Connect with us

Naši u svijetu

Proruski separatisti srušili dva ukrajinska borbena aviona

Published

on

Proruski separatisti srušili su u srijedu dva ukrajinska borbena zrakoplova, nedaleko od mjesta pada malezijskog putničkog aviona s 298 putnika, koji je oboren projektilom zemlja-zrak iznad istočne područja pod kontrolom pobunjenika. 

dw32Zrakoplovi tipa Suhoj Su-25 srušeni su nedaleko od Savur Mogila u području Šahtarski, na mjestu brežuljka sa spomenikom podignutim u znak sjećanja na sovjetsku vojsku koja je iz zasjeda napadala nacističke postrojbe tijekom Drugog svjetskog rata, rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske Oleksij Dmitračkivskij, koji nije znao reći kakva je sudbina pilota srušenih zrakoplova.

Drugi vojni glasnogovornik, Vladislav Seleznev rekao je da su se piloti uspjeli spasiti katapultiranjem nad područjem pod nadzorom ruskih separatista.

Igor Strelkov, koji zapovijeda pobunjeničkim trupama u Donjecku, kazao je da su separatisti srušili jedan zrakoplov te da je pilot iskočio.

Žestoke borbe vode se u blizini dvaju pobunjeničkih središta Donjecka i Luhanska, kamo je ukrajinska vojska stjerala pobunjenike. Ukrajinska vojska je zauzela okolna sela i predgrađa tih gradova i nastavlja pritisak na pobunjenike, koji se povlače prema gradskim središtima.

U utorak je Kijev objavio da separatisti napuštaju svoje položaje na prilazima Donjecku i da se povlače prema središtu grada. (Hina/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari