Connect with us

Religija i Vjera

Međugorje: Proslava 35. obljetnice Gospinih ukazanja

Objavljeno

-

Više desetina  tisuća hodočasnika danas , kada se u župi Međugorje slavi  35.obljetnica Gospina ukazanja, pohodit će ovo marijansko svetište.

[ad id=”93788″]

Od  ranog jutra rijeke hodočasnika pješaka slivat će prema župnoj crkvi,  mnogi od njih bosonogi , a stići će sa svih strana Hercegovine, Hrvatske, dijela Bosne, te autobusima i vozilima iz bližih i susjednih zemalja, piše Večernji list

Prema podacima Informativnog centra mir u međugorsku župu već su stigli hodočasnici iz Meksika, Brazila, Argentine, Švicarske, Libanona, Južne Afrike, Poljske, Belgije, Češke, Šri Lanke, Slovačke, Italije, Španjolske, SAD, Rumunjske, Mađarske, Portugala, Koreje i drugih zemalja.

Hodočasnički putovi vodit će do Crkve, Podbrda – mjesta Gospina ukazanja i brda Križevca, te Gospina kipa u dvorištu Crkve… Proslava  35.obljetnice Gospina ukazanja  tradicionalno će se  obilježiti  euharistijskim slavljima, molitvama, klanjanjima, ispovijedima i pričestima.

MEĐUGORJE Na uočnicu središnju svetu misu u 19 sati predslavio je fra Božo Milić ,župnik župe Drinovci Danas će  obilježit   35. obljetnica  Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Središnju svetu  misu  večeras   predvodit  će u suslavlju mnoštva domaćih i inozemnih svećenika  fra Branko Radoš voditelj Katoličke misije u Luzernu. U 22 sata nastavlja se program s redovitim cijelo noćnim klanjanjem – sve  do samog jutra. Svečane sv. mise na dvadesetak svjetskih jezika  slavit  se tijekom cijelog dana.

MJERE OPREZA 

Iz Župnog ureda Međugorje napominju kako se očekuje veliki broj hodočasnika pješaka, te mole sve vozače da o tome vode računa, a  župljani da se pridržavaju mjera, plana i programa  policije koja će uredovati u prometu.

[mom_video type=”youtube” id=”J_oF4zk1xpw” width=”758″ height=”388″]

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari