Connect with us

Naši u svijetu

Proruski separatisti srušili ukrajinski borbeni zrakoplov

Published

on

Proruski separatisti srušili su tijekom noći ukrajinski borbeni zrakoplov MIG 29, kazao je u nedjelju glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga.

zrakoplov ukrajinaPilot se katapultirao i pronađen je nakon potrage, kazao je glasnogovornik Aleksij Dmitraškivski.

Proruski separatisti u subotu su ustvrdili da su uspostavili liniju opskrbe između područja Donecka i Luhanska na istoku Ukrajine i kao svoj sljedeći cilj objavili su borbu protiv ukrajinske vojne blokade grada Luhanska, kazao je vođa separatista Andrej Sakartšenko za Interfax.

Stanovnici grada Donecka, koji broji milijun stanovnika, svjedoče o borbama u raznim dijelovima grada.

Ukrajinsko Nacionalno vijeće za sigurnost i obranu kazalo je kako će se ukrajinske vojne operacije nastaviti još neko vrijeme jer se područja zemlje pod kontrolom pobunjenika ne mogu vratiti u nekoliko dana.

Ukrajinske snage u međuvremenu stežu obruč oko Gorlovke, grada sjeveroistočno od Donecka, kazao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane.

Prema lokalnim vlastima humanitarno stanje u dva najveća grada Donecku i Luhansku sve je teže.

Više od 200 tisuća stanovnika Luhanska je bez struje i vode već dva tjedna, dok je više od 40 tisuća stanovnika u Donecku bez struje.

[divide]

Zrakoplov je srušen iznad Luganska nakon što je započeo napad na separatiste. Pilot se katapultirao te je spašen, javljaju RIA Novosti.

Borbe u Ukrajini eskalirale su proteklih dana te su najžešće otkako su započele u travnju. I dalje traju borbe za Lugansk i Donjeck, koji se nalaze pod jakom vatrom ukrajinskih snaga.

Ruski konvoj s pomoći, koji je krenuo još u utorak, trenutačno se nalazi na ukrajinsko-ruskoj granici, gdje je Ukrajina konačno dala zeleno svjetlo za njegov ulazak u državu.

Ukrajinska ministrica za socijalna pitanja Ljudmila Denisova potpisala je dokument kojim Vlada prihvaća rusku humanitarnu pomoć pod nadzorom Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Inspekcija je utvrdila kako se u konvoju nalazi 12 artikala težine 1.865 tona, što odgovara težini koju je Moskva prijavila.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari