Connect with us

Hrvatska

Proračun MORH-a povećava se za gotovo 295 milijuna kuna

Objavljeno

-

Foto: Hina

Dosad najveći proračun Ministarstva obrane od 7,273 milijarde kuna povećat će se po predloženom rebalansu na 7,568 milijarda kuna, to jest za gotovo 295 milijuna kuna, a tim je povodom ministar obrane poručio da Vlada nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

Dosad najveći proračun Ministarstva obrane, koji iznosi 7,273 milijarde kuna, povećat će se na 7,568 milijarda kuna, to jest za 295 milijuna kuna. Time će se omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu i nastaviti daljnje unaprjeđenje standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske, istaknuo je MORH u priopćenju nakon što je Vlada u četvrtak prihvatila izmjene i dopune Državnog proračuna za 2022. godinu i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Modernizacija, opremanje i ulaganje u Hrvatsku vojsku prioritet su Vlade Republike Hrvatske. Navodimo kako je Financijski plan Ministarstva obrane za 2021. godinu iznosio 4,802 milijuna kuna, izmjenama i dopunama iz listopada 2021. povećan je na 7,189 milijarda kuna, a trend rasta se nastavio i u ovoj godini, ističe MORH.

Podsjeća da je uzastopnim povećanjem obrambenog proračuna omogućeno ulaganje u opremanje s naglaskom na nabavu višenamjenskoga borbenog aviona Rafale i borbenog vozila pješaštva Bradley.

Radi povećanja sposobnosti zaštite zračnog prostora, planira se opremanje sustavima protuzračne obrane, navodi se u priopćenju.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da Vlada s predsjednikom Andrejom Plenkovićem na čelu pokazuje kako nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

“Važno je to za sve grane i druge cjeline Hrvatske vojske. Financijski plan Ministarstva obrane, najveći od Domovinskoga rata, pokazatelj je da kontinuirano ulažemo u poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije, izgradnje i sposobnosti, i na tome ćemo raditi i dalje“, rekao je ministar Banožić. (Hina)

Što stoji iza naoružavanja Srbije?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari