Pratite nas

Prosječna plaća u BiH 822 KM

Objavljeno

na

SARAJEVO – Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim subjektima u BiH za veljaču ove godine iznosila je 822 KM, što pokazuje nominalni pad za 1,9 posto u odnosu na prosinac 2013. godine.

Agencija za statistiku BiH je objavila da je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za veljalu u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno viša za 0,8 posto.

Najniža prosječna neto plaća od 518 KM bila je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, 542 KM iznosila je u građevinarstvu, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 550 KM.

U oblasti financijskih djelatnosti i osiguranja prosječna neto plaća u veljači je iznosila 1.342 KM, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.275 KM, a u oblasti informacija i komunikacija 1.179 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH za veljaču je iznosila 1.277 KM, što pokazuje nominalni pad za 2,4 posto u odnosu na prosinac lani, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno viša za 0,4 posto.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari