “Moguće je da će doći do kašnjenja plaća budući da plan B tek treba realizirati. Inače, plaće kod nas budu isplaćene oko 17. do 17. u mjesecu”, kazao je Krajina. Izostanak kreditnih sredstava od MMF-a pokazao je da je FBiH u jako teškoj financijskoj situaciji, te da teško može funkcionirati bez zaduženja.

Odluka te monetarne institucije da ne doznači novu tranšu kredita iz stand by aranžmana s našom zemljom dovela je vlasti u bezizlaznu situaciju, a proračunske korisnike u sad već izvjesnu mogućnost da se suoče s kašnjenjem primanja, a vrlo je moguće i do njihovog ozbiljnog smanjivanja.     
VLM

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Biskupi u Mostaru izrazili žaljenje da je BiH ratificirala Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Davor Visnjic/PIXSELL

Biskupi pozivaju i potiču sve političke i društvene strukture da u središte svojih nastojanja stave čovjeka kojem treba služiti svaki sustav i svaka institucija promičući njegovo dostojanstvo i sva osnovna ljudska prava i slobode”, poručili su biskupi na press konferenciji za medije nakon zasjedanja Biskupske konferencije BiH.

Biskupi su izrazili žaljenje što je Istanbulska konvencija usvojena u BiH bez šire rasprave u kojoj bi bile uključene Crkve i vjerske zajednice.

Medijima su rekli kako daju potporu braći u biskupstvu u Republici Hrvatskoj i svim ljudima koji se zalažu za istinsko vrednovanje života, obitelji i bračnog zajedništva muškarca i žene na temelju naravnog zakona i Božje objave. Govoreći o problemu odlaska, istaknuli su kako je lani šest vjeroučitelja, koji su imali zasnovan stalni radni odnos, odselilo na Zapad a da ih je sedam ove godine najavilo da će učiniti isto.

Naime, Biskupska konferencija BiH je 20. i 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru održala svoje 72. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Priopćili su kako ohrabruju sve da se okrenu izgradnji društva u kojem će svakom čovjeku i svakom narodu u cijeloj Bosni i Hercegovini biti priznato i poštivano pravo na vlastiti identitet jer je to temeljni preduvjet za izgradnju suživota u različitosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U IK se osim rodne ideologije kriju i ‘zakoni o izbjeglicama’

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji …znate li vi što je to Kinder jaje ???

E , to vam je ono čokoladno jaje, fino zamotano u šareni papir .
Prvo se namučiš da pažljivo skineš taj papir da se onaj tanki sloj čokolade ne polomi.
Onda zagrizeš i dok se slatka čokolada topi u ustima, u sredini jajeta je plastična kutijica .
U njoj igračkica … mali sitni dijelovi i upute za sastavljanje ..
Takoc… malo čokoladice i igračkica i naravno upute ..

Prethodnica tog Kinder jajeta bile su u našem djetinjstvu Babuške !!
Joj, nikad kraja radosti.

Prvo ona velika debela , pa ju otvoriš a u njoj još druga , pa ju otvoriš , ono opet jedna …
I tako od jedne Babuške odjednom još četiri druge …
A imaju i one bajke ..
Iza sedam brežuljaka …
Eto tako i naša Istanbulska nevjesta …

Eee, ma nije uzalud to ime ..
Tako su je dobro zamotali da je sve ovo gore navedeni teški amaterizam.
Bajke , i Kinder jaje i Babuške !!
Neš ti !
Zaštita žena !
Deluxe !

Kad ono osim rodne ideologije i zakoni o izbjeglicama !
Negdje u sitnotisku!
Čim dođu na granicu odma ih se mora zbrinuti !
Da, dobro vidite ! Već na granici !
I ne smije ih se deportirati čak i ako im se odbije azil .
Valjda je svakome jasno zašto su zemlje koje se svakako deklariraju , recimo jedna ateistička Češka , hladno odbile ratificirati ovaj dokument !!!

Čeka nas kažu novi val migranata .
A ovo je zakon iznad svih drugih prođe li i ratificira se !
Ide nam eto Uskrs..

Nosi nam Premijer veliko Kinder jaje , onako , ravno u gnijezdo … , piše dr. Gordana Zelenika.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati